Ακουστική Χώρου

hunter

Moderator
Staff member
9 December 2006
883
Θεσσαλονίκη
Καλησπέρα και Χρόνια Πολλά! Θέλω να βελτιώσω τον ήχο του συστήματος μου για αυτό σκεφτόμουν να χρησιμοποιήσω ηχοαπορροφητικα . Το πρόβλημα είναι ότι το ένα ηχείο δεν έχει δίπλα τοίχο και απο πίσω του έχει τζαμαρία.. ενώ το άλλο έχει τοιχο πίσω και δίπλα.Θα βοηθούσε αν έβαζα απορροφητικά πίσω απο το ηχείο το όποιο έχει τζαμαρία? Αν βάλω απορροφητικά πίσω απο τα ηχεία θα έχω αλλαγή προς το καλύτερο?

Βασικά αυτό που θέλω είναι να φέρω τα ηχεία πιο πίσω στον τοίχο γιατί δεν μπορώ να τα έχω σε απόσταση ενός μέτρου απο αυτόν .Χωρίς όμως να χάσω σε ποιότητα.Απο το 1 m και κάτω ξεκινάει το μπουμάρισμα. Μπορώ να το πετύχω χρησιμοποιώντας ηχοαπορροφητικα?

equalizer εχεις?μαζεψε τον ηχο πρωτα απο κει κ μετα κοιτα για περαιτερω αλλαγες.

Διαστάσεις μήκος : 7m πλάτος : 4,5 μ αλλά μόνο μέχρι ένα σημείο μετα γίνεται 8 (σαλονοκουζίνα) για αυτό δεν έχει το ένα ηχείο τοίχο δίπλα.. ύψος: 2.80.Ε

Ενισχυτής Marantz PM 11S1 , Ηχεία Jamo Concert 11 (ή D870) Cd player Marantz SA 7001.

Απάντηση: Re: Ακουστική Χώρου

equalizer εχεις?μαζεψε τον ηχο πρωτα απο κει κ μετα κοιτα για περαιτερω αλλαγες.

Equalizer δεν εχω. Πάντως τα ηχεία όταν έχουν απόσταση 1m απο το πίσω τοίχο είναι ικανοποιητικό το αποτέλεσμα.Το θέμα είναι οτι είναι λίγο δύσκολο να τα έχω σε αυτη την απόσταση για λόγους πρακτικούς και αισθητικής.

δεν ειμαι σιγουρος αν κανει δουλεια ενα ηχοαποροφητικο που να μπορει να μπει στο παραθυρο....θελεις μπασοπαγιδα

αν μπορεις περιεγραψε το χωρο σου καλυτερα

μιλησα με auralex και η απατη πουλαει μονο σετ στα 500 ευρο

βρες που ακριβως μπουμαρει στο χωρο..δηλαδη το κακο μπορει να ειναι αλλου και οχι πισω απο το ηχειο

και σε ποια περιπου συχνοτητα

δεν ειμαι σιγουρος αν κανει δουλεια ενα ηχοαποροφητικο που να μπορει να μπει στο παραθυρο....θελεις μπασοπαγιδα

αν μπορεις περιεγραψε το χωρο σου καλυτερα

μιλησα με auralex και η απατη πουλαει μονο σετ στα 500 ευρο

βρες που ακριβως μπουμαρει στο χωρο..δηλαδη το κακο μπορει να ειναι αλλου και οχι πισω απο το ηχειο

και σε ποια περιπου συχνοτητα

Οχι να μπεί στο παράθυρο.. Φαντάζομαι ένα υλικό το οποίο να μπορεί να σταθεί σε μια βάση πίσω ανάμεσα απο το ηχείο και το παράθυρο. Το ''μπουμάρισμα'' χάνεται αμέσως όταν τα ηχεία έχουν απόσταση 1m απο τον τοίχο. Αύριο θα ανεβάσω φωτογραφία του χώρου.Τώρα σε ποια περίπου συχνότητα.70-90Hz..?

Αισθητικά δεν με ενοχλεί καθόλου εμένα άλλους ενοχλεί...Αλλά πέρα από αυτό μικραίνει αρκετά ο χώρος..

Ολα εντάξει τώρα..Αφου κάθησα να τα κουναω απο δω κι απο εκεί κατέληξα.Τελικά όλα είναι χώρος και τοποθέτηση..