Ακουστική πατωματος

nbullamatsis

Supreme Member
11 February 2007
4,664
πειραιας
Χρονια πολλά-bye-

Λεω να κανω μια ανακαινισουλα στο περιβαλλον και λεω να επενδύσω το πατωμα με αυτα τα ξυλα τα τεχνητα που μπαινουν ευκολα.
Κατω απο αυτα μπαινει μια επενδυση για καλη εφαρμογή.
Ακουστικά δεν ξερω τι κάνει, μη χαλάσουμε οτι εχουμε φτιάξει.
Στο γραφειο που εχουμε δεν ειναι να περάσει τακούνι πάνω από 4πόντους.... βάζεις ολη του τη διαστροφή και φαντασία σε ολες τις προεκτάσεις....
Τωρα σπίτι υπάρχουν πλακάκια και μπορω να πω οτι εχω μια τονωση των ανω μεσαίων και πάνω, δεν ξερω βεβαια ποσο συνεισφέρει το πάτωμα σε αυτο το αποτέλεσμα.
Παρακαλω αν καποιος γνωριζει για την ακουστική του κολλητου πατώματος να μας βοηθήσει στην επιλογή

Απο οτι γνωριζω αυτα τα ξυλα πρεπει να εχουν απο κατω ενα υποστρωμα απο χοντρο ναυλον γιατι το ενα ξυλο με το αλλο ειναι κουμπωτο και στις ακρες αφεινουμε 0.5 εκατοστα για τις διαστολες των ξυλων.
Καλυτερα να πας σε φυσικο ξυλο κολλητο.
Γινεται καλυτερη συζευξη με το υπαρχον πατωμα.
Θα εχεις σχεδον τις ιδιες ακουστικες ιδιοτητες με το πλακακι.

Ο χωρος ειναι 40τετρ αλλα ειναι τραπεζιο με μια επέκταση (εισοδος) στην μικρη του πλευρα.
Τα μηχανηματα εχουν χωρο μπροστά τους 6,5 και μέσο πλάτος 5.
Γενικά εχει καλή ακουστική με την βοήθεια της.... επίπλωσης για σπίτι.
Εχει μια ελαφρά τονωση σε ολες τις συχνότητες με μια κορυφωση από 2-5 χιλιαδες, πιστευω με επένδυση και στο υπόλοιπο ταβάνι να φτιάξει.
Θα επένδυσω το τοιχο πίσω από τα μηχανήματα με πυροτουβλό (τσιμεντένιο) το οποίο βοηθά και στην ακουστική και μια που το κάνω λέω δεν αλλάζω και το πάτωμα.
Τα φυσικά ξύλα με βάσεις ειναι ταλαιπορία, κοστιζούν και ακουστικά ειναι χαλια.
Αν βαλεις κολλητα φυσικά ξύλα σιγουρα ειναι καλύτερα, αλλά αν θελεις κάτι να αλλάξεις.... τη σπουτσ...
Και επειδή εχω βαρευει τα πλακάκια που εχω λεω να βαλω αυτο που ειναι σαν επένδυση, οποτε θες το βγάζεις, θα μου κοστίσει 600ευρά και δεν καιγεται.
Αυτό δεν ειναι κολλημένο από κατω, ειναι απλά ακουμπισμένο πάνω σε ενα απορροφητικό υλικό και δεν ξερω αν οταν μπιταρει το ηχείο μπιτάρει και το πάτωμα.
Το καλό με τα Harberth ειναι οτι το 12αρι παει μεχρι 40-45 κύκλους
και στη μουσική μπορεί να το σώσουμε, το sub στο σινεμα πάει μεχρι...ξερω γω... εκει μην αρχίσουν και παιζουν εφε τα ξύλα και χοροπηδανε.
Αν κάποιος εχει κάνει ανακαίνηση στο πάτωμα του και από ενα π.χ. μωσαϊκο ή πλακάκια πήγε σε αυτο το πάτωμα, θα με βοηθούσε.

Re: Απάντηση: Ακουστική πατωματος

Απο οτι γνωριζω αυτα τα ξυλα πρεπει να εχουν απο κατω ενα υποστρωμα απο χοντρο ναυλον γιατι το ενα ξυλο με το αλλο ειναι κουμπωτο και στις ακρες αφεινουμε 0.5 εκατοστα για τις διαστολες των ξυλων.
Καλυτερα να πας σε φυσικο ξυλο κολλητο.
Γινεται καλυτερη συζευξη με το υπαρχον πατωμα.
Θα εχεις σχεδον τις ιδιες ακουστικες ιδιοτητες με το πλακακι.

Εχεις δίκιο ειναι η καλύτερη επιλογή αν θες ξύλο, αλλά ειναι μόνιμο, εδω ειναι μονοκατοικία αυριο ειναι αλλίως