Ακρότητες 2024

Haagenti

AVClub Fanatic
18 November 2006
17,186
Ministry Of Silly Walks
Ας κάνω μια copy / paste τις προτάσεις μου για τον ακραίο χώρο τη χρονιά που μας πέρασε ώστε να μη χαθεί στο διπλανό νήμα.
Μεχρι να τελειωσει η χρονια λογικα θα το εμπλουτισω...
Αν θελετε φτιαξτε και εσεις τις δικες σας λίστες ελεύθερα.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Μερικές διάσπαρτες σκέψεις για τα αγαπημένα μου φέτος, χωρίς σειρά προτεραιότητας.

Καταρχάς το μεγαθήριο Cutting the throat of God των Ulcerate στο οποίο παίζει μπαλίτσα ο καλύτερος ίσως ντράμερ στο χώρο αυτή τη στιγμή.
Από τα άλμπουμ που ρέουν σαν αίμα μέσα σου ,δύσκολο να το προσεγγίσεις σε πρώτη φάση αλλά κάτι τέτοιο δεν έχει και ιδιαίτερο νόημα..Από τα άλμπουμ που προσδίδουν έναν παικτικό ελιτισμό στον χώρο χωρίς αυτό να σημαίνει ότι απευθύνεται σε λίγους. Πώς γίνεται αυτό; Έχουν απλά τον τρόπο τους.

Άλλο..Το Obsidian Refractions των Cruciamentum κυκλοφόρησε στα τέλη του '23 αλλά θα μου επιτρέψετε να το προσθέσω στη λίστα..
Μια ακόμα αξιόλογη κυκλοφορία από τη Profound records που σε πρώτη ανάγνωση έχει μια old school αύρα και εμπεριέχει όλα τα καλά στοιχεία των ακραίων συγκροτημάτων που μεγαλούργησαν στα 90's.
Τα ριφ και τα σόλο διαδέχονται το ένα το άλλο και οι συνθέσεις είναι σε αρκετά υψηλό επίπεδο.
Υπάρχει επίσης μια ποικιλομορφία στις ταχύτητες κάτι που σημαίνει ότι δύσκολα θα κουράσουν.

Το τελευταίο των Oranssi Pazuzu τώρα ήταν μια έκπληξη.
Κάθε κυκλοφορία τους είναι πέρα για πέρα ποιοτική αλλά αυτή εδώ ξεφεύγει ακόμα περισσότερο όσον αφορά τα είδη που επεξεργάζεται.
Αν και ξεφεύγει από τις φόρμες του Black Metal ακούγεται συνολικά πιο σκοτεινό από το 95% του μέσου μοχθηρού CorpsePaintάκια με την ατσουμπαλη παραγωγή.
Είναι από τις μπάντες που σε βγάζουν στο ξέφωτο να πάρεις λίγο αέρα και ύστερα με μια σβερκάδα σε ξανασπρωχνουν πάλι μέσα.

Με απόλυτα προσωπικά κριτήρια το αγαπημένο μου άλμπουμ για φέτος (μαζί με το επόμενο/ίσως λίγο πιο πάνω στην ιεραρχία) είναι το Swords Of Dajjal των Γάλλων Necrowretch.
Εδώ έχουμε να κάνουμε με αρτιότατες όσο και περιεκτικές συνθέσεις που σφύζουν από τραχύτητα με την τελευταία να μπορεί να συγκριθεί άνετα με το πρώτο άλμπουμ των Dismember, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι μοιάζουν ηχητικά.
Από τα άλμπουμς που λες , αχ και να ήμουν 25 χρόνια μικρότερος να μην αφήσω τίποτα όρθιο στο σπίτι. :)

Λίγο πιο πάνω αναφέρθηκα στο καλύτερο άλμπουμ για φέτος μαζί με το τελευταίο των Necrowretch..Κούνια που με κούναγε.
Δεν είχε κυκλοφορήσει το Burning In Celestial Poison των Black Curse.
Μυθικό άλμπουμ (που θα έλεγε και ο Σκουντής) το οποίο σε αντίθεση με το πρώτο τους αγγίζει μια χαρά τα βοσκοτόπια του War metal αλλά το ταλέντο περισσεύει,κάτι που σημαίνει ότι εδώ δεν υπάρχουν τα στεγανά του ιδιώματος.
Έτσι λοιπόν αντί να κλειστεί στο κλουβί με τους Καναδούς παλαβιαρηδες που ακούν στο όνομα Blasphemy, παίζει το ξύλο της αρκούδας με τους ογκόλιθους ,τους Ισπανούς Teitanblood.
Εδώ μιλάμε για το άλμπουμ που παίρνει τους λιγότερους αιχμαλώτους μαζί με το εγχείρημα των Necrowretch.

Τέλος θα αναφερθώ στο αντίπαλο δέος των Blood Incantation του Ιταλών/ου Cosmic Putrefaction,το Emerland Fires Atop The Farewell Mountains.
Ένα γεμάτο μισαωράκι που μπαίνεις και δεν ξέρεις από πού να βγεις.
Εδώ πραγματικά δεν ξέρω τι να αναφέρω μιας και χάνεται οι μπάλα. Το σίγουρο είναι ότι έχει έχει πέσει τρομερή δουλειά των brutal στοιχείων με τα κιθαριστικά και τα ατμοσφαιρικά στοιχεία του δίσκου τα οποία εμφανίζονται κυριολεκτικά από το πουθενά αλλά δεν έρχονται με επιτηδευμένο τρόπο.
Υπάρχουν πολλαπλά layers που θυμίζουν σε αρκετά σημεία κάποια από τα αριστουργήματα των Emperor.
Τεχνική με το τσουβάλι χωρίς να κουράζει στο παραμικρό..

Στα παραπάνω βάλτε και το νέο Blood Incantation αν και το βαθμολογώ γύρω στο 9,6 :)

Αυτά ήταν με λίγα λόγια τα δεκαρακια μου στον ακραίο χώρο..
Power metal δεν ακούω οπότε ας επιμεληθεί κάποιος άλλος.
Υπάρχουν πολλά 9ρακια και 8αρακια τα οποία θα μπουν κάποια στιγμή επιγραμματικά.

ΥΓ..Συγνώμη για τα όποια συντακτικά και ορθογραφικά λάθη αλλά το παραπάνω κείμενο γράφτηκε στο...πόδι.

ΥΓ 2 Αν ήταν να επιλέξω ένα απ' όλα τα παραπάνω θα επέλεγα το Black Curse.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ας βάλω και ένα κολάζ με τα εξώφυλλα με δύο bonus δίσκους για το απαραίτητο αρτιστικό οφθαλμόλουτρο... Το Maze Envy των Civerous και το Lifeless Death των γνωστών και μη εξαιρετέων Necrot.

Image_2024_12_06_02_58_20.jpg

Tzimisce

AVClub Fanatic
1 February 2007
34,764
127.0.0.1
Για μένα οι Opeth δεν έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους στο καινούργιο album.
Πολύ καλό μεν αλλά όταν σε έχουν συνηθίσει σε άλλα...

Haagenti

AVClub Fanatic
18 November 2006
17,186
Ministry Of Silly Walks
Για μένα οι Opeth δεν έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους στο καινούργιο album.
Πολύ καλό μεν αλλά όταν σε έχουν συνηθίσει σε άλλα...
Πότε μας είχαν συνηθίσει;
Πριν μια 20ετια;
Τεσπά δεν το έχω ακούσει για να έχω γνώμη.. Θα γίνει σύντομα όμως.

• Like
Reactions: Tzimisce

Haagenti

AVClub Fanatic
18 November 2006
17,186
Ministry Of Silly Walks
Άκουσα το black curse προς τιμήν σου !
Χαχα, από τα δύσκολα ξεκίνησες..Και λέω δύσκολα επειδή είναι από τα φασαριοζικα της παρέας για κάποιον που δεν έχει εξοικειωθεί με το είδος.
Το Oranssi Pazuzu νομίζω ότι θα σου αρέσει.

• Love
Reactions: Δημοκηδής

Haagenti

AVClub Fanatic
18 November 2006
17,186
Ministry Of Silly Walks
Είπαμε ότι θα εμπλουτίσουμε το νήμα και θα το κάνουμε.
Μες στη βιασύνη ξεχάσαμε άλλο ένα δεκαράκι (ότι με εξιτάρει δεκαράκι καρφωτό).
Ο Sparagmos των Spectral Voice δεν στέκεται εντελώς ξεκάρφωτος στο στερέωμα της ακραίας μουσικής.
Στυλοβάτες του εγχειρήματος είναι ο καραφλομαλλιάς των Blood Incantation (Paul Riedl) ο επίσης κιθαρίστας των Blood Incantation (Morris Kolontyrsky) και ο Eli Wendler των Black Curse.
Όπως καταλαβαίνετε, εδώ έχουμε να κάνουμε με super group που όμως δεν έχει σαν σκοπό να εντυπωσιάσει τα πλήθη με φανταχτερά τεχνουργήματα, αλλά έχει σαν σκοπό μια ιδιότυπη κατάβαση στον κόσμο των σκιών.
Πρόκειται για έναν δίσκο που θα μπορούσε κάλλιστα να κοσμεί το παλμαρέ των καλύτερων στιγμών των Incantation χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ακολουθεί τη πεπατημένη.
Οι Spectral Voice μας έρχονται από το Κολοράντο,το οποίο τα τελευταία χρόνια έχει γίνει "φωλιά" για τις ακραίες μπάντες (βλ. Black Curse, Akhlys, Aoratos Nightbringer, Blood Incantation κ.α)
Δύσκολο άλμπουμ ,θέλει υπομονή.

Attachments

• a2300346525_65.jpeg
    a2300346525_65.jpeg
    77.7 KB · Views: 6