Ακτινοβολία φούρνου μικροκυμάτων (Τεστ)

nikS68

Senior Member
26 February 2007
633
Λοιπόν διάβασα κάπου το εξής:
Βάζεις ένα κινητό τηλέφωνο μέσα στο φούρνο μικροκυμάτων και κλείνεις το πορτάκι.
Καλείς το κινητό.
Αν χτυπήσει, πετάς το φούρνο γιατί κανονικά θα πρέπει να απομονώνει τα ηλεκρομαγνητικά κύματα της κεραίας του τηλεφώνου.
Το ότι δεν το κάνει, σημαίνει ότι αφήνει και την ακτινοβολία του φούρνου να βγει προς τα έξω.

Εμένα μου φαίνεται λογικό.
Το κακό βέβαια είναι ότι έκανα το τεστ και το κινητό μου χτύπησε ...
Και πριν πετάξω το φούρνο θα ήθελα να μου πείτε αν και με το δικό σας φούρνο συμβαίνει το ίδιο.

αντι για τετοια πειραματα που εγκυμονουν κινδυνους τραυματισμου δεν αγοραζετε κανα μετρητη ακτινοβολιων ναστε σιγουροι? γιατι απο ραδιο αρβυλα αλλο τιποτα ...

Το έκανα και σε μένα όντως δεν πιάνει. Με το που το βγάζω έξω από την πόρτα χτυπάει. Μέσα δείχνει απενεργοποιημένο.

Εντάξει, τι να πάθεις άμα βάλεις μέσα το κινητό; Δεν είπαμε να το ψήσεις κιόλας!

η ισχύει και η συχνότητα του κινητού δεν έχουν καμιά σχέση με την ισχύει
και την συχνότητα ενός φούρνου μικροκυμάτων

μια δοκιμη που μπορειτε να κανετε ειναι αν εχετε στο σπιτι ενα
video center 2,4GHz (αυτά που μεταφέρουν εικόνα και ήχο από
ένα video η dvd από ένα σημείο του σπιτιού σε άλλο ασύρματα )
και ταυτόχρονα να βάλετε και τον φούρνο σε λειτουργία
να δείτε τι επιπτώσεις

Απάντηση: Re: Ακτινοβολία φούρνου μικροκυμάτων (Τεστ)

αντι για τετοια πειραματα που εγκυμονουν κινδυνους τραυματισμου δεν αγοραζετε κανα μετρητη ακτινοβολιων ναστε σιγουροι? γιατι απο ραδιο αρβυλα αλλο τιποτα ...
Φίλε Kosh, ρωτάω κι εδώ για το πού μπορούμε να αγοράσουμε μετρητή ακτινοβολίας.
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=23255&page=4
Μεχρι τώρα δεν πήρα καμμιά απάντηση.
Αν κάποιος ξέρει, θα μ' ενδιέφερε.
Μπορεί όντως να είναι ράδιο αρβίλα. Αν όμως στους 100 φούρνους, οι 90 παγιδεύουν το σήμα, τότε νομίζω ότι βγαίνει ένα συμπέρασμα απ' αυτό.
Και δεν πιστεύω ότι το πορτάκι του φούρνου είναι τόσο εξελιγμένο ώστε να κόβει τις συχνότητες που χρησιμοποιεί ο φούρνος και όχι αυτές του κινητού ...

Re: Απάντηση: Re: Ακτινοβολία φούρνου μικροκυμάτων (Τεστ)

Φίλε Kosh, ρωτάω κι εδώ για το πού μπορούμε να αγοράσουμε μετρητή ακτινοβολίας.
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=23255&page=4
Μεχρι τώρα δεν πήρα καμμιά απάντηση.
Αν κάποιος ξέρει, θα μ' ενδιέφερε.
Μπορεί όντως να είναι ράδιο αρβίλα. Αν όμως στους 100 φούρνους, οι 90 παγιδεύουν το σήμα, τότε νομίζω ότι βγαίνει ένα συμπέρασμα απ' αυτό.
Και δεν πιστεύω ότι το πορτάκι του φούρνου είναι τόσο εξελιγμένο ώστε να κόβει τις συχνότητες που χρησιμοποιεί ο φούρνος και όχι αυτές του κινητού ...

εμ, που να τα διαβασει κανεις ολα.....

ριξε μια ματια σε αυτον εδω

εγω τον εχω χρονια και ειμαι απολυτα ικανοποιημενος για την χρηση που τον ηθελα.....

απλα αν αρχισεις να μετρας διαφορα θα μετακομισεις σε κανα βουνο....

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ακτινοβολία φούρνου μικροκυμάτων (Τεστ)

Αν βρεις κανένα χωρίς κεραίες κινητής βέβαια...:goodnight:

Να φοβόσαστε περισσότερο τις κεραίαες τηλεόρασης και ραδιοφώνου και λιγότερο της κινητής.

Μιλάμε για τάξεις ισχύως πάνω του 1000πλάσιου.

καλα μετρηστε το κινητο την ωρα της κλησης και αμα δεν πατε να αγορασετε αμεσως handsfree να με φτυσετε.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ακτινοβολία φούρνου μικροκυμάτων (Τεστ)

εμ, που να τα διαβασει κανεις ολα.....

ριξε μια ματια σε αυτον εδω

εγω τον εχω χρονια και ειμαι απολυτα ικανοποιημενος για την χρηση που τον ηθελα.....

Τι μονάδα μέτρησης χρησιμοποιεί; Sar ή κάποια άλλη;

Θα μ' ενδιέφερε ας πούμε να μετρήσω την ακτινοβολία που εκπέμπεται σε διάφορα σημεία του σπιτιού ή και αυτό που λές: όταν δουλεύει το κινητό. Ή ο φούρνος μικροκυμάτων.
Πώς γίνεται στην πράξη; Δουλεύει για παράδειγμα όπως ένα πολύμετρο για το ηλεκτρικό ρεύμα;
Sorry που ρωτάω αλλά δεν είμαι ειδικός και αυτά που λέει το link σου δεν τα πολυκαταλαβαίνω

ενα απλο πειραμα:
την ωρα λειτουργιας του φουρνου,κρατηστε μια πετσετα πολυ κοντα στο πορτακι του,αν αυτη αρχιζει να κουνιεται,τοτε ο φουρνος δεν εχει καλη ''μονωση''.