ΑΛΑΛΟΥΜ!

nasos206

Established Member
9 March 2008
242
Παιδία για σας !θέλω οπωσδήποτε τη βοήθεια σας γιατί κοντεύω να φτάσω μίνα που ταλαιπωρούμε με την εικόνα που κάνει κωλύματα .έχω αγανάκτηση, κατεβάζω ξανά και ξανά διαφορετικούς codec αλλά τίποτα !το ίδιο σκηνικό !την ώρα που γυρίζει η κάμερα κάνει κολλήματα που σου σπάνε τα νεύρα… δε ξέρω τι δε κάνω σωστά Η αν τελικά το μηχάνημα μου δεν επαρκεί για να παίξει ταινίες …( core2 duo 2.4 , 4gb ram και μια κάρτα γραφικών που μόλις τώρα την πήρα [FONT=&quot]TwinTech GTX 550 (PCI-Express, GDDR5, 1GB)
..κλαίω τα λεφτά μου που έδωσα για την κάρτα γιατι την πήρα και για να βγάλω [/FONT][FONT=&quot]dts[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]–[/FONT][FONT=&quot]hd[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]από τον ενισχυτή ([/FONT][FONT=&quot]onkyo[/FONT][FONT=&quot] 608) αλλα ακόμα και εκεί όλα πάνε ανάποδα!!!! Διάβασα της οδηγίες στο ανάλογο [/FONT][FONT=&quot]thread[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]αλλα το αποτέλεσμα είναι :όταν βάζω να παιξω [/FONT][FONT=&quot]BDMV[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]στο ΤΜΤ 5 όλα καλά !και [/FONT][FONT=&quot]DTS[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]–[/FONT][FONT=&quot]MASTER[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]KAI[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]χωρείς κολλήματα …όταν βάλω [/FONT][FONT=&quot]mkv[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]στο [/FONT][FONT=&quot]MPC[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]βγαίνει μόνο [/FONT][FONT=&quot]DTS[/FONT][FONT=&quot] και ξεκινούν τα κολλήματα !εάν πάλι ρίξω [/FONT][FONT=&quot]BDMV[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot] στο [/FONT][FONT=&quot]MPC[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]δεν παίζει ούτε καν [/FONT][FONT=&quot]DTS[/FONT][FONT=&quot] !όποιος ξέρει ας πει αν μπορώ και εάν γίνετε να τα διορθώσω.. ξέρω ότι τα γράφω όλα μαζί και μπερδεύει το πράγμα αλλά ποιο πολύ μπερδεμένος ειμαι εγω…. [/FONT]

Παιδία για σας !θέλω οπωσδήποτε τη βοήθεια σας γιατί κοντεύω να φτάσω μίνα που ταλαιπωρούμε με την εικόνα που κάνει κωλύματα .έχω αγανάκτηση, κατεβάζω ξανά και ξανά διαφορετικούς codec αλλά τίποτα !το ίδιο σκηνικό !την ώρα που γυρίζει η κάμερα κάνει κολλήματα που σου σπάνε τα νεύρα… δε ξέρω τι δε κάνω σωστά Η αν τελικά το μηχάνημα μου δεν επαρκεί για να παίξει ταινίες …( core2 duo 2.4 , 4gb ram και μια κάρτα γραφικών που μόλις τώρα την πήρα [FONT=&quot]TwinTech GTX 550 (PCI-Express, GDDR5, 1GB)
..κλαίω τα λεφτά μου που έδωσα για την κάρτα γιατι την πήρα και για να βγάλω [/FONT][FONT=&quot]dts[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]–[/FONT][FONT=&quot]hd[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]από τον ενισχυτή ([/FONT][FONT=&quot]onkyo[/FONT][FONT=&quot] 608) αλλα ακόμα και εκεί όλα πάνε ανάποδα!!!! Διάβασα της οδηγίες στο ανάλογο [/FONT][FONT=&quot]thread[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]αλλα το αποτέλεσμα είναι :όταν βάζω να παιξω [/FONT][FONT=&quot]BDMV[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]στο ΤΜΤ 5 όλα καλά !και [/FONT][FONT=&quot]DTS[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]–[/FONT][FONT=&quot]MASTER[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]KAI[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]χωρείς κολλήματα …όταν βάλω [/FONT][FONT=&quot]mkv[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]στο [/FONT][FONT=&quot]MPC[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]βγαίνει μόνο [/FONT][FONT=&quot]DTS[/FONT][FONT=&quot] και ξεκινούν τα κολλήματα !εάν πάλι ρίξω [/FONT][FONT=&quot]BDMV[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot] στο [/FONT][FONT=&quot]MPC[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]δεν παίζει ούτε καν [/FONT][FONT=&quot]DTS[/FONT][FONT=&quot] !όποιος ξέρει ας πει αν μπορώ και εάν γίνετε να τα διορθώσω.. ξέρω ότι τα γράφω όλα μαζί και μπερδεύει το πράγμα αλλά ποιο πολύ μπερδεμένος ειμαι εγω…. [/FONT]

Κάνε update τους Driver της Nvidia με ποιο καινούριους η ποιο παλιούς και δες αν υπάρχει κανένα conflict με την κάρτα ήχου του MΟBO και τους Driver ηχου της TwinTech.

για δεν ανοιγεις και τα mkv με το ΤΜΤ5 αφου σου δουλευει μια χαρα?
επισης δεν ξερω τι συμβαινει με τις nvidia αλλα ffdshow εχεις βαλλει?

Παιδία επωδή στη κυριολεξία έχω χαθεί.. υπάρχει κάπου κάποιο thread που να γράφει πως ρυθμίζουμε την εικόνα..? η στο kmp η στο mpc hc η τέλος πάντων κάποιος οδυγός που να σου λέει πως και τι….

Έχτισα καινούργιο pc κατά κύριο λόγο για htpc και δε μπορώ να το στρώσω να παίζει επιτέλους καλά της ταινίες ….τι κάνω στραβά …δε ξέρω…

PC:
RAM ……. http://www.e-gate.gr/computers-and-...rams/corsair-xms3-ddr3-4gb-2x2gb-1333mhz.html
KARTA : http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/SVGA/TwinTech-GTX-550-PCI-Express-GDDR5-1-GB.htm
MOTHERBOARD :…. http://www.plaisio.gr/Computers/Har...-H67N-USB3-s1155-DDR3-m-ITX-H67-GAH67NB3B.htm
ΕΠΕΞ ¨……. http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/CPU.htm?MPT=Core i3 2XXX
TV : LG 8500 http://reviews.cnet.com/flat-panel-tvs/lg-infinia-47le8500/4505-6482_7-33957045.html
Το σίστιμα είναι windows 7- 32 (original)

Κατα την αναπαραγωγή mkv στο mpc κάνε δεξί κλικ και πήγαινε στα filters και πες μας ακριβώς τι δείχνει εκεί. Έτσι όπως το περιγράφεις μα´λλον δεν έχει βάλει να φορτώνεται ο σωστός video decoder και έτσι σου φορτώνει καάν άσχετο monogram......κι πάνω απόλα ψυχραιμία και διάβασμα. Στο φορουμ υπάρχουν όλες οι απαντήσεις..

Naso σου εχω στηλει ενα pm,και εγω τα ιδια θεματα ειχα και τωρα ειμαι οκ,φιλικα Σπυρος.

Παιδιά σας ευχαριστώ όλους αλλά ……Τι άλλο ποια να κάνω!!!!!!!!!!!!!!!!!! Είμαι στα πρόθυρα να πιάσω να πετάξω από το παράθυρο τον ενισχυτή μαζί με το pc!
Για να καταλάβετε διαβάστε τη μου συμβαίνει … η παραπάνω κάρτα γραφικών έβγαλε πρόβλημα εκεί που είναι το βύσμα του hdmi και ´δεν έκανε καλή επαφή …σκέφτηκα δεν παίρνω κάτι καλύτερο τώρα που θα μου είπαν πάρε κάτι άλλο. ..ε διάβασα ότι η ati σε αναπαραγωγή video συμπεριφέροντε καλύτερα ..πήρα λοιπόν αυτή : http://www.plaisio.gr/Computers/Har...dition-PCI-Express-GDDR5-1GB-11180-03-40R.htm ….πάω χαρούμενος σπίτι την βάζω και…:
Τα video που έβαλα ως δια μαγείας έπαιζαν αρκετά καλά και στο ΤΜΤ 5 και στο MPC HC
…και πάνω που λέω ότι με μερικές ίσος ριθμησόυλες θα το στρώσω να παίζει εντελώς τέλεια άρχισαν τα προβλήματα (μεταξύ ενισχυτή και κάρτας γραφικών μάλλον…)
Όταν είχα ανιχτώ το pc και έπαιζα έν α έργο στο mpchc η και χωρείς να παίζει κάτι και άλλαζα το κανάλι της τηλεόρασης και μετά το ξαναγύρναγα στο κανάλι του pc ….ε…με τίποτα !δεν έβρισκε σήμα με τίποτα! έπρεπε να ανοίξω και να κλίσω τον ενισχυτή 5-6 φορές και κάνα 2-3 την τν!μετά …άλλο κουλό !άκουγα τραγούδια στο YouTube και αν την ώρα που έπαιζε ας πούμε το τραγούδι έκλινα την tv η άλλαζα σε σε κανάλη την τν ο ήχος κοβότανε και αν μετά από κάνα 2 προσπάθειες έβρισκα και εικόνα (είχαμε και αυτό το βάσανο) έβλεπες μεν την εικόνα να κινητέ και να παίζει αλλά ήχος ..καπουτ!τώρα για να επανέλθει έπρεπε να κάνω επανεκκίνηση των firefox … έσπαγα το κεφάλι μου να δώ τη φταίει… το καλώδιο πού έχω συνδέσει μεταξύ κάρτας και ενισχυτή είναι αυτό που δίνη μαζί με την κάρτα! είχα ένα καλύτερο ποιο ενισχυμένο και λέω δε βάζω να δοκιμάζω …μπας και…! Αφού τα συνδέω συμβαίνουν τα εξής κωμικοτραγικά :η έκλινα των ενισχυτή η άλλαζα κανάλι στην τν η εικόνα επανερχόταν πολύ γρήγορα και ακόμα και στο youtoube που σας περιέγραψα ποιο πάνω έκλινα την τν η άλλαζα κανάλι η μουσική έπαιζα κανονικότατα !!λέω Πάι το βρήκα αυτό ήταν… πάω και αγοράζω ότι καλύτερο μπορούσα σε καλώδιο http://www.plaisio.gr/Peripherals/C...n-Cable-HDMI-M-M-1Μ-ProHD2000-AV10015QP1M.htm ..το συνδέω ….όλα καλά …βάζω να παίξω BDMV STO TMT5 … με το που Πάι να φορτώσει αντι να βγει κανονική οθόνη βγάζει ένα μικρό τετραγωνάκι στο μέγεθος πώς να το πω…όσο ένας επεξεργαστής όπου μέσα εκει φαινόταν ένα μέρος της ταινίας !ξανα κάνω επανεκκίνηση του ενισχυτή και του tmt5 …παιζει….οκ λεω… πατάω παύση η πάω να πάω σε άλλο part της ταινίας ..ε… κόβετε ο ήχος !ξανά επανεκκινήσεις!.. και σαν να μην έφταναν όλα αυτά τώρα που σας γράφω αυτές της γραμμές …ξαφνικά αρχίζει η εικόνα και αποκτά ..<χιόνια> στην αρχή αρεά και μετά έντονά σε’ολη την οθόνη ! ανοίγω κλίνω ενισχυτή οκ….. επανήλθε στα κανονικά ..ε και το τελευταίων χτύπημα που ήρθε ήταν να παγώσει ξαφνικά εικόνα με διαφορές πολύχρωμες μουτζούρες! Τώρα για αρκετή ώρα που γράφω δεν έχει ακόμα παρουσίαση κατι… ρε παιδια όποις ξέρει ας πει τη μπορεί να είναι γιατί δεν έχω πολλές αντοχές ακόμα .. σας ευχαριστώ όλους που με διαβάσατε… ….. (έχω μια υποψία μήπως έχει πρόβλημα ενισχυτής .. onkkyo 608)

EDID overide μήπως ??

Βγάλε τα πάντα και ακολούθησε τον οδηγό εδώ....
http://www.mediasmartserver.net/201...bitstreaming-with-your-windows-7-htpc-part-i/

Επίσης ΞΕΦΟΡΤΩΣΟΥ ΟΛΟΥΣ τους codecs δεν λύνεις τίποτα με αυτούς αλλά το αντίθετο, δημιουργείς παραπάνω προβλήματα στο PC

Πρόσεξε εκει που λέει για EDID overide και καντο και αυτό...
Πιθανόν όλα τα θέματα σου να έχουν να κάνουν με κακό handshake ανάμεσα στις συσκευές σου.

Denon αλλά ειδικά οι ONKYO έχουν θέματα handshake.

Βάλε ΜΟΝΟ ότι λέει ο οδηγός πιό πάνω και θα είσαι κούκλος

Last edited:
Επίσης η απώλεια ήχου μετά το pause στο ΤΜΤ θέλει hotfix από την Arcsoft για τις ΑΤΙ (και τις nVidia).

Ψάξε στο Google : Arsoft audio hotfix ή TMT ati hotfix και θα το βρείς.

Κάπου υπάρχει και εδώ μέσα.

Πάντως σε όλα τα φόρα οι 608 έχουν θέμα με EDID όπως έγραψε ο φίλος παραπάνω.
Κάνε ότι σου είπε και στο τέλος ψάξε και το hotfix για το ΤΜΤ..

παιδία μπορεί καποιος να μου πει για το EDID overide πωσ και που το βρίσκουμε και πως το ρυθμίζω σωστά… ?