- 17 June 2006
- 49,608
επανέρχομαι σε ένα θεματάκι που έχω ήδη συζητήσει κατ ιδίαν με τους γκουρού των μακ σχετικά με την σύνδεση ενός mybooklive δίσκου.
Είμαι κάπως σε καλό δρόμο.
Διαβάζοντας το manual του δίσκου μου λέει
να πάω σε ένα παράθυρο finder και να βάλω το folder μου στο desktop και αν γυρέψει account etc να δώσω guest.
Το κάνω και όντως το folder μου που λέγεται public έρχεται στο desktop.
Ωραία μέχρι εδώ.
Παρακάτω λέει αν θέλεις να το έχεις μόνιμα εκεί (που όντως το θέλω) να κάνεις alias.
Κάνω ό,τι μου λέει και αποκτώ άλλο ένα εικονίδιο στο desktop που λέει Public alias.
όταν όμως κλείσω το μακ και το ξαναανοίξω μου βγάζει στο desktop το Public alias, αλλά όχι το public. Και φυσικά δεν παίζει η βιβλιοθήκη μου που είναι σεταρισμένη πάνω στο public.
Πρέπει να κάνω διπλό κλικ πάνω στο alias και τότε εμφανίζεται το folder και συνδέεται άμεσα η βιβλιοθήκη.
το κρίσιμο ερώτημα,
πώς είναι δυνατόν να έρχεται το folder μου μόνο του χωρίς να κάνω την κίνηση αυτή με το ποντίκι?
Γενικά όπως καταλαβαίνετε το μακ το έχω μόνο για on-off σε καθημερινή χρήση.
Είμαι κάπως σε καλό δρόμο.
Διαβάζοντας το manual του δίσκου μου λέει
να πάω σε ένα παράθυρο finder και να βάλω το folder μου στο desktop και αν γυρέψει account etc να δώσω guest.
Το κάνω και όντως το folder μου που λέγεται public έρχεται στο desktop.
Ωραία μέχρι εδώ.
Παρακάτω λέει αν θέλεις να το έχεις μόνιμα εκεί (που όντως το θέλω) να κάνεις alias.
Κάνω ό,τι μου λέει και αποκτώ άλλο ένα εικονίδιο στο desktop που λέει Public alias.
όταν όμως κλείσω το μακ και το ξαναανοίξω μου βγάζει στο desktop το Public alias, αλλά όχι το public. Και φυσικά δεν παίζει η βιβλιοθήκη μου που είναι σεταρισμένη πάνω στο public.
Πρέπει να κάνω διπλό κλικ πάνω στο alias και τότε εμφανίζεται το folder και συνδέεται άμεσα η βιβλιοθήκη.
το κρίσιμο ερώτημα,
πώς είναι δυνατόν να έρχεται το folder μου μόνο του χωρίς να κάνω την κίνηση αυτή με το ποντίκι?
Γενικά όπως καταλαβαίνετε το μακ το έχω μόνο για on-off σε καθημερινή χρήση.