Aliexpress και Amex

20 June 2006
9,531
Θεσσαλονίκη
Συνήθως αγοράζω από ebay αλλα να που τυχαίνει καμια φορα καποια πράγματα να τα βρισκεις στο aliexpress.
Πριν κανενα χρονο ειχα κοιταξει πως δεν δέχεται αγορες με αυτή την καρτα και δεν ασχολήθηκα .
Το τελευταίο μηνα όμως ειδα πως πρόσθεσαν επιλογή καταχώρησης American Express , την πέρασα και μαλιστα εκανα 6 αγορες χωρις καποιο σκαλωμα.
Το παράξενο είναι πως από προχτες που προσπαθώ δεν μου εμφανιζει πλεον επιλογή πληρωμής με Amex παρα μονο με Visa και Mastercard.
Το μονο που μεσολάβησε ενδιαμεσα είναι ενα disbute και αίτηση από μερους μου για refund που μάλιστα εγινε αμεσα αποδεκτό.
Παιζει να ευθύνεται αυτό;
Εγινε γιατι ενδιάμεσά και σταμάτησαν να υποστηρίζουν παλι την Amex;
Μου κανει εντύπωση γιατι βλεπω πως πολλοι πωλητες στα Payment εχουν το σημα της καρτας.

ίσως σκέφτηκαν να την δοκιμάσουν,να δουν τι τζίρους θα κάνει.Αν δεν είχαν τα επιθυμητά αποτελέσματα,την έστειλαν εκεί που της αξίζει με τις προμήθειες που κρατάνε στους εμπόρους.Και στην Ελλάδα λόγω των υψηλών προμηθειών,το 90% των εμπόρων δεν την δέχεται αφού εκτός από την ΑΜΕΧ,όλοι έχουν κάποια άλλη κάρτα.
Βγάλε την Revolut να σωθείς.

H Revolut φορτωνει ή από άλλη κάρτα ή με έμβασμα από τραπεζικό λογαριασμό ο οποίος όμως είναι στο όνομα του καρτούχου.

Καλησπέρα σε όλους.
Πρόκειται να κάνω μια αγορά μέσω του Aliexpress και επειδή έχω αρκετό καιρό να πραγματοποιήσω αγορά από εκεί, θα ήθελα αν κάποιος γνωρίζει, στην παρακάτω φωτογραφία που περιέχει λεπτομέρειες αγοράς, αν πρόκειται να πληρώσω τελωνείο η γενικά αν θα έχω κάποιο θέμα μέχρι να έρθει στο χώρο μου.

Το δέμα θα έρθει από αποθήκη της Κίνας, μέσω Aliexpress Standard Shipping.
Αναφέρει βέβαια: Vat Included

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

c0b1d0760b9b684845e38f568e56aa00.jpg

Αν όντως σου λέει vat included (στην εικόνα που παραθέτεις δεν φαίνεται) , τότε δεν θα έχει κανένα πρόβλημα.
Όλες οι αγορές κάτω των 150€ έρχονται χωρίς πρόβλημα εφόσον έχει εισπραχθεί από το Ali o ΦΠΑ.

Αν όντως σου λέει vat included (στην εικόνα που παραθέτεις δεν φαίνεται) , τότε δεν θα έχει κανένα πρόβλημα.
Όλες οι αγορές κάτω των 150€ έρχονται χωρίς πρόβλημα εφόσον έχει εισπραχθεί από το Ali o ΦΠΑ.

Σε ευχαριστώ για την απάντηση.

Στην φωτογραφία δείχνει κάτω από το Total
Vat Included.

Θα έπρεπε να έχει και ένα ποσό δίπλα του για να ισχύει;

Στην φωτογραφία λοιπόν, επέλεξα εκεί όπου αναφέρει Vat Included και μου εμφανίστηκε η παρακάτω εικόνα.

04aea4d9a3588d006e481a88a1ac1bb1.jpg

Σύμφωνα λοιπόν με το ποσό που μου εμφανίζει, δεν πρόκειται να πληρώσω τελωνείο εδώ στην Ελλάδα, έτσι δεν είναι;