Αληθευει οτι το 780G ζεσταινεται πολυ?

techie

AVClub Enthusiast
18 June 2006
1,131
μολις παραγγειλα το παρακατω συστηματακι (αναβαθμιση) για γενικη χρηση με Vista 32bit

AMD ATHLON 64 X2 5000+ 2.60GZ AM2 BOX
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.559556

GIGABYTE GA-MA78GM-S2H
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.526739

SUPERTALENT T8UX2GC5 2GB (2X1GB) SUPER RIGID DDR2 PC2-6400 800MHZ DUAL CHANNEL KIT
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.552049

ψαχνοντας στο net βρηκα οτι στα 780G ζεσταινεται παρα πολυ το northbridge ακομα και οταν δεν πιεζεις το συστημα (3D games κλπ), αληθευει?

εχει δοκιμασει κανεις ηπιο σχετικα overclocking (3GHZ) σε παρομοιο συστημα για να μου πει την εμπειρια του σχετικα με θερμοκρασιες?

Last edited:
Έτσι λένε ότι ζεσταίνεται.

Επίσης λένε ότι η Gigabyte έβγαλε την revision 1.1 που έχει μεγαλύτερη ψύκτρα στο northbridge γι' αυτόν ακριβώς το λόγο.

Εσύ μπορείς να καταλάβεις αν έχεις την 1.1 ή την 1.0;

Έτσι λένε ότι ζεσταίνεται.

Επίσης λένε ότι η Gigabyte έβγαλε την revision 1.1 που έχει μεγαλύτερη ψύκτρα στο northbridge γι' αυτόν ακριβώς το λόγο.

Εσύ μπορείς να καταλάβεις αν έχεις την 1.1 ή την 1.0;

θα σου πω οταν την παραλαβω

οποτε αν ειναι revision 1.0 παλια overclocking ετσι?:twoguns:

Κανεις με GIGABYTE GA-MA78GM-S2H η εστω με καποια 780G

για να μου πει για θερμοκρασιες northbridge καθως και μετα απο OC?

Last edited:
Εγώ έχω την μητρική, μαζί με έναν 4850e.
Ναι, το NB ζεσταίνεται λίγο, είναι γεγονός. Επίσης το revision 1.1 μην το περιμένετε στην Ελλάδα πριν τον Αύγουστο...

Εγώ έχω την μητρική, μαζί με έναν 4850e.
Ναι, το NB ζεσταίνεται λίγο, είναι γεγονός. Επίσης το revision 1.1 μην το περιμένετε στην Ελλάδα πριν τον Αύγουστο...

Υπαρχει τροπος να στερεωσεις κανενα ανεμιστηρακι πανω στην ψυκτρα του Northbridge?

σκεφτομαι να βαλω εναν απο τον παλιο μου AMD AthlonXP 2600+

εστω και με ζιπακια

Δύσκολο νομίζω. Αλλά δεν χρειάζεται νομίζω. Η ροή του αέρα από τη ψήκτρα του επεξεργαστή είναι αρκετή. Βέβαια δεν έχω κάνει ποτέ overclocking....
Πάντως στο δικό μου κουτί (το οποίο είναι μικρό) έχω βάλει έναν 8" από πάνω του (σχεδόν) οπότε μια σχετική ροή αέρα υπάρχει. Αλλά αν δεν υπερχρονίσεις την ενσωματωμένη GPU ίσως είναι οκ...
Γνωρίζω βέβαια ότι το νέο revision έβαλε μια ελαφρά μεγαλύτερη ψήκτρα. Οπότε ίσως χρειάζεται. Τι να πω...
Πάντως η ίδια η gigabyte δήλωσε ότι το νέο revision δεν θα κυκλοφορήσει πριν τον Ιούλιο.

Το 770 που έχω εγώ στην Asus M3A με τον ταπεινό BE-2350 κλειδωμένο στα 2730Mhz καίει στην κυριολεξία
Για το 780 δεν γνωρίζω , αλλά την εγγύησή σου με αλλαγή της ψύκτρας του ΝΒ δεν την χάνεις , είτε αλλάζοντας την ψύκτρα αυτή καθεαυτή (την κρατάς βέβαια σε μια άκρη σε περίπτωση που χρειαστεί να στείλεις πίσω τη μητρική για εγγύηση) είτε αλλάζοντας την θερμική πάστα που στην πλειάδα των περιπτώσεων είναι χείριστης ποιότητας
Η ψύκτρα πάντως του ΝΒ στην δικιά μου είναι απαράδεκτη , και θα αλλαχτεί με την εξαίρετη swiftech
http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=17&category=69976879&product=943525

Κανεις με GIGABYTE GA-MA78GM-S2H η εστω με καποια 780G

για να μου πει για θερμοκρασιες northbridge καθως και μετα απο OC?
Σε ιταλικο forum διαβασα το θεμα με τις θερμοκρασιες του nb. Βασιακα απο software μετρανε θερμοκρασιες 80-85 βαθμους... Το θεμα ειναι οτι ακουμπανε την ψυκτρα του northbridge με το χερι, ειναι αρκετα ζεστη οντως αλλα οχι 80-85 βαθμους αλλιως δε θα μπορουσαν να την ακουμπισουν... Επισης το παραξενο ειναι οτι καποιος ισχυριζεται οτι με το που ανοιγει το pc στο προγραμμα με τις θεμροκρασιες βλεπει κατευθιαν 80βαθμους. Καποιος αλλος δοκιμασε ανεμιστηρακι πανω στην ψυκτρα κ το μονο που καταφερε ειναι να μειωσει 2-3 βαθμους τη θερμοκρασια (απο μετρηση του software). Eπισης στο ιδιο forum διαβασα οτι σε καποιον καηκε η μητρικη χωρις αυτο να σημαινει οτι καηκε λογω θερμοκρασιας NB.
Σου περιγραφω απλως τι διαβασα.. Το συμπερασμα τους με το οποιο ψιλοσυμφωνω ειναι οτι μαλλον ο σενσορας της θερμοκρασιας ειναι λιγο παιγμενος κ υπερβαλει κ αυτες οι υψηλες ενδηξεις δεν ειναι ανησυχητικες..
Το link ειναι αυτο αν ενδιαφερει καποιον κ απο τη σελιδα 65-70 κ μετα γινεται λογος για τις θερμοκρασιες
http://www.hwupgrade.it/forum/showthread.php?t=1656873

Εγώ έχω τη Μ/Β αυτή με τον 4850e. To τσιπάκι είναι και κάρτα γραφικών γι' αυτό καίει πολύ. Σε idle είναι 80-82β και σε load 100β+. Σε load δεν μπορείς να ακουμπήσεις την ψύκτρα, ενώ σε idle κρατάς το χέρι επάνω για λίγο, που σημαίνει ότι η ψύκτρα κάνει καλή δουλειά. Η μόνη λύση φαίνεται να είναι μια ψηλότερη ψύκτρα που όμως θα κλείνει το ένα και μοναδικό PCIx.

Στο overclocking (+25% περίπου) κανένα πρόβλημα δε φαίνεται να έχει. Δεν εχω δοκιμάσει ακόμα να ανεβάσω την onboard VGA (δεν βρίσκω και το λόγο)...

Εγώ έχω τη Μ/Β αυτή με τον 4850e. To τσιπάκι είναι και κάρτα γραφικών γι' αυτό καίει πολύ. Σε idle είναι 80-82β και σε load 100β+. Σε load δεν μπορείς να ακουμπήσεις την ψύκτρα, ενώ σε idle κρατάς το χέρι επάνω για λίγο, που σημαίνει ότι η ψύκτρα κάνει καλή δουλειά. Η μόνη λύση φαίνεται να είναι μια ψηλότερη ψύκτρα που όμως θα κλείνει το ένα και μοναδικό PCIx.

Στο overclocking (+25% περίπου) κανένα πρόβλημα δε φαίνεται να έχει. Δεν εχω δοκιμάσει ακόμα να ανεβάσω την onboard VGA (δεν βρίσκω και το λόγο)...

Δοκιμασες ανεμιστηρακι πανω στην ψυκτρα του northbridge?

το mobo εχει 2πινη υποδοχη ρευματος εκει κοντα ειδικα για το northbridge

εγω αυτο θα κανω σε συνδυασμο με εναν αθορυβο ανεμιστηρα πισω

Δοκιμαστικά έβαλα έναν 12'' ακριβώς πάνω από το NB και έπεσε μόλις 1β η θερμοκρασία. Θέλει οπωσδήποτε ψηλή ψύκτρα, με ή χωρίς ανεμιστήρα.

Δοκιμαστικά έβαλα έναν 12'' ακριβώς πάνω από το NB και έπεσε μόλις 1β η θερμοκρασία. Θέλει οπωσδήποτε ψηλή ψύκτρα, με ή χωρίς ανεμιστήρα.

Οποτε τσαμπα θα επιβαρυνθουμε με θορυβο βαζοντας ανεμιστηρακι

οκ thanks man