Αλλαγή δίσκου σε ΗΥ?

ΒΛΑΣΙΔΗΣ

AVClub Fanatic
19 June 2006
19,341
Θεσσαλονίκη
Εχω το εξής πρόβλημα. Θέλω να αλλάξω ΗΥ στο σπίτι, αλλά θεωρώ πολύ δύσκολο γι αμένα να ξαναεγκαταστήσω όλα τα προγράμματα στο νέο ΗΥ. Γι αυτό σκέφτομαι να μεταφέρω όλα τα περιεχόμενα του δίσκου c σε
εξωτερικό δίσκο usb και μετά αυτά να τα μεταφέρω σε άλλο δίσκο εσωτερικό στο νέο μηχάνημα, τον οποίο θα εγκαταστήσω ώς τρίτο δίσκο. Αφού κάνω τη μεταφορά, τότε δηλώνω τον τρίτο δίσκο ως πρώτο, έτσι ώστε όλες οι ρυθμίσεις που είχα στον παλιό ΗΥ να ισχύσουν στον καινούριο. Είναι σωστή η σκέψη μου ή όχι;

Καλύτερα είναι να κανείς clone τον παλιό σου δίσκο στον νέο
Μπορείς να χρησιμοποίησης το acronis η το ghost του Norton για
Αυτήν την δουλειά

Acronis και από εμένα, το εχω χρησιμοποιήσει 3-4 φορές για να αλλάξω το "c" με επιτυχία...

Μήπως θα ήταν καλύτερα να μεταφερθεί το θέμα στην ανάλογη κατηγορία,
για να το διαβάσουν και άλλοι τυχόν ενδιαφερόμενοι?

Τα θέματα που αφορούν PC γενικώς και όχι HTPC λογικά ανήκουν εδώ. Αν το κρίνουν σκόπιμο οι διαχειριστές της, ας βάλουν ένα link.

Σίγουρα το Acronis True image είναι από τα καλύτερα εργαλεία για κλωνοποίηση δίσκων..
Το χρησιμοποιώ όχι μόνο για αυτήν την δουλειά αλλά καί για backup όλου του σκληρού.

Κλείσε πριν την κλωνοποίηση το page file.
Κόπιαρε τα όλα (μαζί με τα hidden /system files)
Μετά το πρώτο boot στο νέο δίσκο και αφού έχει τελειώσει ότι finding new devices κάνει ανοίγεις πάλι το page file.

Το acronis δουλεύει άψογα όταν θέλουμε να μεταφέρουμε τα περιεχόμενα ενός μικρού δίσκου σε ένα μεγαλύτερο.
Στην περίπτωση αλλαγής Η/Υ εάν ο νέος Η/Υ έχει διαφορετικό chipset από τον παλιό ,τότε το πιθανότερο είναι στο πρώτο boot να πάρουμε blue screen.

Acronis εχω και εγω, το συστηνω 100%

Ασχετα με το οτι δεν ξερω τι κανει...:worshippy:

Γεια σου Αλεξη!!!

Θυμόμουν πως υπήρχε αυτό το νήμα οπότε είπα να ποστάρω εδώ την απορία μου.
Θέλω να μεταφέρω το partition που έχω εγκατεστημένα τα windows και τα υπόλοιπα προγράμματα (40GB είναι το partition) από έναν 250άρη σε 80άρη λόγω του ότι ο 80άρης είναι πολύ πιο ήσυχος αν και σχετικά πιο αργός.
Με το acronis MigrateEasy δεν γίνεται μεταφέρω μόνο το ένα partition.
Με το Ghost δοκίμασα αλλά δεν κάνει boot ο δίσκος...Έχω και ιδιαίτερη συμπάθεια στον Norton:twoguns::twoguns:....
Έχει κανείς υπ'όψιν του κάποια δοκιμασμένη λύση;

Kώστα με σώζεις από νευρικό κλονισμό....:2thumb22sup:
Ζήτω η WD. Και για το πρόγραμμα (δωρεάν, απλό και ΚΑΝΕΙ μόνο αυτό που χρειάζεται) και για το δίσκο.:award:
Με το HDTune o WD στα δεδομένα από το SMART ήταν απόλυτα σταθερός σε αντίθεση με τον Sea-gay-t που ήταν αέρα πατέρα.
Ο καταραμμένος ο 250άρης (seagate) ήταν ότι χειρότερο. Χωρίς να κάνω τίποτα έκανε συνέχεια seek αλλά το χειρότερο είναι πως όταν έκανε seek ακουγόταν μέχρι Σιβηρία. Όσο οι ανεμιστήρες έκαναν θόρυβο, ο θόρυβος από το δίσκο δεν ενοχλούσε. Όσο όμως ησύχαζε το κουτί η κατάσταση γινόταν ανυπόφορη :devil-smiley-029::computer::violent-smiley-008::tdown: