Αλλαγή δίσκου σε MacBook pro.

Ντινο, προτεινω να βαλεις εναν SSD 240 αντι superdrive και να κρατησεις αυτον που εχεις για backup. Θα δεις ΤΡΕΛΗ διαφορα!

Αναλογως της χωρητικοτητας. Εμενα μου πηγε κοντα στα 320 Ευρω.
Οι διαφορες στην ταχυτητα ειναι δραματικες παντως...

Mε ssd θα δεις το mac σου με αλλο μάτι.Το μονο σιγουρο.
Δες και τους 160αρηδες.Πλεον ειναι σε πιο δελεαστικες τιμες.
Αν εχεις sata 2 (δλδ ολα τα Apple εκτός από τα φετινά - αν δεν κάνω λάθος), o 240αρης OCZ Vertex 2 @ ~320 Ευρω ειναι η καλύτερη λύση από πλευρας κόστους / αποδοσης / χωρητικότητας.

Πάντως ότι και να λέμε είναι ακόμα overpriced. 320 ευρώ για 240GB όταν με 80 ευρώ παίρνεις 2Τ;;;; !!!!!

Πρέπεις να κάνεις όλη την μέρα video montage και rendering να πεις ότι βγάζει τα λεφτά του και να πεις ότι το έχεις πραγματική ανάγκη.

Αλλο που οι περισσότεροι φτιάχνονται με το να χρονομετρούν στα πόσα δεύτερα μπουτάρει.

Παιδες, όσο και να γκρινιάζετε, ο SSD ειναι η μεγαλύτερη αναβαθμιση που χετε δει σε μηχανακι (ειδικα σε laptop) εδω και πολύ καιρό. Αλλαζει την αίσθηση χρησης (και οχι μονο το boot προφανως).

Και σίγουρα αξίζει τα λεφτα του (και προφανως υπαρχουν και αντιστοιχοι μικροτερης χωρητικότητας κοντα στα 150 Ευρω)

Η δε συγκριση με μαγνητικους ειναι απλως παντελως άτοπη. Αλλη χρηση ο ενας, αλλη ο αλλος.

Κι εγώ έτσι έλεγα Τάσο..
Αλλά έχει τρομακτική διαφορά το μαμημένο.
Το είδα κι έκλαψα.
Και δεν είναι μόνο ο χρόνος που μπουτάρει, γενικά το σύστημα πετάει.
Είναι σαν να έχεις ένα "μακη" 80 χρονών και να τον ξανακάνεις 20αρη.

Σαφέστατα όμως, θεωρώ κι εγώ οτι οι τιμές των ssd είναι αλλού τελείως...
Γι αυτό και δεν κάνω κάτι ακόμα..
Αλλά θα κάνω! :D

Παιδες, όσο και να γκρινιάζετε, ο SSD ειναι η μεγαλύτερη αναβαθμιση που χετε δει σε μηχανακι (ειδικα σε laptop) εδω και πολύ καιρό. Αλλαζει την αίσθηση χρησης (και οχι μονο το boot προφανως).

Και σίγουρα αξίζει τα λεφτα του (και προφανως υπαρχουν και αντιστοιχοι μικροτερης χωρητικότητας κοντα στα 150 Ευρω)

Η δε συγκριση με μαγνητικους ειναι απλως παντελως άτοπη. Αλλη χρηση ο ενας, αλλη ο αλλος.

Σιγουρα αξιζει, παντα σε σχεση με τη χρηση....

Για την χρηση που του κανω εγω, μπορω και να περιμενω να πεσουν οι τιμες των ssd...

Πάντως ότι και να λέμε είναι ακόμα overpriced. 320 ευρώ για 240GB όταν με 80 ευρώ παίρνεις 2Τ;;;; !!!!!

Πρέπεις να κάνεις όλη την μέρα video montage και rendering να πεις ότι βγάζει τα λεφτά του και να πεις ότι το έχεις πραγματική ανάγκη.

Αλλο που οι περισσότεροι φτιάχνονται με το να χρονομετρούν στα πόσα δεύτερα μπουτάρει.

Τασο, καμια σχέση... Άλλο αέρα αποκτά το μηχάνημα με τους SSD στην καθημερινή χρήση (ποιος το χέζει το μπουταρισμα..)
Η διαφορα πχ σε προγράμματα όπως το iphoto με τις χιλιάδες φωτό που έχω σε πλήρη ανάλυση είναι δραματική. Αλλα και σε απλα καθημερινά πράγματα όπως το web browsing, βλέπεις διαφορα...

να πεσουν οι τιμες των ssd...
Εχε υποψιν παντως οτι δεν πεφτουν ιδιαίτερα (καμια σχεση με τους μαγνητικους δλδ)...

Απλως, με τα ιδια λεφτα, παιρνεις συνηθως καλυτερα μοντελα (με οχι και τοσο δραματικες διαφορες πλεον).

Με λιγα λογια, ειδικα αν δεν σε ενδιαφερει τοσο η χωρητικότητα (που δεν ειναι αλλωστε το ζητουμενο στους ssd) ειναι μια safe (στο χρονο) επενδυση.

Να στο πω αλλιως; παρε παρε παρε παρε παρε παρε παρε :p (και δεν θα το μετανιωσεις)

Τασο, καμια σχέση... Άλλο αέρα αποκτά το μηχάνημα με τους SSD στην καθημερινή χρήση (ποιος το χέζει το μπουταρισμα..)
Η διαφορα πχ σε προγράμματα όπως το iphoto με τις χιλιάδες φωτό που έχω σε πλήρη ανάλυση είναι δραματική. Αλλα και σε απλα καθημερινά πράγματα όπως το web browsing, βλέπεις διαφορα...

Ειδικά αυτό το iphoto τρώει μεγάλη κούραση ώρες ώρες....
edit θυμίζει windows ώρες ώρες.. σε μεγάλο βαθμό!

Εντάξει, αν είναι 5-7 μέγα η φωτό και έχεις χιλιάδες, λογικό είναι...
Τελικά είναι θέμα σκληρου όπως αποδεικνύεται στην πράξη..