Αλλαγή δορυφορικού κατόπτρου

wolfgr

AVClub Enthusiast
18 September 2011
714
Θελω την γνωμη των ειδικων εδω,ειμαι στην Αθηνα,χαμηλα στην Ηλιουπολη με ενα κατοπτρο 80cm και λαμβανω 4 δορυφορους 9.0E,13.0E,19.2E και 28,2E.Με κεντρο τον 19.2E εχω(μικροτερες τιμες) ~90% σημα στον 19.2Ε και στον 13Ε , στον 9.0Ε εχω ~65% και στον 28.2Ε ~45%.Θα ηθελα να βελτιωσω λιγο τον 28.2Ε γιατι τα καναλια με ~45% ποιοτητα σηματος ιδιως οταν εχει σηννεφια πιξεριαζουν και ειναι ενοχλητικο.Πιστευεται οτι με ενα μεγαλυτερο κατοπτρο θα βελτιωθει η κατασταση?Και αν ναι ,με ποσο μεγαλυτερο?Αν υπαρχει και καποια συγκεκριμενη προταση (οικονομικη) θα το εκτιμουσα.

Τα μπει άλλο πιάτο με τον δορυφόρο 28Ε στο κέντρο μόνος του.

Φθηνότερη λύση 90x100 = Τυπική λήψη με το χαμηλότερο κόστος
Φθηνή λύση 100x110 = Λίγο καλύτερη λύση για την καλύτερη τιμή
Οικονομική λύση 110x120 = Οικονομική λύση με όσο γίνεται μικρότερες απώλειες
Κλασική λύση 125x135 = Η κλασική περίπτωση για Αθήνα για όσο το δυνατόν καλύτερη λύση με μια σχετικά καλή τιμή
Καλύτερη λύση 140+ = Ότι καλύτερο αλλά ανεβαίνει αρκετά το κόστος

Σε ΟΛΕΣ αυτές τις περιπτώσεις, θα έχεις καλύτερη λήψη απ 'ότι έχεις τώρα.

σε ευχαριστω,δυστηχως δεν εχω χωρο για δευτερο κατροπτο και γιαυτο τα εχω ολα μαζι.Γιαυτο ψαχνω να βρω τι καλητερο μπορω να κανω εχοντας τα παραβολικα.

Τότε θα βγάλεις το πιάτο που έχεις και θα βάλεις όσο μπορείς μεγαλύτερο, ώστε να έχεις καλύτερη λήψη με το ίδιο τόξο που έχεις τώρα.

Πιθανόν με κάποιο άλλο LNB να έχεις καλύτερη λήψη στο ίδιο πιάτο. Με δοκιμή όμως και ότι κάτσει.

Κοίτα πιο παλιά τους είχα αυτούς τους δορυφόρους σε 1,00x1,10 ,με κέντρο 23,5 και είχα καλό σήμα σε όλους σχεδόν τους δορυφόρους.
Όχι τέλειο, ήταν καλό όμως .

Είμαι όμως Βόρεια Ελλάδα, δεν ξέρω σε εσένα λόγω θέσης αν έχεις απώλειες σε συχνότητες που σε ενδιαφέρουν .