Αλλαγή ενισχυτή απο Νad σε ?

nikolai asimov

Senior Member
19 August 2012
558
εδω και 10 περιπου χρονια εχω τον ενισχυτη Nad c320bee. Σκεφτηκα να τον αλλαξω με κατι πιο ποιοτικο αλλα να μην δωσω και πολλα λεφτα.

οι νεοι Νad που ειδα οπως ο nad c356bee πλησιαζει τα 600 ευρω ενω και ο vincent sv-129 που μαρεσε πλησιαζει τα 600.

εκει που κολλησα πραγματικα ειναι ο ενισχυτης της harman kardon hk-980 οπου διαπιστωσα οτι μπορω να τον αποκτησω με λιγοτερο απο 400 ευρω.

ποια ειναι η γνωμη σας?

Re: αλλαγη ενισχυτη απο Νad σε ?

εδω και 10 περιπου χρονια εχω τον ενισχυτη Nad c320bee. Σκεφτηκα να τον αλλαξω με κατι πιο ποιοτικο αλλα να μην δωσω και πολλα λεφτα.

οι νεοι Νad που ειδα οπως ο nad c356bee πλησιαζει τα 600 ευρω ενω και ο vincent sv-129 που μαρεσε πλησιαζει τα 600.

εκει που κολλησα πραγματικα ειναι ο ενισχυτης της harman kardon hk-980 οπου διαπιστωσα οτι μπορω να τον αποκτησω με λιγοτερο απο 400 ευρω.

ποια ειναι η γνωμη σας?

Και το συζητάς ακόμη,πάς harman kardon hk-980.Αν και δεν αναφερεις πια ηχεία έχεις;παιζεις σε μεγαλο μικρο χώρο;

αν υποθεοσυμε οτι πουλας 100 ευρω τον 320 θα χρειαστει να δωσεις αλλα 300 ευρω για να παρεις εναν ενισχυτη που ισως παιξει καλυτερα υπο συνθηκες (ηχεια,χωρος,συνοδα) απο τον nad. Πιο ομορφος ο 980,ισως και πιο καλοφτιαγμενος εξωτερικα......εσωτερικα το συζηταμε

nad_c3203.jpg

hk-980.jpg

αν θελεις πραγματικη βελτιωση στον ηχο πρεπει να ανεβεις αρκετα σε χρηματα,διαφορετικα θα παρεις κατι και σε λιγο καιρο θα μπεις παλι στην αναζητηση

Last edited:

αν θελεις πραγματικη βελτιωση στον ηχο πρεπει να ανεβεις αρκετα σε χρηματα,διαφορετικα θα παρεις κατι και σε λιγο καιρο θα μπεις παλι στην αναζητηση

Συμφωνώ.... εκτός αν πάρεις λαμπάτο.

Εάν δεν σε ενδιαφέρει να είναι καινούριος, με τα λεφτά που διαθέτεις βρίσκεις λαμπάτους και από Έλληνες κατασκευαστές, που ηχητικά είναι διαφορετικοί. Έτσι θα ακούσεις και κάτι άλλο.....

η σκεψη ειναι να αλλαξω τον nad γιατι τον εχω αρκετα χρονια και να παρω κατι αξιοπιστο ποιοτικοτερο που θα κρατησω καμια οκταετια και βαλε. δεν συζηταω για πανω απο 1000 ευρω.

θα μπορουσα να δωσω και 800ευρω αλλα να ειμαι σιγουρος σε αυτην την περιπτωση οτι πηρα κατι πολυ καλο. ο harman kardon απο τι καταλαβα ειναι καλυτερος απο αυτον που εχω αλλα οχι μεγαλες διαφορες.

το θεμα ηχεια δεν υπαρχει .ή θα φτιαξω τα jbl που ειχα ή θα παρω στο μελλον καινουργια

ο harman kardon απο τι καταλαβα ειναι καλυτερος απο αυτον που εχω αλλα οχι μεγαλες διαφορες.

Ακριβώς αυτό.... Οι εισαγωγικές σειρές όλων των εταιριών που είναι σε αυτά τα χρήματα έχουν μικροδιαφορές. Άλλος πιο αδύναμος, άλλος λίγο δυνατότερος, αλλά η φιλοσοφία είναι η ίδια. Αφού από ότι κατάλαβα βαρέθηκες τον ήχο του Nad, και δεν θέλεις να ανέβεις κοστολογικά στους τρανζιστοράτους, πήγαινε και άκουσε ενισχυτές διαφορετικής κατασκευής. Για να έχει ουσία η αλλαγή....

Eχω τον vincent sv-129....με βεβαιοτητα θα σου ελεγα οδηγει τα παντα! Ενα χρονο οδηγουσε τα B&W CM8.Σημερα λειτουργει σαν προενισχυτης και του προσθεσα δυο μονομπλοκ.Τον εχω 3 χρονια και μεχρι στιγμης λειτουργει απροβληματιστα. Αν εισαι λαρισα μπορεις να ερθεις να τον ακουσεις...

Κι εγώ δεν θα άλλαζα τον NAD με HK.

nautilus ευχαριστω για την προσκληση. απο ενισχυτη τον μετετρεψες σε προενισχυτη αν καταλαβα? θα μπορουσα ας πουμε τον Nad να τον κρατησω και αργοτερα να τον μετατρεψω σε προενισχυτη?

με τους λαμπατους δεν εχω ασχοληθει καθολου.

Δεν καταλαβαίνω γιατι του προτείνετε να κρατήσει τον Nad. Αφού στο πρώτο post εξηγεί ότι τον έχει 10 χρόνια και προφανώς έχει χορτάσει τον ήχο του.

Ψάξε στα μεταχειρισμένα. Πχ αυτό:
http://www.audioevolution.gr/preowned_focus.asp?id=315

ακριβως αυτο σκεφτομουν σημερα. ο nad υπαρχει απο τα φοιτητικα μου χρονια δεν μπορω να τον βλεπω αλλο πως το λενε.

θα κινηθω σε κατι μεταχειρισμενο σε πολυ καλη κατασταση. οι τιμες ειναι ειδα στο μπατζετ μου και θα ειναι και πιο ποιοτικο. ειδα και εναν της naim nait 5i . θα κοιταξω να παρω το καλυτερο δυνατο.

παντως αν εχετε υποψη σας κατι τετοιο σε πολυ καλη κατασταση πειτε μου.

Ουσιαστικη διαφορα στον ηχο θα αρχισεις να βλεπεις εαν πας στην επομενη κατηγορια τιμης (Roksan Kandy, Yamaha A-S1000 κλπ). Μεχρι να κανεις μια αποφασσιστικη κινηση στη σωστη κατηγορια, μεινε με τον Nad, ειναι μηχανημα φτιαγμενο να κρατησει και ο ηχος του πολυ κοντα συα σημερινα δεδομενα της κατηγοριας του.

Δεν καταλαβαίνω γιατι του προτείνετε να κρατήσει τον Nad. Αφού στο πρώτο post εξηγεί ότι τον έχει 10 χρόνια και προφανώς έχει χορτάσει τον ήχο του.

γιατι οι ενισχυτες που αναφερει δεν θα του δωσουν καλυτερο ηχο και θα χει ξοδεψει και δυσαναλογα χρηματα. Με το να αγορασει εναν 980 ή εναν Vincent 129 απλα θα παρει ενα καινουριο μηχανημα που θα γραψει χιλιομετρα απο το μηδεν.

Απάντηση: Re: Αλλαγή ενισχυτή απο Νad σε ?

γιατι οι ενισχυτες που αναφερει δεν θα του δωσουν καλυτερο ηχο και θα χει ξοδεψει και δυσαναλογα χρηματα. Με το να αγορασει εναν 980 ή εναν Vincent 129 απλα θα παρει ενα καινουριο μηχανημα που θα γραψει χιλιομετρα απο το μηδεν.

Λιγο ειναι αυτο? Μονο και μονο που θα ανεβει η ψυχολογια του με την καινουργια αγορα,ειναι υποθεση... Βεβαια,υποθεση επισης θα ειναι αν μετα απο λιγο καιρο καταλαβει πως και εσυ ειχες δικιο...

ευχαριστω για τις διαφορετικες αποψεις. νομιζω the case is closed. αποφασισα να μην αγορασω κατι παραπλησιο της κατηγοριας του οπως τα HK980 ή vincent 129 που θα ειναι καλυτερα αλλα οχι η διαφορα που θελω. με τα ιδια περιπου λεφτα θα αγορασω σε πολυ καλη κατασταση ενα ελαφρως μεταχειρισμενο αλλης κατηγοριας που θα μου δωσει την ποιοτητα που θελω.