Αλλαγή ηχείων...

baltasarr

New member
28 October 2015
80
Καλησπέρα!

έχω ξεκινήσει τις ακροάσεις για αλλαγή των ηχείων μου.
Αυτά που έχω ακούσει μέχρι στιγμής είναι:
Focal 716 Chorus V
Monitor Audio MR6
Heco Aleva 400
Jamo s 628
Cambridge Audio Aero 6
Θα προσπαθήσω να ακούσω κάποια Quadral και Klipsch.
Όλα τα άκουσα με τον ενισχυτή μου (NAD 320BEE)

Θα ήθελα γνώμες και προτάσεις.
Ευχαριστώ.

είχα για κάποια χρόνια τα monitor audio bx2 απο τα οποία ήμουν πολύ ικανοποιημένος. Τώρα έχω τα crystal audio tx-t1 (τα είχα για προσωρινή λύση) τα οποία θα δώσω για να αντικαταστήσω με τα νέα ηχεία.

Από την πρώτη ακρόαση έχω πολύ θετική άποψη από τα cambridge audio (δεν περίμενα το BMR-balanced mode radiator να μου αρέσει τόσο πολύ).
Επίσης τα monitor audio mr6 είχαν αρκετά γεμάτο ήχο. Τα focal επίσης στα υποψήφια (αλλά θα έλεγα πιο πίσω θέση απο τα cambridge)
Τα κομμάτια που άκουσα σε όλα τα ηχεία ήταν:
Last Walz - old boy soundtrack
My foolish heart - Bill Evans trio
Stormy cloud - Dj Krush

Κι εγώ τα Aero θα σου πρότεινα --βασικά θα με εξέπληττε αν σου είχαν αρέσει άλλα περισσότερο, γιατί τα θεωρώ τρελό bargain. Φοβερά reviews παίρνει και η πολύ καινούρια σειρά Bronze της Monitor Audio, αλλά δεν την έχω ακούσει, ούτε ξέρω αν σε καλύπτει τιμολογιακά κάποιο από τα μοντέλα δαπέδου.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αλλαγή ηχείων...

Ύστερα και απο δεύτερη ακρόαση των cambridge audio (aero6) κατέληξα... και εδώ και μια εβδομάδα στρώνονται.
Εξ όψεως, πολύ καλή ποιότητα κατασκευής και εξαιρετική αισθητική.
Ο ήχος τους όσο πάει και βελτιώνεται και είμαι πολύ ικανοποιημένος για την απόδοση τους σε όλο το φάσμα (χαμηλές-μεσαίες-υψηλές).
Σε μουσική Bill Evans όποτε μπει το κόντρα του Scott Lafaro ή του Chuck Israels είναι όσο βαθύ χρειάζεται.
Ακόμα και τώρα που ακούω την Αγνή Μπάλτσα στο "CHE FARÒ SENZA EURIDICE?" (Gluck) ο ήχος είναι εκπληκτικός, χωρίς να "τσιρίζει".
Έχουν ακόμα πολλά να παίξουν και εγώ ν' ακούσω....

Καλοάκουστα!
Περιμένουμε περισσότερα όταν ωριμάσουν οι ακροάσεις.

απο αυτα που ειπες εχω ακουσει τα focal και τα Klipsch....με nad αλλα τον 356bee

Γενικοτερα τα focal μ αρεσαν.Μαλλον ειναι πιο φλατ απο τα cambridge(υποθετω) γι αυτο και θα σου αρεσαν πιο πολυ.

οσο αφορα τα Klipsch να προσεξεις αρκετα...διοτι στην αρχη εγω ειπα ουαου....αλλα εαν κατσεις και ακουσεις προσεχτικα 4-5 τραγουδια ισως να σε κουρασει.

Οπως και να χει μην πας προκατελημενος απλα εχε το βαθια πισω στο μυαλο σου.

Καλο κουραγιο στην ερευνα αγορας που κανεις :)

Καλησπέρα! Επειδή είμαι στη ίδια φάση αναζήτησης εδώ και αρκετό καιρό έχοντας ακούσει πολλά δεν σου κρύβω ότι έχω πελαγωσει λίγο! Πρόσφατα άκουσα τα συγκεκριμένα στον επίσημο αντιπρόσωπο όπου έχω αγοράζει και τον προ και το dac που έχω στο σύστημα μου! Θεωρώ ότι πραγματικά το συγκεκριμένο ηχείο έχει χαρακτηριστικά ακριβότερου ! Ήθελα να σε ρωτησω λοιπόν με τη συνοδά τα έχεις συνδιάσει?

Re: Απάντηση: Αλλαγή ηχείων...

Καλησπέρα!

Ευχαριστώ για τις ευχές. Θα επανέλθω με περισσότερες και πιο ολοκληρωμένες εντυπώσεις.

Φίλε delfox, ο ενισχυτής μου είναι ο Nad 326BEE και το cd player Nad 521BEE. Τώρα τελευταία προστέθηκε και το μικρό dac magic της Cambridge.

Στην ακρόαση με ποιόν ενισχυτή τα άκουσες??