αλλαγη καλωδιου σε ακουστικα

vlahoskwn

Senior Member
26 January 2012
361
ΜΑΛΕΣΙΝΑ
γεια σας!
μου δωσανε τα Sennheiser HD 400 και το καλωδιο τους ειναι πολυ ψιλο και θελω να το αλλαξω ξερετε πως μπορω να το αλλαξω;
δηλαδη πως βγαινουν τα ακουστικα ωστε να ξεκολλησω το παλιο καλωδιο και να κολλησω το καινουργιο;
τι καλωδιο πρεπει να βαλω;

Τα καλώδια στα HD400 πρέπει να είναι πολύ παρόμοια με τα m@h 40 που έχω και εγώ...

Βγάζεις τα σφουγκαράκια και υπάρχει στο κάτω μέρος ένα αυλάκι, μέσα στο οποίο έρχεται το καλώδιο, και ενώνεται με το driver...

Ευτυχώς είναι μακρυά από το driver οπότε έιναι σχετικά εύκολο στην κόλληση, αλλά είναι μικρός ο χώρος και είσαι περιορισμένος από το πάχος του καλωδίου, τόσο στο σημείο κόλλησης και στο "αυλάκι", αλλά και από την είσοδο του καλωδίου στο cup του ακουστικού...

Uploaded with ImageShack.us

Σου συνιστώ αυθεντικό καλώδιο Sennheiser HD650, είναι πολύ καλό και θα χωρέσει στις τρύπες στο cup...

http://www.amazon.co.uk/Sennheiser-...295778&sr=8-1&keywords=sennheiser+hd650+cable

απλά κόβεις τα ειδικά μπριζάκια των hd650 (δώσε τους λίγο αέρα και χάρισε τα ή πούλα τα και αυτά χρήσιμα είναι σε κάποιον με hD650) απογυμνώνεις και κολλάς προσεκτικά...

Κολητήρι με λεπτή μύτη είναι απαραίτητο

καταρχην το καλωδιο κανει; εχει μεσα 2 καλωδιακια ενα ασπρο και ενα κοκκινο τα οποια μεσα εχουν ενα κομματακι σχοινι που ειναι τυλιγμενα ,ε ενα φυλλο αλουμινοχαρτο και εξωτερικα παλι εχει χαλκινες τριχουλες κανει να βαλω το κοκκινο στο + και της χαλκινες τριχουλες στο πλην και απο την αλλη πλευρα να βαλω το ασπρο στο + και στο πλην να βαλω παλι της χαλκινες τριχουλες; το λεω μιας και το βυσμα που εχω εχει τρεις επαφες 2 ειναι τα 2 + και το αλλο ειναι το πλην
IMAG0025.jpgIMAG0024.jpg
τωρα μεσα στα ακουστικα ειναι ετσι εχω βγαλει και το μερος που καταληγει το καλωδιο αν και δεν φαινεται καθαρα
IMAG0027.jpgIMAG0026.jpg
τωρα για τα cups θα τα κοψω και μεσα θα περασω το καλωδιο αλλα δεν θα μπει ολο θα μπει ενα μερος ισα ισα να κουπμωσει αλλα θελω να βαλω το καλωδιο μονο απο την μια πλευρα και σκεφτηκα να βγαλω 2 καλωδιακια και να περασω εξωτερικα γυρω γυρω απο το στεφανι και να μπει και στο αλλο το ακουστικο η αν ειναι κουφιο μεσα απο αυτο(το μικρο στεφανι το αλλο μεσα εχει λαστιχο)
IMAG0029.jpg
ευχομαι να καταλαβατε τι εννοω

Δεν μπορώ να διακρίνω τίποτε απο τις φωτογραφίες εκτός ότι τα ακουστικά σου είναι τα μεταγενέστερα 400ρια, και όχι αυτά για τα οποία μιλάω εγώ
350x263px-LL-5f4e2b09_2941804.jpeg
και είναι διαφορετικός ό τρόπος που ενώνονται τα καλώδια...

καταρχην το καλωδιο κανει; εχει μεσα 2 καλωδιακια ενα ασπρο και ενα κοκκινο τα οποια μεσα εχουν ενα κομματακι σχοινι που ειναι τυλιγμενα ,ε ενα φυλλο αλουμινοχαρτο και εξωτερικα παλι εχει χαλκινες τριχουλες κανει να βαλω το κοκκινο στο + και της χαλκινες τριχουλες στο πλην και απο την αλλη πλευρα να βαλω το ασπρο στο + και στο πλην να βαλω παλι της χαλκινες τριχουλες; το λεω μιας και το βυσμα που εχω εχει τρεις επαφες 2 ειναι τα 2 + και το αλλο ειναι το πλην
View attachment 99264View attachment 99263
βρηκα πως να περασω το καλωδιο αλλα θελω να μου πεις αν κανει το καλωδιο που εχω ωστε να το κανω οπως γραφω παραπανω

Re: Απάντηση: αλλαγη καλωδιου σε ακουστικα

κανει το παραπανω καλωδιο; μπορω να βαλω καλωδιο Internet;(utp)
σαν αυτο http://www.emimikos.gr/shop/product.php?productid=25087&cat=517&page=1

Καλησπερα
Αν και εχει πραγματικα καλες ακουστικες επιδοσεις το UTP ειναι ιδιαιτερα βαρυ και ακαμπτο
και κουραζει παρα πολυ.
Μια καλη λυση ειναι το http://www.gpanagopoulos.com/eshop/...one-bulk-cables/mogami-w2534-neglex-quad.html
Ειναι καταλληλο και για τα δυο καναλια και με πολυ καλα αποτελεσματα

δεν θα ηθελα να παρω απο το inetrnet μιας και θα μου στηχησει μια περιουσια μα τα μεταφορικα εκτος και ενα εχει δωρεαν
ο mimmikos ειναι σε κοντινη πολη και μπορω να παω να το παρω μιας και θα παω την δευτερα
εχετε να προτεινεται καποιο αλλο; αυτο που εχω;