Αλλαγή Λάμπας ή Αντικατάσταση Projector??

ultraxmode

Senior Member
27 August 2008
587
Athens
Γεια σε όλους !

Θα ήθελα να σας κάνω μία ερώτηση διότι απέχω απο αυτό το χώρο, δεν έχω και τις καλύτερες γνώσεις για να πώ την αλήθεια..

Έχουμε εδώ στο χώρο εργασίας μας, έναν projector SONY VPL-CX11 (ο οποίος είναι αρκετά παλιός..)

Σήμερα μας εβγαλε ένα μήνυμα "Replace The Lamp" οπότε προφανώς χρειάζεται αλλαγή η λάμπα του (ή μήπως όχι? εννοώ παίρνει φτιάξιμο χωρίς αλλαγή λάμπας?) . Πέρα απο αυτό,η λάμπα απο ό,τι είδα (LMP-C160) ξεκινάει η τιμή της απο 480 ευρώ και φτάνει σε μερικά καταστήματα εξουσιοδοτημένα απο τη SONY στα 800 ευρώ (!!!!) .

Σε αντίθεση με αυτόν τον παλιό projector, μήπως είναι καλύτερα να αγοράσουμε κάποιον άλλο καλύτερο με αυτά τα χρήματα (άντε κ ίσως με λίγα περισσότερα ?? )

Τον χρησιμοποιούμε για διάφορες παρουσιάσεις, όχι για κάτι το φοβερό..

Ευχαριστώ προκαταβολικά !-bye-

καλα 800 ευρω ουτε να το σκεφτεσαι να δωσεις !! Δεν ξερω πραγματικα αν υπαρχει τετοια τιμη λαμπας , αλλα αν υπαρχει με την μια ,πηγαινε για καινουργιο μηχανημα..βρισκεις καλυτερες λυσεις απο το δικο σου μηχανημα και οικονομικα -bye-

Kάποιες ιδέες για νέο projector περίπου στο χιλιάρικο υπάρχουν?... Γιατί όπως σας λέω, δεν έχω ιδέα τί να αγοράσω...

το θέλουμε για παρουσιάσεις όπως είπα, μέσω laptop (RGB).. (βέβαια τα laptops που προορίζονται για αυτή τη δουλειά, έχουν και HDMI..)

Βέβαια, καλό θα ήταν να έχει μεγαλύτερη ανάλυση απο αυτή που είχε ο παλιός.. (1024x768).. και καλύτερη ευκρίνεια.. (ειδικά τώρα τελευταία, η ευκρίνεια του παλιού ήταν χάλια μαύρα..)

Ευχαριστώ κ πάλι για τις απαντήσεις σας, πραγματικά σας είμαι ευγνώμων.

βρήκα τη λάμπα με 480 ευρώ.Αποφασίσαμε να αγοράσουμε τη λάμπα ΣΥΝ έναν καινούργιο προτζέκτορα (γιατι θα χρειαστεί) .

Ποιόν με συμβουλέυετε να αγοράσω ??? 700-900 ευρώ αν γίνεται.. δεν τον θέλουμε για πολλά-πολλά.. παρουσιάσεις Powerpoint μόνο και παρόμοιες δουλειές..

Ευχαριστώ.

PS : Sony ή EPSON ???

Last edited:
Για παρουσιάσεις κοιτάζεις Data σε 4:3 με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη φωτεινότητα.

Σε αυτά τα χρήματα σήμερα βρίσκεις πολλούς και με καλύτερη απόδοση από τον Sony που έχεις.

Ρίξε μια ματιά εδώ.
http://www.plaisio.gr/productlist.a...8CBDACB6B37FDE88A0867F72EB38691C9F91412A9FF0D

Αφού είναι για παρουσιασεις ξεχνα τους home cinema και πας για data projector. Και οικονομικοι και φωτεινοι πραγμα απαραίτητο στις παρουσιασεις