Αλλαγή opamps σε asus xonar essence one

kostas_dls

Senior Member
14 November 2010
497
κυκλάδες..
Θέλω να αλλάξω op-amps στο συγκεκριμένο dac.. http://www.asus.com/Multimedia/Audio_Cards/Xonar_Essence_One/
Δεν έχω ιδέα τι μπορώ να βάλω και ποιοι είναι οι καλύτεροι.
Ως τώρα έπαιζε στο γραφείο του σπιτιού με τα focal cms40 αλλά επειδή θα αναλάβει πιο βαριά καθήκοντα στο δεύτερο σύστημα
θα ήθελα να το κάνω να ακούγεται όσο το δυνατόν καλύτερα.
Ακούω προτάσεις χωρίς περιορισμό κόστους..(απ'όσο γνωρίζω δεν είναι ακριβοί)

Αυτοί είναι καινούριοι τελεστικοί της JRC.
Δεν ξέρω από πού θα μπορούσε κάποιος να τους προμηθευτεί.

Το καλός είναι σχετικό. Ανάλογα με τη χρήση υπάρχουν οι κατάλληλοι τελεστικοί.
Κάποιοι είναι σχεδόν πασπαρτού για χρήση σε audio εφαρμογές και κάποιοι άλλοι μπορεί
είτε να αποτελούν ειδική λύση είτε να μην αποτελούν βέλτιστη λύση είτε να προκαλούν
ακόμη και προβλήματα.

Οι παραπάνω (OPA2132 και OPA2134, LM4562 ή LME49720, NE5532) είναι μια καλή αρχή.
Ίσως οι OPA2604 και τέλος ίσως να ταίριαζαν και οι AD8620 αλλά αυτοί είναι SMD και χρειάζονται
αντάπτορα/βάση και είναι και ακριβοί.

Επειδή η εφαρμογή είναι για μετατροπή I/V και για βαθυπερατό δεν μπορώ να ξέρω τι
ακριβώς ταιριάζει.
Με πιο γρήγορους ίσως υπάρξει ταλάντωση ή κάποιο ringing. Με πιο αργούς το αποτέλεσμα
μπορεί να μην είναι τεχνικά άρτιο.

Αν αγοράσεις από το ίντερνετ προτίμησε κάποιον αξιόπιστο προμηθευτή όπως Farnell, RS,
Mouser, Digikey και απέφυγε το eΒay μιας και κυκλοφορεί πολύ μαϊμού. To μόνο πρόβλημα
είναι το κόστος των μεταφορικών με τη Farnell και την RS να είναι πιστεύω oi πιο συμφέρουσες λύσεις.

Last edited: