Αλλαγή οπτικής εισόδου

ΚαΠα

New member
31 May 2008
63
Παρόλο ότι η ενότητα αναφέρεται σε δικάναλα συστήματα, ελπίζω να μην παραβιάζω κάποιο κανόνα.

Εχω ένα παλαιό πολυκάναλο ενισχυτή SONY του οποίου η μια οπτική είσοδος σταμάτησε να δουλεύει. Και οι άλλες έκαναν κόλπα αλλά έβγαλα την πλακέτα, τις καθάρισα και ξανάπαιξαν. Επειδή κατά τα άλλα ο ενισχυτής δουλεύει μια χαρά, πιστεύω ότι το πρόβλημα δημιουργείται από την παλαιότητα των οπτικών των μετατροπέων εισόδου. Μάλιστα λέω με την ευκαιρία να αλλάξω όλα τα οπτικά module εισόδου.

Γνωρίζει κανείς φίλος αν μπορώ να βρω στα ντόπια μαγαζιά τέτοια εξαρτήματα ή να τα παραγγείλω κατευθείαν από έξω; Στην ουσία τα βρήκα μόνο σε κινέζους στο eBay (παράδοση σε ένα μήνα περίπου) γιατί ούτε στα γνωστά (mouser, farnell κτλ) μπόρεσα να εντοπίσω τους κωδικούς αυτούς (Toshiba TORX179, TORX178B, TOTX178A).

Η πλακέτα με τις συγκεκριμένες εισόδους :

Attachments

• IMG_2213res600.jpg
    IMG_2213res600.jpg
    119.9 KB · Views: 127
Δεν νομίζω να παραβιάζεις κανένα κανόνα...

Γνώμη μου είναι να μην τις αλλάξεις, ειδικά με ανταλλακτικά από Κίνα. Η πλειοψηφία τους είναι κατώτερης ποιότητας.

Εφόσον με καθαρισμό επανήλθαν, συνιστώ σε πρώτη φάση να χρησιμοποιείς τις ταπίτσες που προστατεύουν από τη συσσώρευση σκόνης, η οποία συνήθως διακόπτει τη μεταφορά σήματος της οπτικής ίνας.
Εάν βλέπω σωστά νομίζω ότι η εξ' αριστερών οπτική έχει ήδη ένα τέτοιο καπάκι.

Τώρα εάν έχεις παλμογράφο, θα ήταν ίσως ευκολότερη η διάγνωση στην "προβληματική"...

Ευχαριστώ για την απάντηση. Δυστυχώς δεν έχω παλμογράφο αλλά υπάρχει περίπτωση να βρώ κάποιον φίλο που ασχολείται από παληά και έχει όργανα (και περισσότερη πείρα από μένα). Θα το προσπαθήσω.

Τα εξαρτήματα από τους κινέζουν φαίνεται ότι είναι made in Japan (και Tailand) και νομίζω ότι έχουν το λογότυπο της Toshiba. Εντάξει να μην αλλάξω τις εισόδους που δουλεύουν, αλλά ούτε και αυτή που δεν δουλεύει;

Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι δεν τα βρίσκω στα μεγάλα γνωστά διεθνή μαγαζιά. Τόσο σπάνιο υλικό είναι; Τόσοι και τόσοι πολυκάναλοι κυκλοφορούν.

Δεν είναι θέμα πολυκάναλου, μία ψηφιακή είσοδος είναι η οποία συναντάται σε πάμπολλες συσκευές.

Πρέπει πρώτα να βρεθεί το αίτιο και μετά να δρομολογήσεις την αλλαγή.
Δεν είναι σίγουρο ότι έχει καταστραφεί, για αυτό έγραψα διερεύνηση μέσω παλμογράφου.
Νομίζω ο φίλος σου, θα μπορέσει να σε βοηθήσει στη σωστή διερεύνηση του θέματος.

Τελικά το πρόβλημα ήταν πιό απλό απ' όσο φάνηκε αρχικά. Μετά από ένα δεύτερο γερό φύσιμα με μικρό φυσερό (για φωτογραφικές μηχανές) που έχει μυτερό ρουξούνι και πήγε λίγο πιό βαθυά στον κονέκτορα, όλες οι είσοδοι επανήλθαν σε κανονική λειτουργία. Έτσι προς το παρόν δεν χρειάζεται καμιά περαιτέρω επέμβαση ή μέτρηση. Ευχαριστώ lemon.

Μιάς και το φερε η κουβέντα ,, 2 πράγματα δεν έχουμε εδώ στην δύση φορεμένα και δεν κάτσαν γενικά , άσχετο πρώτον το VCD , ( cd που πάιζει video ) και δέυτερον η οπτική ..

γιατι ? γιατι κλάνει το γατί .. :afro:

και ναί οπτική δεν βρίσκεις στην Ευρώπη που να χτυπίεσαι ... ουτε καν στο Αμέρικα ..

αντίθετα στην ασία μερία τις πετάνε στις γάτες ,,, οπως τα VCD που έχει πουλήσει κάτι παραπάνω απο το DVD ,,

κατι σαν αχρηστη πληροφορία ... έτσι ..

edit ..

άσε που 10024234324783-49083 ps jitter δεν λέει :7SFGSFG:

@ Vassilis-T = δεν παίζεσαι...πάντως κατά περίεργο τρόπο, στην Ευρώπη δεν παίζει αυτός ο τύπος διασύνδεσης οπτικής (του audio), κατά τα άλλα εάν κοιτάξεις mouser, digikey έχουν κάτι άλλα καλούδια για σύνδεση οπτικής ίνας, μάλλον πιο επαγγελματικά. Στις συσκευές όμως ακόμη υπάρχει.

@ΚαΠα = να τελικά που η λύση ήταν ανέξοδη. Πάντα τέτοια!