Αλλαγή οθόνης σε laptop Turbo-X (ΠΛΑΙΣΙΟ)

Καλημέρα.

Πριν μερικούς μήνες αγόρασα για την κόρη μου ένα Turbo-X Flynote με 12άρα οθόνη από το ΠΛΑΙΣΙΟ, για το οποίο μάλιστα πλήρωσα και έξτρα εγγύηση 3 πί πλέον χρόνων.

Ο υπολογιστής μεταφέρθηκε πρόσφατα μέσα σε μια βαλίτσα, προστατευμένος φυσιολογικά μέσα στη θήκη του, αλλά όταν ανοίχθηκε και τέθηκε σε λειτουργία, η μισή οθόνη (από τη μέση και κάτω σε οριζόντια διάταξη) ήταν κατεστραμμένη (δείχνει γραμμές μόνο).

Τον πήγε η κόρη μου στο ΠΛΑΙΣΙΟ, όπου της είπαν ότι πρόκειται για συμπίεση του LCD και δεν καλύπτεται από την εγγύηση. Ζητάν τα μαλλιά της κεφαλής μου για επισκευή.

Υπάρχει δυνατότητα άλλης λύσης; Σκέφτομαι - ίσως - το αν μπορεί να ανοιχθεί ο υπολογιστής και να αφαιρεθεί η βλαφθείσα οθόνη, ώστε να βρεθούν τα στοιχεία της και να την προμηθευτώ από την ελεύθερη αγορά.

Ξέρει κάποιος κάποιον τεχνικό μέσα ή έξω από το ΠΛΑΙΣΙΟ, ώστε να μπορέσουμε να μιλήσουμε απ' ευθείας και να αποφύγουμε το υπέρογκο κόστος της επισκευής;

Ευχαριστώ.
-

Η έξτρα εγγύηση του Πλαίσιου δεν καλύπτει ΟΛΕΣ ζημιές και από ιδίαν υπαιτιότητα; Στο ACER που είχα κι εγώ αγοράσει έξτρα 3ετή εγγύηση κάλυπτε αλλαγή του laptop ακόμα και από καφέ, είχε μόνο μία εξαίρεση για οθόνη για την οποία πλήρωνες 100 ευρώ για αλλαγή, ξαναλέω ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ αιτίας ζημιάς.

Απάντηση: Re: Αλλαγή οθόνης σε laptop Turbo-X (ΠΛΑΙΣΙΟ)

Η έξτρα εγγύηση του Πλαίσιου δεν καλύπτει ΟΛΕΣ ζημιές και από ιδίαν υπαιτιότητα; Στο ACER που είχα κι εγώ αγοράσει έξτρα 3ετή εγγύηση κάλυπτε αλλαγή του laptop ακόμα και από καφέ, είχε μόνο μία εξαίρεση για οθόνη για την οποία πλήρωνες 100 ευρώ για αλλαγή, ξαναλέω ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ αιτίας ζημιάς.

Από ότι φαίνεται, όχι, Τάσο. Τουλάχιστον αυτό ισχυρίστηκαν (και το βρίσκω μάλλον εύλογο). Θα ξαναδιαβάσω με προσοχή την εγγύηση, μπας κι έχει κάποιο παραθυράκι, πάντως.

Για ρωτα εδω http://www.laptopservice.gr/profil.html

Ειχα επισκευασει laptop γρηγορα και σχετικα φθηνα (βεβαια στην περιπτωση μου ηταν μονο το inverter της οθονης)...

Ευχαριστώ πολύ. Επικοινώνησα ήδη μαζί τους. Αν δεν βρω άκρη με το ΠΛΑΙΣΙΟ εντός της ημέρας, θα τους το πάω μάλλον.

Καλημέρα.
-