Αλλαγή πικαπ ή προενισχυτή κεφαλής

Themistocles

New member
17 October 2007
3
Ν.ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Τό πικαπ που έχω έιναι το Mission 775 με βραχίονα της ALPHASON OPAL και κεφαλη ORTOFON RONDO BRONZE (υπάρχει και ο βραχίονας της MISSION 774LC αλλά δεν τον χρησιμοποιώ),και προενισχυτή κεφαλής NAD PP2.
Ερώτηση πικαπ ή ενισχυτή;Ποιο απο τα δύο θα βελτιώσει περισσότερο τον ήχο.
Προυπολογισμός 1000
Δεδομένα:
-Πικάπ μάζας ,πλατώ-υποπλατώ μασιφ αλουμίνιο και όχι low budget πλεξιγκλας,
μοτερ στα 220V(δεν χρειαζεται ποτε ρυθμιση στροφων) ,πλινθος μασίφ Mdf ,καλωδίωση εξωτερική αλλαγμένη και πληρως χειροκίνητο , έχει παρ'όλα αυτά ενα κουμπί για On-off και βέββαια είναι εικοσαετίας κια βάλε-πάντως πρόβλημα δεν έχει.
-Προενισχυτής κεφαλής (phono stage ελληνιστη) μάλλον ο ποιό φτηνός που υπάρχει.

Όπως και να κινηθείς, θα δεις βελτίωση πιστεύω.

Ο βραχίονας μου ακούγεται πολύ καλός (γενικά από alphason έχω πολύ καλές εντυπώσεις). Ίσως αν τον έβαζες σε κανένα μτχ Systemdek και έπαιρνες ένα καλό phono, να καλυφθείς και με το παραπάνω.

Δεν ξέρω βέβαια τι phono ταιριάζει με τις Ortofon, οπότε εκεί δε μπορώ να σε βοηθήσω.
Ίσως ο Γιάννης ο Μιχαηλός που τις αντιπροσωπεύει να μας πει περισσότερα.

το φονο οπωσδηποτε - ειναι ενα βασικο φονο ελαχιστα καλυτερο απο ενα ενσωματωμενο σε εναν av ενισχυτη.
Προτασεις το φονο του Σπερτου του Μιχαλη μρ την μπαταρια απο 450-600 αν δεν κανω λαθος, ντινο απο 500 - 850 χωρις και με εξωτερικο τροφοδοτικο PS AUDIO GCPH και DARED MC7V στο χιλιαρικο - το τελευταιο λαμπατο που το συνιστω λογω των πιο γλυκων χροιων που θα δωσει στην εξαιρετη κεφαλη που διαθετεις αλλα που τονιζει ελαχιστα την υψηλη περιοχη λαι τα σκρατσ του δισκου, πραγμα που ισως δεν αντιλαμβανεσαι τωρα λογω της μουντοτητας του φονο - επειδη με ενδιαφερει γραψε μου τις δικες σου εντυπωσεις απο τον ηχο σου.

επομενη κινηση το τονιζω το πλατω που πιστευω οτι στην κεφαλη σου ταιριαζει ενα μισελ κατα προτιμηση και διαφορα το γκυροντεκ, ειδαλως το φτηνοτερο της μισελ τεχνοντεκ - πραγματικα αξιολογη η κεφαλη σου.

Οι προτάσεις του Θανάση είναι πολύ αξιόλογες.

Τώρα που το σκέφτομαι, ένα Michell όντως θα σου κάτσει καλά...

Ο Michell έλεγε ότι ο καλύτερος βραχίονας για το πικάπ του ήταν ο μεγάλος Alphason. Οπότε το Technodek είναι μια καλή περίπτωση αναβάθμισης. Ή ένα μεταχειρισμένο Gyrodek, γιατί καινούργιο δεν παίζει σε αυτά τα λεφτά.
Αν θες phono, δες το Lehmann Cube.