Αλλαγή προσανατολισμού

VEN_REN

Senior Member
13 September 2007
340
Ενώ μέχρι τώρα σκεφτόμουν για Home Cinema 5.1 Set, πλέον πιστεύω ότι έχω απορίψει κάτι τέτοιο. Απλά γιατί δεν μπορώ να έχω αυτά που θέλω στο σετ και έχουν και ένα κάρο άλλα που δε χρειάζομαι.

Θέλω το ηχοσυστημά μου να είναι κυρίως για ταινίες Blu-ray και επειδή η τηλεόραση μου θα εκμεταλεύεται πλήρως τις οπτικές δυνατότητες του bluray, θα ήθελα και τα ηχεία μου να κάνουν όσο το δυνατό περισσότερα στο budget που παίζω......και να είναι τα 2 πίσω ασύρματα (οπωσδήποτε).

Επομένως έχω καταλήξει στα Crystal Audio Plasma + TR-100m/120W Wireless.
Τα οποία πιστεύω είναι καλή και οικονομική λύση, αλλά ήδη είναι στο όριο του αρχικού budget που είχα υπόψιν μου.

Θέλω λοιπόν μία βοήθεια με ενισχυτή. Έναν οικονομικό/αξιόπιστο και με "καλά" αποτελέσματα ενισχυτή που να υποστηρίζει τις δυνατότητες των bluray (Dolby Τrue HD κτλ.).

Και πείτε μου αν θέλετε κάτι ακόμα. Μήπως τα ηχεία δεν είναι τόσο καλά για να εκμεταλευτούν το κρυστάλλινο ήχο των Blurays;

Ιδανικά για ενισχυτή θα ήθελα στα 300-400 ευρώ (ή και λιγότερο βέβαια), αλλά είμαι ανοιχτός να ακούσω και άλλες προτάσεις. Ακόμα κι αν έχετε κι άλλες προτάσεις για ηχεία.

Υ.Γ. Μην μου προτείνεται 7.1 ηχοσύστημα....δεν έχω χώρο :flipout:

Γειά σου φίλε μου. Με τα λεφτά που διαθέτεις για ενισχυτή, δύσκολο να βρεις τέτοιον που να εκμεταλεύεται τα νέα φορμάτ ήχου των blueray. Tέτοια αλλαγή πλεύσης έκανα πρόσφατα κι εγώ. Ενισχυτή πήρα έναν πολύ καλό και απο τους φθηνότερους σε αυτή την κατηγορία. Είναι ο Harman Kardon AVR255 και έχει 550 ευρώ στο e-shop. Aπόλυτα ευχαριστημένος. Υποστιρίζει όλες τις νέες τεχνολογίες και θα κρατήσει χρόνια η κολώνια... ;)

γεια χαρα και απο εμενα!!!
σε αυτα τα λεφτα δυσκολα θα βρεις αυτο που ψαχνεις!!κοιτα στις φθηνες σειρες της yamaha οπως τον 663 που εχει γυρω 480 ευρω ο οποιος εχει και καλο ρευμα και υποστηριζει τα καινουργια φορμα!!!

Ενώ μέχρι τώρα σκεφτόμουν για Home Cinema 5.1 Set, πλέον πιστεύω ότι έχω απορίψει κάτι τέτοιο. Απλά γιατί δεν μπορώ να έχω αυτά που θέλω στο σετ και έχουν και ένα κάρο άλλα που δε χρειάζομαι.

Θέλω το ηχοσυστημά μου να είναι κυρίως για ταινίες Blu-ray και επειδή η τηλεόραση μου θα εκμεταλεύεται πλήρως τις οπτικές δυνατότητες του bluray, θα ήθελα και τα ηχεία μου να κάνουν όσο το δυνατό περισσότερα στο budget που παίζω......και να είναι τα 2 πίσω ασύρματα (οπωσδήποτε).

Επομένως έχω καταλήξει στα Crystal Audio Plasma + TR-100m/120W Wireless.
Τα οποία πιστεύω είναι καλή και οικονομική λύση, αλλά ήδη είναι στο όριο του αρχικού budget που είχα υπόψιν μου.

Θέλω λοιπόν μία βοήθεια με ενισχυτή. Έναν οικονομικό/αξιόπιστο και με "καλά" αποτελέσματα ενισχυτή που να υποστηρίζει τις δυνατότητες των bluray (Dolby Τrue HD κτλ.).

Και πείτε μου αν θέλετε κάτι ακόμα. Μήπως τα ηχεία δεν είναι τόσο καλά για να εκμεταλευτούν το κρυστάλλινο ήχο των Blurays;

Ιδανικά για ενισχυτή θα ήθελα στα 300-400 ευρώ (ή και λιγότερο βέβαια), αλλά είμαι ανοιχτός να ακούσω και άλλες προτάσεις. Ακόμα κι αν έχετε κι άλλες προτάσεις για ηχεία.

Υ.Γ. Μην μου προτείνεται 7.1 ηχοσύστημα....δεν έχω χώρο :flipout:

Θα σου έλεγα να ξανασκεφτείς το wireless (Συνήθως είναι στα 2.4GHz, όπως wireless kit της Cristal Audio που είδα στην έκθεση). Από άποψη ακτινοβολίας μέσα στο σπίτι το λέω.

Θα σου έλεγα να ξανασκεφτείς το wireless (Συνήθως είναι στα 2.4GHz, όπως wireless kit της Cristal Audio που είδα στην έκθεση). Από άποψη ακτινοβολίας μέσα στο σπίτι το λέω.

δηλαδή;

Eίναι επικίνδυνη για μένα, ή για άλλες συσκευές στο σπίτι; Έχω και wireless router Ndraft. Δεν έχω ακούσει αυτές οι ακτινοβολίες να πειράζουν σε κάτι....

Χωρίς παρεξήγηση αλλά μάλλον δεν άκουσες καλά. Όλων των τύπων οι ακτινοβολίες έχουν κάποια επίδραση επάνω μας άλλες καλή και άλλες κακή με την εν λόγο να ανήκει στην δεύτερη κατηγορία. Ρίξε ένα μάτι εδώ γιατί καλό είναι να γνωρίζουμε και να προστατεύουμε τον εαυτό μας.

Απάντηση: Re: Αλλαγή προσανατολισμού

δηλαδή;

Eίναι επικίνδυνη για μένα, ή για άλλες συσκευές στο σπίτι; Έχω και wireless router Ndraft. Δεν έχω ακούσει αυτές οι ακτινοβολίες να πειράζουν σε κάτι....

Δεν ειναι και οτι καλυτερο παντως να ειναι ο χωρος σου γεματος ακτινοβολιες.
Απο εκει και περα θα σου προτεινα να εγκαταληψεις την ιδεα του ασυρματου γενικα. Δεν ειναι και οτι καλυτερο και δεν πιστευω οτι θα παρεις τον οπως λες και εσυ κρυστάλλινο ήχο των Blurays.
Αληθεια blurays που θα βρησκεις? Ρωταω γιατι λες οτι το θες κυριως για αυτα αλλα δεν υπαρχει και πληθωρα τετοιων.

Κατα την γνωμη μου καπου εισαι μπερδεμενος. Θες εναν ενισχητη που να εχει τα νεα φορμα, θες bluray player και θες και 5.1 ηχεια σωστα?
Σε τι οικονομικη κατηγορια για ολα (εκτος απο το player) θες να πας?
Τα ηχεια τα διαλεξες γιατι σε καλυπτουν ακουστικα ή γιατι ειναι ασυρματα και αυτο σε καλυψε? Μηπως πρεπει να δεις και αλλες εναλλακτικες λυσεις?
Οποια ηχεια και αν καταληξεις οτι θες να παρεις θα πρεπει ο ενισχυτης σου εκτος απο το να εχει νεα φορμα, να μπορει και να τα οδηγησει. Αυτα που λες τι απαιτησεις εχουν?
Συνηθως παντως στα 300-400 ευρω οι ενισχητες δεν εχουν δυναμη σε watt. Και εκτος απο τα νεα φορμα πρεπει να προσεξεις και αυτο.

Δες τον Yamaha 663. Έχει πολύ ρεύμα και όλα τα νέα φορμά.

Όσον αφορά τα ασύρματα ηχεία, και εγώ στην θέση σου θα τα απέφευγα λόγω της μέτριας απόδοσης και της ακτινοβολίας.

Φίλε Morfeus, αυτό που εννοούσα είναι ότι δεν έχω ακούσει να αποδυκνείουν ότι κάνει ζημιά. Ακούγονται σαφώς πολλά, άλλοι λένε ασφαλής, άλλοι επικίνδυνη, θυμίζει την επίδραση του ανθρώπου στο φαινόμενο του θερμοκηπίου, γνώμες διαφέρουν, αποδείξεις 0.

Επίσης στο εξωτερικό ολόκληρες πόλεις έχουν γίνει ήδη WiFi hotspots. Νοσοκομεία/σχολεία έχουν εξοπλιστεί με WiFi.

Αλλά, θα λάβω πολύ σοβαρά υπόψιν μου το θέμα που ανέφερες και εσύ και ο k.m., γιατί δεν αποκλείω τίποτα.....άσε που θα γλυτώσω και 250 ευρουλάκια.

:shot:

Re: Απάντηση: Re: Αλλαγή προσανατολισμού

mr_rebelos ξέρω δε κυκλοφορούν πολλοί τίτλοι για Blurays ότι βρω (πες το 7, πες το όπως θες). Επίσης ενδέχεται να προσθέσω και ένα φθηνό media player για να μπορώ τουλάχιστον να βλέπω κανα2 .mkv παραπάνω.

Όσο για το ότι φαίνομαι μπερδεμένος.....εμ όχι ιδιαίτερα, απλά είμαι πλέον πιο ανοικτός σε προτάσεις και έχω άγνοια στο θέμα του ήχου. Σωστά θέλω εναν ενισχητη που να εχει τα νεα φορμα, θελω bluray player και θελω και 5.1 ηχεια σωστα? Το bluray το αφήνουμε στην άκρη. Τα ηχεία με καλύπτουν από άποψη απόδοσης (απ'ότι διαβάζω από το φόρουμ), από σχέση τιμής και ποιότητας απο το wireless (που πλέον με βάζεται σε σκέψεις και μπορεί να το απορρίψω) και από design που δεν έιναι αυτά τα μπαούλα, αλλά λεπτα και διακριτικά.

Ξέρω οι ενισχυτές θέλουν $$$, από τα λίγα που διάβασα. Εμένα το budget μου αυτή τη στιγμή είναι στο χιλιάρικο +/- 100ευρω. Αν υποθέσω ότι δεν βάζω wireless κατευθείαν τα crystal audio πέφτουν στα 500 ευρώ. Άρα μένουν 500-600 ευρώ για ενισχυτή (έτσι κάνουμε τίποτα;). 'Η να κοιτάξω άλλα ηχεία στα 500 ευρώ αν δεν με απασχολεί το wireless mr rebelos;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αλλαγή προσανατολισμού

mr_rebelos ξέρω δε κυκλοφορούν πολλοί τίτλοι για Blurays ότι βρω (πες το 7, πες το όπως θες). Επίσης ενδέχεται να προσθέσω και ένα φθηνό media player για να μπορώ τουλάχιστον να βλέπω κανα2 .mkv παραπάνω.

Όσο για το ότι φαίνομαι μπερδεμένος.....εμ όχι ιδιαίτερα, απλά είμαι πλέον πιο ανοικτός σε προτάσεις και έχω άγνοια στο θέμα του ήχου. Σωστά θέλω εναν ενισχητη που να εχει τα νεα φορμα, θελω bluray player και θελω και 5.1 ηχεια σωστα? Το bluray το αφήνουμε στην άκρη. Τα ηχεία με καλύπτουν από άποψη απόδοσης (απ'ότι διαβάζω από το φόρουμ), από σχέση τιμής και ποιότητας απο το wireless (που πλέον με βάζεται σε σκέψεις και μπορεί να το απορρίψω) και από design που δεν έιναι αυτά τα μπαούλα, αλλά λεπτα και διακριτικά.

Ξέρω οι ενισχυτές θέλουν $$$, από τα λίγα που διάβασα. Εμένα το budget μου αυτή τη στιγμή είναι στο χιλιάρικο +/- 100ευρω. Αν υποθέσω ότι δεν βάζω wireless κατευθείαν τα crystal audio πέφτουν στα 500 ευρώ. Άρα μένουν 500-600 ευρώ για ενισχυτή (έτσι κάνουμε τίποτα;). 'Η να κοιτάξω άλλα ηχεία στα 500 ευρώ αν δεν με απασχολεί το wireless mr rebelos;

Για μενα κοιτα και αλλα ηχεια. Και βασικη προυποθεση ειναι να τα ακουσεις εσυ ο ιδιος και οχι να στηριχτεις αποκλειστικα στην αποψη καποιων. Μπορει αλλωστε τα γουστα σου να μην ειναι ιδια και να μην σου αρεσουν.
Εγω προσωπικα παντως δεν θα επερνα crystal audio. Στα 600 ευρω μπορεις να παρεις πολυ καλα και αξιοπρεπεστατα ηχεια. Ενα παραδειγμα ειναι τα dali (concept 6 + consept 1 + center). Μιας και τα ειχα μπορω να πω οτι ειναι μια χαρα ηχεια. Υπαρχουν και αλλες μαρκες στην ιδια κατηγορια.
Προσπαθησε να ακουσεις μερικα πριν κατασταλαξεις.

Μετα αφου κατασταλαξεις σε ηχεια, δες τα χαρακτηριστικα τους και διαλεγεις και ενισχυτη

Κι´εγώ θα σου έλεγα να κοιτάξεις κάτι άλλο απο τα crystal audio.
Χρησιμοποιώ τα klipsch τα οποία θεωρώ ιδανικά ηχεία για home cinema. Παίζουν καθαρά και δυνατά χωρίς να ζητούν πολλά watt απο τον ενισχυτή σου. Δεν ξέρω όμως στα χρήματα αυτά αν έχει κάποια σειρά, ρίξε πάντως μια ματιά κι´εκεί.!!

Συγνώμη για το επιθετικό ύφος , ΑΛΛΆ ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΗΘΕΛΕΣ ΝΑ ΣΟΥ ΤΟΝ ΧΑΡΊΣΟΥΝ ΚΙΟΛΑΣ ? ΤΟΝ ΕΝΙΧΥΤΗ ΕΝΝΟΩ?
Δεν γίνεται φίλε μου να τα εχουμε όλα .
Δυστυχώς η ρημάδα η τεχνολογία στοιχίζει.

Συγνώμη για το επιθετικό ύφος , ΑΛΛΆ ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΗΘΕΛΕΣ ΝΑ ΣΟΥ ΤΟΝ ΧΑΡΊΣΟΥΝ ΚΙΟΛΑΣ ? ΤΟΝ ΕΝΙΧΥΤΗ ΕΝΝΟΩ?
Δεν γίνεται φίλε μου να τα εχουμε όλα .
Δυστυχώς η ρημάδα η τεχνολογία στοιχίζει.

χαχα φίλε JOMARK911, δε παρεξηγούμε, απλά ο κάθε ένας έχει τα χόμπυ του, τις ασχολίες του και τη δουλειά του. Μη περιμένεις όλοι να ξέρουν τί κάνει ο ενισχυτής ακριβώς και πιο είναι το κοστολόγιο τους.

Εγώ προσωπικά ξέρω ότι έχει και πολύ ακριβούς, αλλά δεν είχα ιδέα από τί τιμές ξεκινούν μέχρι τώρα, γι'αυτό καλό είναι να δείχνεις λίγο κατανόηση σε όσους δε ξέρουν. :flipout: :a0210: