Αλλαγή Refresh Rate 24 Hz σε 50Hz και τουμπαλιν σε Media Center

nsamar

AVClub Addicted Member
18 June 2006
1,915
Washington, DC
Χαιρετώ το Forum! Μετα απο πολλούς πειραματισμούς και αρκετό παίδεμα πιστεύω οτι έχω φέρει το HTPC μου σε πολύ καλό επίπεδο αναπαραγωγής. Ακολουθώντας τον οδηγό http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=31703 και κανονητας τις απαραίτητες τροποποιήσεις που αναφέρω εκεί έχω καταφέρει τα εξής:
- Αναπαραγωγή TV, DVD, DivX με ffdshow upscaling
- Αναπαραγωγή mkv με coreAVC
- Αναπαραγωγή BlueRay (images ή δισκάκια) με mymovies - PDVD
Και όλα αυτά μέσα από το Media Center μόνο με τη χρήση τηλεκοντρολ.
Το μόνο πρόβλημα που έχω και το οποίο δεν έχω λύσει ακόμη είναι το Refresh Rate που ορίζω στον projectora (BenQ W5000).
Οταν το ρυθμίζω στα 50 Hz απο τον ATI CCC η αναπαραγωγή υλικού που το native refresh rate ειναι 50 Hz (TV, DVD, DivX) ειναι αψεγαδιαστη. Οταν παω να αναπαράγω Blueray ή ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ματροσκες (υλικό με native Refresh Rate 24 Hz) τότε το βιντεο κανει σαν να "σκοντάφτει" καθε 5 με 10 περιπου δευτερολεπτα.
Οταν το ρυθμίζω στα 24 Hz απο τον ATI CCC ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΙΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ τότε αυτόματα τα BlueRay - mkv παιζουν άψογα και αρχίζει να "σκοντάφτει" τα Tv - DVD - DivX.
Επειδή το θέμα αυτό έχει αρχίσει και μου σπάει τα νεύρα (εκανα τόσο κόπο εξάλλου να τα ρυθμίσω όλα) θα ήθελα να ρωτήσω εάν κάποιος άλλος έχει αντίστοιχο πρόβλημα και πως μπορώ να το λύσω. Εναλλακτικά υπάρχει κάποιος τρόπος να αναγνωρίζει το Media Center το native Refresh Rate του υλικού και να προσαρμόζει ανάλλογα την έξοδο της VGA? Καμια άλλη ιδέα?

Θα φτάξεις 2 profiles στο CCC, ένα για τα 24hz και ένα για τα 50hz.
Θα τους ορίσεις πλήκτρα συντόμευσης, π.χ. alt+z για τα 24hz, alt+x για τα 50, alt+c για clone κλπ.

Κάθε φορά που θα θες να δεις ματρόσκα θα πατάς alt+z και θα δίνει 1920x1080@24hz. Όταν θα θες να δεις dvd, divx θα πατάς alt+z και θα γυρνάει σε 1920x1080@50hz.

Αυτό κάνω εγώ σε windows, φαντάζομαι θα δουλεύει και σε περιβάλλον media center...

Last edited:
Το δοκίμασες τελικά nsamar ?

Αλήθεια, γιατί πρέπει να γίνεται αυτό? Αν τρέχουν όλα σε 1920x1080@60hz υπάρχουν προβλήματα ? Εγώ έχω 1920x1080@60hz σε όλα και δεν βλέπω κάτι κακό.. ούτε σπασίματα, ούτε κολλήματα, ούτε κακή εικόνα..

Πρέπει κι εγώ να το ρυθμίσω αυτό ? (δεν έχω ATI κάρτα, έχω την 8300 της nVidia... Onboard απο το ASUS M3N78-EM) μέσω HDMI στην ΗDTV μου..

ΕDIT : Απο περιέργεια και μόνο όρισα 1920x1080@24hz και είδα σπασίματα ακόμα και στην κίνηση του mouse..

Λοιπον το δοκιμασα και ... δουλευει υπο ορους... (Δηλαδή εαν δεν ανοιξεις το Media Center):slapface::slapface::slapface: Δηλαδή χωρις να τρχει τπτ πατας τα shortcuts και αλλαζει mode κανονικα.... To γέλιο αρχίζει όταν σηκώνω το media center, οτι mode και εαν έχει το display με το που σηκώνω το Media Center γυρνάει σε 1920x1080 / 24Hz.

Να κανω τις εξής παρατηρησεις: οταν ετρεξα to media center setup του ειπα οτι αυτη ειναι η αναλυση της οθονης μου και δευτερον ο projector ειναι σαν extended desktop και οχι σαν clone. Primary ειναι μια 17αρα οθονη 1280*768.

Κοιτα το σκεφτικα και εγς το reclock... Παλαιοτερα το ειχα χρησιμοποιησει αλλα στο σεταρισμα δεν μου καθοταν. Η αληθεια ειναι οτι επειδη μεχρι τωρα εχω κανει τρελλη δουλεια το σκεφτομαι να βαλω και αλλο παραγοντα στο συστημα. Θα δειξει... Για να ειμαι ειληκρινης θα προτιμουσα να αλλαζε το refresh rate προς τον προβολεα παρα να αρχισω να πειραζω το βιντεο με renderers