Αλλαγή σκληρού σε DVD Recorder

Έχω ένα Panasonic DMR-EH65 με 250άρη σκληρό. Σήμερα. με βάση τη χρήση, στην οποία το υποβάλλω, ο σκληρός είναι λίγος.

Θέλω να τον αλλάξω με έναν μεγάλο, τώρα που είναι πλέον φτηνοί, αλλά φανταζομαι πως το πράγμα δεν είναι απλά το άνοιγμα και η αλλαγή. Και φαντάζομαι πως το θέμα αυτό απασχολεί κι άλλους.

Κάπου έχω ακούσει πως χρειάζεται φορμάρισμα ή κάτι τέτοιο. Ξέρει κάποιος πώς γίνεται και αν υπάρχουν περιορισμοί ή κάτι που πρέπει να προσέξεις;

Ευχαριστώ.

Σε αρκετά DVD-Recorder η αλλαγή του δίσκου είναι απλή διαδικασία, σαν να αλλάζεις δίσκο σε PC, το θέμα είναι πως κατά κανόνα δεν μπορείς να βάλεις μεγαλύτερο δίσκο. Ή δεν θα τον αναγνωρίσει καθόλου ή θα τον φορμάρει σε ίδια χωρητικότητα με τον μαμίσιο...

Δώσε μου πάντως λίγο χρόνο να το ψάξω για το 65άρι...

Η διαδικασια ειναι πολυ απλη, οπως αναφερεται και στην προηγουμενη απαντηση. Απλα αυτες οι συσκευες ειτε χρησιμοποιουν συστημα αρχειων FAT32 ειτε καποιο δικο τους, οποτε ενδεχομενως να μην μπορουν να αναγνωρισουν ολη τη χωρητικοτητα του νεου δισκου. Παρολα αυτα, η αλλαγη ειναι μια σχετικα ευκολη διαδικασια (προσοχη ομως στις καλωδιοταινιες!) ωστε να μπορεσεις να πειραματιστεις, αν εχεις στοιχειωδεις γνωσεις.

Φορμάρισμα

Σας ευχαριστώ και τους δύο.

Ο προβληματισμός μου δεν είναι το πώς να ανοίξω το μηχάνημα και να τοποθετήσω το δίσκο. Είναι το πώς να τον φορμάρω, αν χρειάζεται φορμάρισμα και το αν αυτό μπορεί (ή επιβάλλεται) να τον κάνει το ίδιο το DVD Recorder.

Και αν έτσι είναι, πώς θα το κάνω (κάτι που προφανώς δεν αναφέρεται στο manual)? Μήπως χρειάζεται να τον φορμάρω στο PC μου?

Και κάτι ακόμα. Έχω ακούσει πως τα περισσότερα (αν όχι όλα) DVD Recorders δουλεύουν σε περιβάλλον UNIX (ή Linux). Στο laptop μου έχω εγκατεστημένο Linux. Αν ο σκληρός χρειάζεται φορμάρισμα ΕΞΩ από το Recorder, μήπως πρέπει να το κάνω σε περιβάλλον Linux?

Ευχαριστώ.
-

Συνήθως τον φορμάρουν τον δίσκο μόνα τους με την πρώτη ενεργοποίηση μετά την τοποθέτηση.

Για τις ελάχιστες συσκευές που απαιτούν έτοιμο, φορμαρισμένο δίσκο, χρειάζεται ειδικό λογισμικό της εταιρείας κατασκευής του DVD-Recorder, καθώς οι δίσκοι τους είναι πάντα και κρυπτογραφημένοι με proprietary κώδικα...

Φορμάρισμα με ειδικό κωδικό;

Συνήθως τον φορμάρουν τον δίσκο μόνα τους με την πρώτη ενεργοποίηση μετά την τοποθέτηση.

Για τις ελάχιστες συσκευές που απαιτούν έτοιμο, φορμαρισμένο δίσκο, χρειάζεται ειδικό λογισμικό της εταιρείας κατασκευής του DVD-Recorder, καθώς οι δίσκοι τους είναι πάντα και κρυπτογραφημένοι με proprietary κώδικα...

Πώς μπορούμε να μάθουμε αν το συγκεκριμένο εμπίπτει στη μια ή στην άλλη περίπτωση;