Αλλαγή σύνθεσης

antonish

Established Member
23 April 2009
105
Καλές γιορτές σε όλους.

Λέω να κάνω μια αλλαγή στο σύστημά μου και χρειάζομαι τη γνώμη σας. Αυτή τη στιγμή έχω τον Marantz SR 6003 και ένα πεντακάναλο τελικό, τον Adcom GFA 7805, και σκέφτομαι τα εξής:
1. Τα πουλάω και τα δύο και παίρνω ένα ολοκληρωμένο AV όπως τον Pioneer SC LX89.
2. Κρατάω τον Adcom και παίρνω στη θέση του Marantz ένα προενισχυτή ή ολοκληρωμένο που να έχει όλα τα καλούδια της εποχής αλλά όχι τόση ισχύ (πχ Pioneer SC LX59).

Δεν με ενδιαφέρει το Atmos (αν υπάρχει ΟΚ αλλά δεν είναι λόγος επιλογής για μένα). Ποια η γνώμη σας για τα ανωτέρω δύο σενάρια? Ειδικά στην περίπτωση του δεύτερου τι θα προτείνατε?

Ευχαριστώ
Αντώνης

Χρόνια πολλά φίλε μου.

Από δύναμη και οδήγηση ηχείων είσαι μια χαρά. Θαρρώ πως και από χαρακτήρα στον ήχο καλύτερα είσαι τώρα, απ'ότι με την όποια αλλαγή.
Προφανώς ψάχνεις την αναβάθμιση για τα "καλούδια" όπως λες.
Βλέποντας τα χαρακτηριστικά του 6003 λείπουν τα: 3D, 4Κ, Atmos.
Για 4Κ χρειάζεσαι αντίστοιχο προβόλι και για atmos δεν ενδιαφέρεσαι, οπότε μένει μόνο το 3D.
Πόσες ταινίες 3D βλέπεις ή επιζητάς να βλέπεις, ώστε να αξίζει η αναβάθμιση αυτήν την εποχή? Για μένα αυτό είναι το ερώτημα.

Χρόνια πολλά με υγεία. Λες ότι θες αλλαγή αλλά δε λες το λόγο, δεν είσαι ικανοποιημένος ή απλά θες αναβάθμιση; Φαντάζομαι μόνο για κινηματογράφο; Θα προτιμούσα το δεύτερο σενάριο, ο τελικός παραμένει τελικός και δεν χρήζει αναβάθμισης εκτός βέβαια αν τα ρεύματά του είναι μικρότερα απ τον ολοκληρωμένο που δύσκολο το βλέπω, αν θες να δοκιμάσεις άλλο ήχο μη ξαναπάς σε Marantz, δοκίμασε και Pioneer και μείνε με τον τελικό αν όπως λένε σε ισοστάθμιση και κινηματογραφική απόδοση είναι καλύτεροι οι Pioneer ιδού η ευκαιρία για σένα να το διαπιστώσεις, εκτός αν είσαι φανατικός με Marantz οπότε απλά αναβαθμίζεσαι σε καλούδια.

Έχετε δίκιο να ρωτάτε. Η ιστορία έχει ως εξής. Αγόρασα τον EPSON EH-TW9200W με τον οποίο και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Δεδομένου ότι ο EPSON παίζει και 3D, το ένα φέρνει το άλλο και άρχισα να σκέφτομαι μήπως ήρθε η ώρα για μερική αναβάθμιση, κυρίως για 3D, Bluetooth και αν δυνατόν και Phono in, να γλυτώσω και μερικά περιφερειακά. Έτσι, όσο περισσότερο το σκέφτομαι, αν κάνω κάτι θα ήταν μάλλον η επιλογή μου 2 καθώς ο ADCOM είναι εγγύηση όποια και να είναι μελλοντικά η σύνθεσή μου (δηλ. σε περίπτωση αναβάθμισης των ηχείων). Το ερώτημα τότε θα ήταν αν υπάρχει και φθηνότερη, αλλά ποιοτική, επιλογή από τον Pioneer LX SC59 ή σκέτο προενισχυτή που να περιλαμβάνει τα καλούδια.

Προσωπικά είμαι κατά των προενισχυτών, σε περιορίζουν για παράδειγμα στην μεταπώληση, πιο εύκολα πωλείται ένας ολοκληρωμένος παρά ένα προ, επίσης στη χρηστικότητα κι εξηγούμαι, φαντάσου να θες να τον βάλεις σε ένα δευτερεύοντα χώρο ή να τον χαρίσεις σ ένα συγγενικό σου πρόσωπο, θα ήσουν υποχρεωμένος να ψάχνεις για τελικό, καλύτερα a/v με εξόδους pre-out κι έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

χρόνια πολλά, μήπως η φαγούρα στην τσέπη σου καταλήξει σε καλύτερα ηχεία ;:idea: εγώ αυτό θα έκανα μάλλον ,τώρα ποια έχεις; προσωπικά ξέρεις κάποιες φορές το 'μάτι ' μου ζητά αναβάθμιση και όχι τα αυτιά μου......:bigcry:

Ολοκληρωμένος με ενισχυτική απόδοση σαν του τελικού σου, δεν παιζει

Όποτε, κρατάς τον τελικό και πας σε έναν ολοκληρωμένο για χρήση pro

Προτείνω pioneer lx λόγω συστήματος ισοσταθμισης

Καθαρός προ σημαίνει πολλά λεφτά και περιορισμούς (πχ με έναν ολοκληρωμένο έχεις και κανάλια να οδηγήσεις περιφερειακά ηχεία οχι υψηλών απαιτήσεων)

Τα ηχεία είναι τα Monitor Audio RS6 και ναι θα ήθελα να τα αναβαθμίσω αλλά αυτή τη στιγμή δεν παίζει.
Τελικά σε περίπτωση που κάνω αλλαγή στους ενισχυτές, η σκέψη μου είναι πιο κοντά στον spcav. Σας ευχαριστώ όλους σας για τη βοήθειά σας.