Αλλαγή τηλεόρασης ή όχι ακόμα?

passenger80

New member
11 February 2015
40
Καλησπέρα ρε όλους, έχω μια ερώτηση να κάνω στους ειδικούς του φόρουμ!
Έχω μια τηλεόραση στο δωμάτιο (απόσταση 2 μέτρα), μοντέλο του 2015, τη Samsung UE48H6200 (https://www.samsung.com/uk/tvs/full-hd-h6200/UE48H6200AKXXU/). Τη χρησιμοποιώ σχεδόν αποκλειστικά το βράδυ για ταινίες/σειρές Netflix ή από usb και η εικόνα της είναι ικανοποιητική αλλά καμία σχέση (προφανώς) με την oled που έχω στο σαλόνι.
Έχω αρχίσει να σκέφτομαι να την αλλάξω αλλά δεν υπάρχει και μεγάλη ανάγκη αφού δουλεύει ακόμα. Εξαιτίας αυτού δεν θα ήθελα να χαλάσω πολλά χρήματα, μέχρι 500-600 ευρώ το πολύ σκεφτόμουνα. Βρήκα τη Samsung QE49Q60R, που είναι εντός budget. Σε ίντσες είναι οκ, δεν θα ήθελα κάτι μεγαλύτερο, ήδη σε αυτές τις ίντσες είναι μεγάλη για το δωμάτιο μου. Η ερώτηση μου είναι αν θα δω διαφορά σε σχέση με την παλιά μου τηλεόραση ή όχι. Προφανώς γνωρίζω ότι με περισσότερα βρίσκω κάτι καλύτερο αλλά δε θέλω να δώσω παραπάνω για τηλεόραση στο δωμάτιο. Έχει διαφορά στην εικόνα με την παλιά μου τηλεόραση ή δεν υπάρχει ουσιαστικός λόγος αναβάθμισης? Να περιμένω να βρω κάποια καλύτερη σε προσφορά?
Ευχαριστώ για το χρόνο και τη βοήθειά σας.

Απάντηση: Αλλαγή τηλεόρασης ή όχι ακόμα;

Κράτα την. Δύσκολα θα βρεις καλύτερη, στην οικονομική κατηγορία, έως 50".

Ευχαριστώ για την απάντηση. Δηλαδή από ποιο μοντέλο και πάνω πρέπει να πάω για να δω διαφορά;

Απάντηση: Αλλαγή τηλεόρασης ή όχι ακόμα;

Ενδεχομένως, κάποιαν LCD με FALD και 100 Hz ρυθμό ανανέωσης, από 55" και πάνω (Samsung Q70R) ή μια 48" OLED, όταν γίνει κάποια διαθέσιμη στην αγορά (εντός 2020).

Το κακό είναι γενικό passenger80
Λίγα χρόνια πριν έβρισκες πάνελ με καλό κοντραστ και 100hz στις 48-50 ίντσες
Σήμερα είμαι πραγματικά ελάχιστα. Ή θα έχουν ips ή/και θα είναι 50hz. Κάποια ελάχιστα καλά στις 49 ίντσες έχουν τιμές 55 η και 65 ιντσών!

Διαμαντάκι είναι η TV αυτή.
Εξαιρετικό value for money την εποχή της.
Ακόμα και τώρα, αν εξαιρέσεις πως είναι 1080p, τις αντίστοιχης τιμής σημερινές τις καθαρίζει για πλάκα με σωστές ρυθμίσεις σε ποιότητα και πιστότητα εικόνας.

Ευχαριστώ για την απάντηση. Δηλαδή από ποιο μοντέλο και πάνω πρέπει να πάω για να δω διαφορά;

Μοντέλα 2019:

LCD:

Sony KD49XG9005 : VA panel,F.A.L.D.100/120Hz,WCG
Samsung QE49Q70R : VA panel,F.A.L.D.50/60Hz,WCG
Sony KD49XG8396 : VA panel,Edge LED,100/120Hz,WCG

Μοντέλα 2020:

OLED:

LG 48CX
Sony KD48A9

LCD:

Sony KD49XH9505 : VA panel,F.A.L.D.100/120Hz,WCG
Samsung QE49Q80T : VA panel,F.A.L.D.50/60Hz,WCG