Αλλαγή των 300B

saitisgr

Banned
19 December 2006
1,513
Δυστυχώς εδώ
Eιμαι πραγματικά άσχετος με τα ηλεκτρονικά
και ζητώ την βοήθεια ολων
Το πρόβλημα??
Ο ενισχυτής έρχεται με τις φθηνές ΕΗ 300b

και θέλω να βάλω κάτι καλύτερο

αλλά φοβαμαι μην καταστρέψω -κάψω τον ενισχυτή που είναι auto bias
μιας και βλέπω οτι ολες οι 300Β δεν εχουν τα ιδια τεχνικά χαρακτηριστικά

την αφορμη την εχω απο φίλο που εβαλε TJ mesh plate σε carry και τον εκαψε

οποια βοήθεια δεκτή

Φιλικά
Σταύρος

AΚΡΙΒΩΣ την ίδια αλλαγή έκανα και εγώ χωρίς κανένα πρόβλημα , τις δε TJ mesh plate τις έχω κάνει βόλτα σε διάφορους φίλους για δοκιμή επίσης χωρίς κανένα πρόβλημα

Απο οτι λέει εκαψε το τσόκ
τι ειναι αυτό δεν ξέρω
αλλά απο την άλλη φοβάμαι να αγοράσω κάποια λάμπα χωρίς να εχω την συμβουλή κάποιου
προσπάθησα να συγκρίνω χαρακτηριστικά απο τις ΕΗ 300 Β με κάποιες άλλες
και πελάγωσα

Eιμαι πραγματικά άσχετος με τα ηλεκτρονικά
και ζητώ την βοήθεια ολων
Το πρόβλημα??
Ο ενισχυτής έρχεται με τις φθηνές ΕΗ 300b
και θέλω να βάλω κάτι καλύτερο
Φιλικά
Σταύρος

Φιλε μου τι βλεπω?αφου εισαι κατα του χεριασματος 100% τι βλέπω τωρα?αλλαγες σε κατι καλυτερο? :grinning-smiley-043
Τα παιδια εχουν γνωσεις οποτε θα βοηθησουν σιγουρα!-bye-

τυχαίο γεγονός πρέπει να ήταν ..

οι TJ mesh plate είναι απολύτως συμβατές με οποιαδήποτε σχεδίαση με 300-Β

υπάρχουν βέβαια στην κάποιες πουσαρίσμένες σπέσιαλ εκδόσεις άλλα στο αναφέρει ρητά ότι χρειάζονται άλλα ρεύματα και άλλες τάσεις , και συνάμα έχουν και μεγαλύτερο κέρδος από τα κλασικά 8-10 watt της κλασικής 300-Β
ΑΛΛΑ μιλάμε για εξαιρετικές περιπτώσεις

ψάξε για πια λάμπα ψήνεσαι να αγοράσεις , και ποσταρε το εδώ να δούμε

προσφατα εμαθα απο φιλο οτι το ιδιο πραγμα επαθε αντιπροσωπος αλαζοντας τις 300b . τελικα τις ειχε κουμπωσει λαθος . τωρα οπως λεει και ο βασιλης παιζει πολυ και το τυχαιο γεγονος.

Φιλε μου τι βλεπω?αφου εισαι κατα του χεριασματος 100% τι βλέπω τωρα?αλλαγες σε κατι καλυτερο? :grinning-smiley-043
Τα παιδια εχουν γνωσεις οποτε θα βοηθησουν σιγουρα!-bye-

Και είμαι ακόμα κατα του χεριάσματος απο μέσα μεριά
και γι αυτό ψάχνομαι πρίν κάνω κάτι λάθος και καμμία ζημιά στον ενισχυτή

τώρα το tube rolling και το να αλλάξω λάμπες 300β
μιάς και οι περισσότεροι ενισχυτές ερχονται με φθηνές λάμπες για λόγους κόστους δεν νομίζω να είναι και ΤΟ ΧΕΡΙΑΣΜΑ

Λοιπόν ο ενισχυτής εχει πάνω τις 300Β ΕΗ
λέω να πάω στις Shuguang 300B-98B
ή Shuguang ΒC

Υπάρχει και η ασφαλής λύση να αντικατασταθούν οι 300Β ΕΗ με τις gold της ιδιας εταιρείας

Καθε βοήθεια και πρόταση δεκτή
και βεβαια οποιος έχει γνώμη για τις Shuguang και τον ηχο τους ας γράψει κατι μιάς και δεν τις εχω ακούσει ποτέ

Και είμαι ακόμα κατα του χεριάσματος απο μέσα μεριά
και γι αυτό ψάχνομαι πρίν κάνω κάτι λάθος και καμμία ζημιά στον ενισχυτή

τώρα το tube rolling και το να αλλάξω λάμπες 300β
μιάς και οι περισσότεροι ενισχυτές ερχονται με φθηνές λάμπες για λόγους κόστους δεν νομίζω να είναι και ΤΟ ΧΕΡΙΑΣΜΑ

Αν αλλάξεις π.χ. ένα πυκνωτή διέλευσης, ("μέσα χέριασμα") με ένα άλλο ίδιας (ίδια χαρακτηριστικά) τιμής αλλά διαφορετικής ποιότητας /αξίας θα έχεις κάνει μικρότερη αλλαγή σε σχέση με μια λάμπα που το πιθανότερο θα έχει απόκλιση στα χαρακτηριστικά (το πιο πιθανό, θα τραβάει λιγότερο ή περισσότερο ρεύμα) θα αλλάζει το σημείο λειτουργίας, οπότε θα έχεις κάνει πλέον μεγαλύτερη επέμβαση.

Γενικά, οι λάμπες , όπως και τα SS, αλλάζουν χαρακτηριστικά, λιγότερο ή περισσότερο απο παρτίδα σε παρτίδα/ διαφορετικούς κατασκευαστές κλπ...

Αν αλλάξεις π.χ. ένα πυκνωτή διέλευσης, ("μέσα χέριασμα") με ένα άλλο ίδιας (ίδια χαρακτηριστικά) τιμής αλλά διαφορετικής ποιότητας /αξίας θα έχεις κάνει μικρότερη αλλαγή σε σχέση με μια λάμπα που το πιθανότερο θα έχει απόκλιση στα χαρακτηριστικά (το πιο πιθανό, θα τραβάει λιγότερο ή περισσότερο ρεύμα) θα αλλάζει το σημείο λειτουργίας, οπότε θα έχεις κάνει πλέον μεγαλύτερη επέμβαση.

Γενικά, οι λάμπες , όπως και τα SS, αλλάζουν χαρακτηριστικά, λιγότερο ή περισσότερο απο παρτίδα σε παρτίδα/ διαφορετικούς κατασκευαστές κλπ...

Γιά να σου πω την αλήθεια μου
τον φοβο απο το χέριασμα τον εχω μετά απο 2 αποτυχημένες αγορές μεταχειρισμένων
801 FS και 801 ΜΑΤΡΙΧ που είχα με αλλαγμένα καλώδια και πειραγμένο cross over
τα ηχεία ποτέ δεν επαιξαν και φύγανε γρήγορα
Γιά ενισχυτές κλπ δεν έχω ιδέα τι γίνεται γιατί δεν προσπάθησα ποτέ να βάλω χερι μέσα
Τωρα για αυτό που γράφεις επι λέξη

σε σχέση με μια λάμπα που το πιθανότερο θα έχει απόκλιση στα χαρακτηριστικά (το πιο πιθανό, θα τραβάει λιγότερο ή περισσότερο ρεύμα) θα αλλάζει το σημείο λειτουργίας, οπότε θα έχεις κάνει πλέον μεγαλύτερη επέμβαση

Δεν μπορώ να μην συμφωνήσω και να μην σεβαστώ το οτι γράφεις
γιατί εγώ και 2-3 χρόνια που ασχολούμαι με λαμπάτους ενισχυτές με 300β πάντα με ετρωγε ο κώλ@μου να αλλάξω λάμπες
αλλά πάντα κάτι με κράταγε να μην το κάνω βλέποντας οτι ολες οι 300β δεν είναι ιδιες...

και σε αυτό συμφωνώ μαζί σου
Γενικά, οι λάμπες , όπως και τα SS, αλλάζουν χαρακτηριστικά, λιγότερο ή περισσότερο απο παρτίδα σε παρτίδα/ διαφορετικούς κατασκευαστές κλπ..

Τι κάνω???εχεις καμμία λύση?
ή κρατάω τις ΕΗ και σταματάω εδώ???

Last edited:
Γιά να σου πω την αλήθεια μου
τον φοβο απο το χέριασμα τον εχω μετά απο 2 αποτυχημένες αγορές μεταχειρισμένων
801 FS και 801 ΜΑΤΡΙΧ που είχα με αλλαγμένα καλώδια και πειραγμένο cross over
τα ηχεία ποτέ δεν επαιξαν και φύγανε γρήγορα
Γιά ενισχυτές κλπ δεν έχω ιδέα τι γίνεται γιατί δεν προσπάθησα ποτέ να βάλω χερι μέσα
Τωρα για αυτό που γράφεις επι λέξη

σε σχέση με μια λάμπα που το πιθανότερο θα έχει απόκλιση στα χαρακτηριστικά (το πιο πιθανό, θα τραβάει λιγότερο ή περισσότερο ρεύμα) θα αλλάζει το σημείο λειτουργίας, οπότε θα έχεις κάνει πλέον μεγαλύτερη επέμβαση

Δεν μπορώ να μην συμφωνήσω και να μην σεβαστώ το οτι γράφεις
γιατί εγώ και 2-3 χρόνια που ασχολούμαι με λαμπάτους ενισχυτές με 300β πάντα με ετρωγε ο κώλ@μου να αλλάξω λάμπες
αλλά πάντα κάτι με κράταγε να μην το κάνω βλέποντας οτι ολες οι 300β δεν είναι ιδιες...

και σε αυτό συμφωνώ μαζί σου
Γενικά, οι λάμπες , όπως και τα SS, αλλάζουν χαρακτηριστικά, λιγότερο ή περισσότερο απο παρτίδα σε παρτίδα/ διαφορετικούς κατασκευαστές κλπ..

Τι κάνω???εχεις καμμία λύση?
ή κρατάω τις ΕΗ και σταματάω εδώ???

Λοιπόν, ακου πως έχουν τα πράγματα.
Αυτή την εποχή ακούω με ενα SE 300B με Shuguang .
Λάμπες δεν έχω αλλάξει καθώς δεν είναι δικό μου, αλλά γενικά σε σύγκριση με άλλους παρόμοιους ενισχυτές με 300Β , ο "χαρακτήρας" της λάμπας είναι ίδιος.
Με επιφύλαξη θα στην πρότεινα.

Γενικά, σε μερικούς μήνες που έχω τον ενισχυτή, οι λάμπες διαφοροποιούνται ελαφρά η μία σε σχέση με την άλλη (υπάρχουν όργανα πάνω στον ενισχυτή και παρακολουθώ πόσο ρεύμα τραβάνε.

Η αυτοπόλωση (αν θυμάμαι σε προηγούμενο μήνυμα είπες οτι έχεις) είναι ένα θεματάκι επίσεις. Τα "αρνητικά" αντιθέτως, σε συνδιασμό με κάποιο όργανο σε βοηθάνε να φέρεις την λάμπα εκεί που θέλεις. Και φυσικά μικροδιαφορές πάντα θα υπάρχουν.

Περισσότερα , αύριο-bye-

Να σου πω και γω τη γνωμη μου με ενισχυτη 300Β Τσακιριδη.
Εχουν μπει, εκτος απο τις κινεζικες που βαζει ο Οδυσσεας,
ΚR 300B απλες και XLS, Shuguang, Sophia elect. mesh plate,
W.E.
Με καμια απο τις παραπανω δεν ειχα κανενα προβλημα, εκτος απο λιγο αυξημενο βομβο/φυσημα στις μεταξυ τους αλλαγες.

Να σου πω και γω τη γνωμη μου με ενισχυτη 300Β Τσακιριδη.
Εχουν μπει, εκτος απο τις κινεζικες που βαζει ο Οδυσσεας,
ΚR 300B απλες και XLS, Shuguang, Sophia elect. mesh plate,
W.E.
Με καμια απο τις παραπανω δεν ειχα κανενα προβλημα, εκτος απο λιγο αυξημενο βομβο/φυσημα στις μεταξυ τους αλλαγες.
ο Τσακιριδης bias στα νηματα εχει;

Στην 300Β ειναι αυτοματο ή δεν χρειαζεται ρυθμιση. (Δεν θυμαμαι ακριβως τι μου εχε πει)

Στην 300Β ειναι αυτοματο ή δεν χρειαζεται ρυθμιση. (Δεν θυμαμαι ακριβως τι μου εχε πει)
υπαρχη καποιο ποντεσιομετρο που ρυθμιζεις το hum στα νηματα; δεν εννοω για αρνητικη ταση , γιατι γνωριζω οτι ειναι με αυτοπωλοση.Αν εχει , μπορει να ειναι απο κατω, καθε φορα που αλαζεις λαμπα το ρυθμιζεις και μπορει να σου ελατωσει τον βομβο. πρεπει λογικα να εχει καθωτι ειναι και αμεσου θερμανσης.

Λοιπόν, ακου πως έχουν τα πράγματα.
Αυτή την εποχή ακούω με ενα SE 300B με Shuguang .
Λάμπες δεν έχω αλλάξει καθώς δεν είναι δικό μου, αλλά γενικά σε σύγκριση με άλλους παρόμοιους ενισχυτές με 300Β , ο "χαρακτήρας" της λάμπας είναι ίδιος.
Με επιφύλαξη θα στην πρότεινα.

Γενικά, σε μερικούς μήνες που έχω τον ενισχυτή, οι λάμπες διαφοροποιούνται ελαφρά η μία σε σχέση με την άλλη (υπάρχουν όργανα πάνω στον ενισχυτή και παρακολουθώ πόσο ρεύμα τραβάνε.

Η αυτοπόλωση (αν θυμάμαι σε προηγούμενο μήνυμα είπες οτι έχεις) είναι ένα θεματάκι επίσεις. Τα "αρνητικά" αντιθέτως, σε συνδιασμό με κάποιο όργανο σε βοηθάνε να φέρεις την λάμπα εκεί που θέλεις. Και φυσικά μικροδιαφορές πάντα θα υπάρχουν.

Περισσότερα , αύριο-bye-

Δημήτρη εντάξει
οι Shuguang εχουν κοινά χαρακτηριστικά με τις κλασικές WE-ΗΕ κλπ
ειδικά αυτές που δεν είναι mesh plate γιατί εκεί κάτι τρέχει.....με τα ρεύματα

Το Ερώτημα μου είναι αν σε ένα ενισχυτή self biased που έχει κατασκευασθεί να πάιζει με τεχνικά χαρακτηριστικά απο κλασικές λάμπες μπορείς εύκολα να πείς ναι βάλε αυτές ή εκείνες