Αλλαγή του ONKYO HT S-3200

lentozo

AVClub Enthusiast
25 May 2012
710
Περιστέρι
Καλησπέρα.
Σκέφτομαι μήπως κάποια στιγμή στο κοντινό μέλλον αλλάξω το παραπάνω έτοιμο σύστημα της ONKYO http://www.eu.onkyo.com/en/products/ht-s3200-35619.html?tab=Details με κάτι άλλο.
Ο λόγος;
Βασικά η απόδοσή του στη μουσική που δυστυχώς είναι αρκετά προβληματική (μπουχτίζει ο ήχος και μου ακούγεται σαν βαβούρα) αλλά και το γεγονός πως κάποιες φορές (αρκετά συχνά) παρατηρώ κοψίματα στον ήχο όταν είναι πολυκάναλος.
Τα άσχημα: το budget είναι μάλλον εξαιρετικά στενό - υπολογίζω maximum 350 euro.
Οι αρχικές μου σκέψεις είναι:
-Να αλλάξω τον ενισχυτή με κάποιον άλλο 5.1 κρατώντας τα ίδια ηχεία
-Να επενδύσω σε κάποιον αυστηρά δικάναλο, ίσως σε λυχνία αν και δεν έχω ακούσει ακόμα αλλά λένε ότι δεν έχει καμία σχέση με τρανζίστορ, χρησιμοποιώντας τα υπάρχοντα ηχεία αρχικά και βλέποντας μετά
-Να κρατήσω τον ενισχυτή και να πάω για άλλα ηχεία.
Προσανατολίζομαι στην πρώτη περίπτωση η οποία μάλλον είναι και η λιγότερο "μπελαλίδικη" καθώς αν πάω σε δικάναλο θα μπλέξω με διπλούς ενισχυτές & ηχεία & αν αλλάξω μόνο ηχεία θα παραμείνει το θέμα με τα σπασίματα αν και ακόμα δεν είμαι απόλυτα σίγουρος πως φταίει ο ενισχυτής ή τα αρχεία μου.
Ο χώρος που έχω να καλύψω είναι γύρω στα 20 τμ και η χρήση είναι 70% ταινίες και 30% μουσική.
Ευχαριστώ για τις όποιες προτάσεις σε καινούρια-μεταχειρισμένα-ανταλλαγές.

Pleo

AVClub Fanatic
14 March 2008
21,589
Αθήνα
Πως να κρατήσεις τα ηχεία; Το Sub είναι παθητικό και δεν υπάρχει AVR να έχει έξοδο για παθητικό, εκτός αν είναι όπως αυτός που έχεις.

Εγώ ηχεία θα άλλαζα σε πρώτη φάση.

lentozo

AVClub Enthusiast
25 May 2012
710
Περιστέρι
Ωραία! Αν πούμε πως αλλάζω ηχεία σε πρώτη φάση τι θα μπορούσα να πάρω; Και αν μιλούσαμε & για ενισχυτή σύνολο μέχρι 500-600 ευρω;

Pleo

AVClub Fanatic
14 March 2008
21,589
Αθήνα
Πρώτ' απ 'ολα ο ενισχυτής έχει τη δυνατότητα να λειτουργεί με άλλα ηχεία ή είναι fix το κροσάρισμα ας πούμε για να δουλεύει μόνο με αυτά;

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Επίσης δεν κατάλαβα τι εννοείς με τα κοψίματα στον ήχο. Είναι μήπως στην αρχή του κάθε κομματιού;

lentozo

AVClub Enthusiast
25 May 2012
710
Περιστέρι
Φίλε μου έχω μαύρα μεσάνυχτα! Γι'αυτό και δεν ξέρω τι να κάνω!
Τα μόνα αλλά ηχεία που έχω πρόχειρα είναι κάτι ξεχασμένα Logitech 530 από τον παλιό μου υπολογιστή. Θα δοκιμάσω να δω τι μπορώ να κάνω με αυτά αλλά στο βάθος του μυαλού μου παίζει σοβαρά η αλλαγή συστήματος.
Το μόνο πρόβλημα εξακολουθεί να είναι το μικρό budget. Στα λεφτά που υπολογίζω (γύρω στα 500) παίζει να βρω κάτι αξιόλογο και ίσως μελλοντικά αναβαθμισιμο ή πάνω κάτω είναι στην ίδια κατηγορία με αυτό που έχω;
Υπ όψιν πως με απασχολεί και ή μουσική εκτός από τις ταινίες.

Pleo

AVClub Fanatic
14 March 2008
21,589
Αθήνα
Τότε, αφού θέλεις να αλλάξεις το σύστημα, προτείνω να δεις αυτό.

http://www.skroutz.gr/s/4098746/Harman-Kardon-AVR-151-HKTS-5.html

Ηχεία με tweeter για καθαρό ήχο, subwoofer ενεργό οκτάιντσο και κανονικός 5.1 ενισχυτής που έχει και γκάζι αν στο μέλλον θέλεις να βάλεις μεγαλύτερα ηχεία.

lentozo

AVClub Enthusiast
25 May 2012
710
Περιστέρι
Όταν λέω κοψίματα στον ήχο εννοώ το εξής:
Όταν παρακολουθώ κάποια ταινία με DTS,AC-3 ή , πολλές φορές ο ηχος σταματά μισό με ένα δευτερόλεπτο, μετά συνεχίζει κανονικά και μπορεί να το ξανακάνει πάλι αργότερα. Αν γυρίσω πίσω την ταινία για να το ξαναδώ δεν το κάνει που σημαίνει πως δεν πρέπει να είναι θέμα του αρχείου αλλά κάτι άλλο. Αν επιλέξω PCM αντί πολυκαναλο δεν έχω κανένα πρόβλημα. Επίσης έχω την εντύπωση πως με ενεργοποιημένα διαφορα φίλτρα π.χ. dynamic voice το πρόβλημα είναι πιο έντονο.
Τέλος πάντων αυτό μου έχει σπάσει λίγο τα νεύρα και γι'αυτό ξεκίνησα να ψάχνω νέο σύστημα.

Pleo

AVClub Fanatic
14 March 2008
21,589
Αθήνα
Α, καλά. Κλασικά θέμα DSP chip είναι αυτό. Κάποιος αποσυγχρονισμός γίνεται.

Δες το σύστημα που σου είπα. Στα χρήματα αυτά κάτι καλύτερο δεν νομίζω να μπορείς να βρεις.

lentozo

AVClub Enthusiast
25 May 2012
710
Περιστέρι
Που σημαίνει; Είναι "πρόβλημα" του chip; Έχει σχέση με την παλαιότητα του και την αποκωδικοποίηση των νέων format ήχου; Είναι κάτι που παίζει να το αντιμετωπίσω και με το Harman; Διορθώνεται στο υπάρχων συστημα ή πάω καρφί για νέο;

Pleo

AVClub Fanatic
14 March 2008
21,589
Αθήνα
Αυτά είναι θέματα που οι εταιρίες τα λύνουν με f/w upgrade συνήθως. Αν δεν το έχει λύσει και το μηχάνημα είναι παλιό, μην περιμένεις να το λύσει ποτέ. Μόνο αν το αναφέρεις στον κατασκευαστή και ασχοληθεί ο ίδιος.

lentozo

AVClub Enthusiast
25 May 2012
710
Περιστέρι
ΟΚ, ευχαριστώ. Τώρα χάζευα κάποιους ακόμα και είδα αυτους: Denon AVR X 1000 & Yamaha RX V475. Σαν ενισχυτές τι λένε και με τι ηχεία θα μπορούσα να τους συνοδεψω;
Σορυ για το "πρηξιμο"

Pleo

AVClub Fanatic
14 March 2008
21,589
Αθήνα
Ε, σκρουτζάρισέ το. Κοιτάς για οκτάιντσο ενεργό τουλάχιστον και ηχεία που έχουν όλα tweeter. Σετάκια θα βρεις. Γιατί για κανονικά ηχεία ραφιού/βιβλιοθήκης με την πρόσθεση του sub, ο λογαριασμός ανεβαίνει.

lentozo

AVClub Enthusiast
25 May 2012
710
Περιστέρι
Ενώ ήμουν έτοιμος να κλείσω το Harman, αρχισα να σκέφτομαι πως αν είναι να κάνω την κίνηση ίσως θα πρέπει να φτιάξω κομμάτι κομμάτι το νέο σύστημα και να αποφύγω το all in one.
Με δεδομένο το γεγονός πως θα κινηθώ χαμηλά οικονομικά, από τα (μην βαράτε) παρακάτω τι είναι καλύτερο:
1) να πάρω έναν ενισχυτή σχετικά οικονομικό π.χ. τον Yamaha RX-V377 & ένα ενεργό Sub, να κρατήσω τα τωρινά μου "ηχεία" για surround και LCR και μετά βλέπουμε
2) να πάρω ενισχυτή και L-R και να δω για κεντρικό sub και περιφερειακά μετά
3) να κρατήσω τον τωρινό μου "ενισχυτή" και να πάρω μόνο ηχεία εκτός από sub που θα αλλαχτεί αργότερα μαζί με ενισχυτή
4) να πάω στην έτοιμη,τίμια & οικονομική λύση που μου πρότεινε ο Pleo (και τον ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια)
Ξέρω ότι οι 2 πρώτες λύσεις είναι μισοδουλειές αλλά όταν ολοκληρωθούν φαντάζομαι πως το τελικό αποτέλεσμα θα είναι καλύτερο αν και αρκετά ακριβότερο.
Το ποσό όπως καταλαβαίνεται είναι max στην τιμή του Harman δηλαδή 400-450 ευρώ και θα ήθελα το τελικό τελικό σύνολο να μην ξεπεράσει τα 650 ευρώ (γιατί με βλέπω αν ακολουθήσω μια από τις πρώτες λύσεις να πηγαίνω στη βδομάδα πάνω να το ολοκληρώσω και δεν πάιζει φράγκο).

Pleo

AVClub Fanatic
14 March 2008
21,589
Αθήνα
Μην ξεκινάς με αυτογκόλ από τα αποδυτήρια. Πάρε έναν που να έχει σύνδεση δικτύου τουλάχιστον. Τώρα για τα ήδη υπάρχοντα ηχεία, τι να σου πω, ηχεία χωρίς τουίτερ είναι κάπως.

lentozo

AVClub Enthusiast
25 May 2012
710
Περιστέρι
Ο ενισχυτής ήταν ενδεικτικός, πιο πολύ επειδή είναι οικονομικός και τον προτείνουν σαν vfm καθώς και επειδή ήθελα να εξοικονομήσω χρήματα για καλύτερα ηχεία.
Οι απαιτήσεις μου σε θέμα έντασης είναι σχετικά χαμηλές καθώς και για διάφορα extra καλούδια.
Μέχρι τώρα η λειτουργία είναι απλή:
-Δίσκος κουμπωμένος στην Panasonic, οπτική από την TV στον ενισχυτή, the end!
Εν τω μεταξύ από τη μια δεν έχω λεφτά, από την άλλη διαβάζω για τον 477 και άλλους αντίστοιχους Denon, κάποια Q Acoustics, κάποια Dali κ.τ.λ και λέω θα κάνω την υπέρβαση και θα το φτιάξω όπως πρέπει.
...αλλά δεν βγαίνω μάνα μου και ξαναπέφτω στη λούμπα και μπερδεύομαι ξανά και αρχίζω να κάνω περίεργα σενάρια...
Αν τελικά πάρω ηχεία -πλην του sub για αρχή- ο ενισχυτής μου σηκώνει τίποτα της προκοπής που να μπορώ να χρησιμοποιήσω και αργότερα με τον 477 π.χ μήπως ξεκινήσω από εκεί;
Αν από την άλλη πάρω ενισχυτή και sub, τα ηχεία χωρίς twitter είναι όπως λες...άστα να πάνε και το τελικό αποτέλεσμα θα είναι μια από τα ίδια!
Μήπως είναι καλύτερα να ξεκινήσω με ενισχυτή και δεξί-αριστερό; Είναι απαραίτητο να πάρω άμεσα μαζί κεντρικό ή/και γούφερ; Εντάξει, τελικά θα γίνει αλλά για άμεση λύση;
Χάθηκε να πιάσω ένα joker έστω και χωρίς jack pot!

Last edited: