Αλλαγή του συνομήλικου μου σχεδόν Sansui ενισχυτή

starlouk

New member
25 August 2008
2
Καλησπέρα σε όλους.

Να πω από την αρχή ότι είμαι παντελώς άσχετος και ότι μάλλον δεν πρόκειται να ασχοληθώ ποτέ ενεργά με το ευγενές αυτό χόμπι για οικονομικούς κυρίως λόγους. Από την άλλη βέβαια ακούω πολύ μα πολύ μουσική, λατρεύω το βινύλιο και κάθομαι και χαζεύω ενισχυτές και πικάπ στις βιτρίνες για κάποιον απροσδιόριστο λόγο, παρόλο που δεν καταλαβαίνω τίποτα. Τέλως πάντων πλατιάζω. Απλά ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι ο μόνος λόγος που γράφω εδώ είναι για τη συμβουλή σας.

"Κληρονόμησα" μια σύνθεση του 1983, η οποία από ότι έχω καταλάβει, ήταν αξιοπρεπέστατη στον καιρό της. Σταδιακά ότι μας άφηνε χρόνους, το αντικαταστούσα με value for money (νομίζω) επιλογές.

Ο ενισχυτής που έχω είναι ο Sansui AU-D33, αλλά εδώ και μια δεκαετία παρουσιάζει μικροπροβλήματα τα οποία τελευταία έγιναν πιο έντονα. Βρήκα σε άλλο θρεντ τι μάλλον φταίει και το τηλέφωνο του σέρβις, αλλά έλεγα παράλληλα να πάρω έναν καινούργιο.

Έχω καταλήξει;;; στον Marantz PM-7001.
Λοιπά στοιχεία:
Χώρος 35τμ
μουσικά γούστα Τα πάντα εκτός από μπιτάκια
ηχεία B&W DM601
πικαπ Rega P2
cd-player Marantz 67SE
διαθέσιμα 600-700

Σε αυτό το εύρος χρημάτων έχετε να προτείνετε κάτι άλλο;
Αν ανέβω ως τα 1000 θα μπορούσα να πάρω τα ίδια αποτελέσματα από έναν AV ενισχυτή;

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

Καλώς όρισες στο avclub! Χαίρομαι ιδιαίτερα που ακούς πολύ μουσική.

Δυστυχώς δεν έχω αρκετά ακούσματα από ενισχυτές στη ζώνη τιμής που σε ενδιαφέρουν. Θα σου πω τη γνώμη μου, με βάση τη γενική μου εμπειρία και κριτικές που διάβασα στο Διαδίκτυο.

Κατ' αρχήν έψαξα για διαθέσιμες λύσεις στο skroutz.gr

Από αυτούς, προσπάθησα να επιλέξω ενισχυτές με phono για να συνδέσεις και το πικάπ σου.

Αν σ' αρέσει ο αναλυτικός, ζωντανός - για τους σκεπτικιστές λαμπρός - ήχος, θα σου πρότεινα το Yamaha A-S700.

Αν είσαι οπαδός του πιο 'μαλακού' ήχου, θα σου πρότεινα το Rotel RA-06.

Εγώ θα άκουγα ως πιθανή επιλογή τον Creek Evo(lution) με την προσθήκη της πλακέτας phono, ο οποίος ίσως υπερβαίνει οριακά τον προϋπολογισμό σου των 700 .

Δε θα προτιμούσα σε καμία περίπτωση AV ενισχυτή, γιατί προτιμώ τα λεφτά που θα δώσω να πάνε στο στέρεο κομμάτι που θ' ακούω και όχι στα περιττά κανάλια.

Τα ηχεία σου βρίσκονται σχετικά εύκολα στα μαγαζιά. Θα σε συμβούλευα ν' ακούσεις τους ενισχυτές που σ' ενδιαφέρουν με τα ηχεία σου και ν' αποφασίσεις ανάλογα με τα γούστα σου.

Άντε, με το καλό!

Καλοσήρθες στο forum.

Αν μπορείς να ανέβεις λίγο,
http://www.homecinema.gr/details.php?prid=788&preview=showtech

πιστεύω ότι αξίζει τον κόπο μέχρι τελευταίας δεκάρας.

Για να πάρεις το ίδιο αποτέλεσμα με AV, πρέπει τουλάχιστον να διπλασιάσεις το ποσό του δικάναλου και πάλι πρέπει να είναι εξαιρετική περίπτωση.

Καλο ξεκίνημα,

Συμφωνω για τον Denon που προαναφερθηκε - κοιτα και αντιστοιχης τιμης Marantz (ειναι "τιμια" μηχανακια).

Εαν, επισης, βρεις και κατι σε δευτερο χερι (νεαρης ηλικιας), ισως και να εχει νοημα. Κοιτα τις αγγελιες στο φορουμ, εγω τις εχω τιμησει αναλογα!

Οσο για AV ενισχυτη, πραγματικα (επειδη την επαθα) θα σου προτεινα να το ξεχασεις... καμια σχεση με ενα αντιστοιχου τιμης δικαναλο... περιττα καναλια, ισοσταθμιστες, video κυκλωματα, κλπ κλπ....

Καλο ψαξιμο!

ΥΓ>> Εαν μπορεις, ακου το μηχανημα πριν το παρεις. Παρε ενα cd αγαπημενο σου και πηγαινε σε ενα μαγαζι - να δεις πως λειτουργει, τι αισθηση εχει, το remote control απο κοντα και αλλα τετοια!

Ευχαριστώ πολύ για το καλοσώρισμα και τις προτάσεις σας.

Το Σαββατοκύριακο όπου θα υπάρχει και ευχέρεια χρόνου θα προσπαθήσω να "μελετήσω" όσο μπορώ στο νετ.

Το πιο σημαντικό απ' ότι κατάλαβα (διαβάζοντας και άλλα θρεντς) είναι η επί τόπου αυτοψία διατηρώντας όλα τα υπόλοιπα στοιχεία κατά το δυνατόν σταθερά, πράγμα που σκοπεύω να κάνω από βδομάδα.

Φαντάζομαι ότι στο αυτί μου, λόγω μη εξοικείωσης να μη μπορώ να καταλάβω εύκολα τις διαφορές και τι αυτές συναπάγονται, αλλά μιας και είπαμε να το κάνουμε σωστά.....Η άλλη επιλογή θα ήταν να πήγαινα στον Κοτσώβολο πχ και να ψώνιζα με το μάτι. Κάτι είναι κι αυτό, έτσι;

Ευχαριστώ και πάλι

Επειδη 35 τ.μ ειναι πολλα για το B&W DM601 σκοπευεις να το κρατησεις ή να πας για ηχειο δαπεδου αφου αγορασεις ενισχυτη ? Γιατι αν πας για δαπεδου μετα χρειαζεται αλλη προσεγκιση το ολο θεμα....Αν κρατησεις τα b&w συνεχιζουμε να προτηνουμε...