Αλλαγή τροφοδοτικού σε digital piano (sos)

SAMARAS

New member
30 June 2006
38
Καλησπέρα σε όλους.

Θα παρακαλούσα για την βοήθεια σας καθώς μου έχει κάνει πολύ μεγάλη εντύπωση πώς ένα τόσο “μεγάλο” και θρυλικό stage πιάνο της Korg (sp-200) έρχεται με έναν τόσο μα τόσο φτηνιάρικο μετασχηματιστή. Μπορείτε να μου προτείνετε κάποια λύση για την αναβάθμιση της τροφοδοσίας του, μου έχει κολλήσει στο μυαλό η ιδέα ότι αυτό το πραγματάκι της συνημμένης φωτογραφίας επηρεάζει και υποβαθμίζει κατά πολύ την ηχητική ποιότητα του πιάνου.

Ευχαριστώ.

sp-200.jpg

korg.jpg

Καλησπέρα σε όλους.

Θα παρακαλούσα για την βοήθεια σας καθώς μου έχει κάνει πολύ μεγάλη εντύπωση πώς ένα τόσο “μεγάλο” και θρυλικό stage πιάνο της Korg (sp-200) έρχεται με έναν τόσο μα τόσο φτηνιάρικο μετασχηματιστή. Μπορείτε να μου προτείνετε κάποια λύση για την αναβάθμιση της τροφοδοσίας του, μου έχει κολλήσει στο μυαλό η ιδέα ότι αυτό το πραγματάκι της συνημμένης φωτογραφίας επηρεάζει και υποβαθμίζει κατά πολύ την ηχητική ποιότητα του πιάνου.

Ευχαριστώ.

View attachment 53589

View attachment 53590

φιλε μου δεν πιστευω οτι με αλλο τροφοδοτικο θα αλαξει ο ηχος του πιανου
ετσι κατασκευαστικε ηχητικα ετσι θα μεινη δυστηχως :(

δοκιμασε παντως αν θες δεν σου λεω να μην το κανεις αλλα δεν θα δεις διαφορα πιστευω

Φίλε Samaras, πρώτιστο ρόλο στην ηχητική ποιότητα ενός ψηφιακού πιάνου παίζου οι synthesizers που έχει μέσα του, τα ψηφιακά κυκλώματα για τη σύνθεση των ήχων. Με αλλαγή τροφοδοσίας δεν θα δείς διαφορά. Αλλωστε δεν έχω δεί κανεναν μεγάλο κατασκευαστή synthesizers να ασχολείται ιδιαίτερα με την τροφοδοσία(βλ. Moog, Kurzweil, Roland, EMU κλπ).

Y.Γ Αν δεν σε ικανοποιούν οι ήχοι του πιάνου του, θα λεγα να κοιτάξεις κάποια μοντέλα από Roland, Κawai ή Kurzweil.

Όντως σε όλα αυτά που λέτε έχετε απόλυτο δίκιο συμφωνώ και είμαι και εγώ των ιδίων απόψεων. Αντιλαμβάνομαι ότι αφού δεν έχει ενσωματωμένα μεγάφωνα και ενισχυτικά δεν θα έχει και απαιτήσεις σε ρεύματα.
Έχω παίξει σε κάθε είδους και κατηγορίας πιάνος (ακουστικά, ηλεκτρικά, Kurzweil χιλιάδων ευρώ, μέχρι και σε Steinway) μου έχει κάτσει όμως ότι αυτό το Korg είναι ότι καλύτερο στην οικογένεια των ηλεκτρικών λαμβάνοντας υπόψη την χαμηλή σχετικά τιμή του, φοβερή αίσθηση των πλήκτρων και αξιοπρεπέστατοι ήχοι που μου αρέσουν πολύ. Με όλα αυτά θέλω να πώ ότι το θέμα μου δεν είναι ότι θέλω να αλλάξω πιάνο (άλλωστε έχω και ακουστικό) αλλά απλά βλέποντας αυτό το φτηνό τροφοδοτικό μου γεννήθηκε η αίσθηση ότι φρενάρει την απόδοση του.

Σας ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις σας.

Εμένα πάλι δε μου φαίνεται καθόλου απίθανο να έχει διαφορά.
Μπορείς να πάρεις αυτό και τα μόνα που σου λείπουν είναι ένας μετασχηματιστής 12V AC 50W (κατά προτίμηση τοροειδής) κι ένα πλαστικό κουτάκι, τα οποία τα βρίσκεις στα περισσότερα καταστήματα ηλεκτρονικών.
http://cgi.ebay.com/Power-Supply-Module-AC-DC-in-12V-out-Based-7812-IC-/260502953719?cmd=ViewItem&pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3ca72f9ef7