Αλλαγή TV για μεγαλύτερες ίντσες !! 46"-50"

Antoniss

Established Member
18 January 2008
223
καλησπέρα ,

λόγω αλλαγής σπιτιού η απόσταση πλέον στο σαλόνι μεγάλωσε αρκετά από πριν, και η κατα τα άλλα φιλότιμη 37LG LCD που είχα εδώ και 1,5 χρόνο δεν με καλύπτει με τίποτα πια .

Η απόσταση είναι πλέον 4 με 4,5μ και η κύρια χρήση εκτός από tv κεραία , είναι HD υλικό κυρίως mkv αρχεία , blu-ray ταινίες αλλά και σύνδεση του ps3 για gaming.

To τελευταίο είναι και που με κάνει να "φοβάμαι" τις πλάσμα , και να τέινω περισσότερο σε LCD.

Οι ίντσες που θα πάω είναι τουλάχιστον 46-47 και είχα σκοπό να ξοδέψω γύρω στα 1200 , ΕΚΤΟΣ και αν υπάρχει κάτι με max 200-300 παραπάνω που να αξίζει 100% τα παραπάνω χρήματα.

δεδομένου ότι οι LED είναι ακριβές , οι επιλογές μου είναι ανάμεσα σε:

Philips 47PFL8404H - 1200

PANASONIC P50U10 PLASMA - 1000
Panasonic TX P50S20E - 1200

LG 47LH9000 - 1180 (υπάρχει περίπτωση όμως να μην βρεθεί στοκ μιας και ειχανε τελευταία κομμάτια)

* τις LG sl9000 & sl9500 που είναι πιο καινούργιες και στην τιμή που ψάχνω , μου είπανε να μην τις βλέπω καθόλου...
* η Samsung UE46B7000 βγαίνει στα 1500 και επειδή είναι εκτός της τιμής που κοιτάω , μόνο αν αξίζει 100% η τηλεόραση από τις παραπάνω θα μπω στην διαδικασία να δώσω τα 300 παραπάνω. αξίζει ?
* ομοίως η SONY KDL-46HX700 βγαίνει 1400 , αξίζουν τα παραπάνω 200 ?

ή τι άλλο προτείνετε εσεις ???

Υ.Γ. για την 37αρα που έχω τώρα επειδή μάλλον θα πάει στο υπνοδωμάτιο και δεν θέλω να πάρω εξωτερικό αποκωδικοποιητη (λόγω χώρου...) έχουν βγει εσωτερικές κάρτες για mpeg4 δεν θυμάμαι ακριβώς το μοντέλο όμως , θα το δω μόλις πάω σπίτι και θα το γράψω.

ευχαριστώ

Last edited:
Το μονο που πρεπει να φοβασαι στις πλασμα ειναι το οτι εχουν καλυτερη εικονα και αν παρεις LCD μπορει να το μετανιωσεις...

Αν δεν παιζεις παιχνιδια πανω απο 1-2 ωρες την ημερα συνεχομενα θα σου ελεγα να το ξανασκεφτεις...αλλα και πολλες ωρες να παιζεις ετσι και αλλιως θα εχεις και την 37αρα LCD για δευτερη και μπορεις να την "λιωσεις" στο gaming...

Το μονο που πρεπει να φοβασαι στις πλασμα ειναι το οτι εχουν καλυτερη εικονα και αν παρεις LCD μπορει να το μετανιωσεις...

Αν δεν παιζεις παιχνιδια πανω απο 1-2 ωρες την ημερα συνεχομενα θα σου ελεγα να το ξανασκεφτεις...αλλα και πολλες ωρες να παιζεις ετσι και αλλιως θα εχεις και την 37αρα LCD για δευτερη και μπορεις να την "λιωσεις" στο gaming...

η αλήθεια είναι πως πάνω από 2 ώρες συνεχόμενα δεν παίζω παιχνίδια στο ps3 , εκτός από πολύ σπάνιες περιπτώσεις που μπορεί να μαζευτούμε παρέα και να παίξουμε ακόμα και 5 ώρες , αλλά αυτές οι περιπτώσεις άντε να είναι 1-2 φορές τον μήνα και ούτε.

επειδή σε κάποιο άλλο ποστ σου κατάλαβα ότι είσαι ευχαριστημένος από πλάσμα Panasonic , για αυτή τις λες : Panasonic TX P50S20E ?

Re: Απάντηση: Αλλαγή TV για μεγαλύτερες ίντσες !! 46"-50"

Σε αυτές τις ίντσες φίλε μου νομίζω ότι το σωστό ερώτημα δεν είναι LCD ή plasma αλλά ,,, ποιά plasma ! :laugh:

ωραία , κανένα πρόβλημα ,
και εγώ λόγω των παραπάνων ιντσών στην ίδια ´και μικρότερη τιμή στις πλάσμα είχα καταλήξει ,

υπάρχει σε αυτά τα χρήματα κάποια άλλη επιλογή από την Panasonic TX P50S20E ?

υπάρχει κάποιος που να την έχει να μας πει εντυπώσεις ?
στις πλάσμα υπάρχει ακόμα η ¨ιδιαιτερότητα" του στρωσίματος για τις πρώτες ώρες που θα παίξει ?

Σε λιγο θα ερθει και η 50PK550...

Οταν λεμε "στρωσιμο" δεν σημαιναι κατι ιδιαιτερο , απλως μετριες ρυθμισεις (οχι ολα τερμα) και αποφυγη στατικων εικονων...συνηθως γινεται και χρηση "zoom" ωστε να μην φαινονται λογοτυπα απο καναλια...

Αυτα για 100-200 ωρες το πολυ , μετα ξεχνας οτι εχεις πλασμα και απολαμβανεις την τηλεοραση που αγορασες....

Σε λιγο θα ερθει και η 50PK550...

Οταν λεμε "στρωσιμο" δεν σημαιναι κατι ιδιαιτερο , απλως μετριες ρυθμισεις (οχι ολα τερμα) και αποφυγη στατικων εικονων...συνηθως γινεται και χρηση "zoom" ωστε να μην φαινονται λογοτυπα απο καναλια...

Αυτα για 100-200 ωρες το πολυ , μετα ξεχνας οτι εχεις πλασμα και απολαμβανεις την τηλεοραση που αγορασες....

άρα να περιμένω λες την LG 50PK550 ?

ποια θεωρείς είναι καλύτερη ?

Δεν το ξερουμε αυτο , πρεπει να τις δουμε πρωτα...περυσι οι πλασμα της Panasonic θεωρούντο απο τα περισσότερα site καλυτερες απο τις LG και τις Samsung...

Φετος ισως η ψαλιδα να εχει κλεισει...ειδικα τωρα που οι νεες LG εχουν πολυ καλυτερο μαυρο που ειναι στα επιπεδα των Panasonic...

Δεν το ξερουμε αυτο , πρεπει να τις δουμε πρωτα...περυσι οι πλασμα της Panasonic θεωρούντο απο τα περισσότερα site καλυτερες απο τις LG και τις Samsung...

Φετος ισως η ψαλιδα να εχει κλεισει...ειδικα τωρα που οι νεες LG εχουν πολυ καλυτερο μαυρο που ειναι στα επιπεδα των Panasonic...

την panasonic ΤΧ-P50S20E δεν την βρήκα στο επίσημο ελληνικό site της Panasonic!

στις 50" βρήκα και ένα άλλο μοντέλο της Panasonic επίσης με +200 περίπου όπου είναι όπως λέει NeoPDP και είναι το μοντέλο TX-P50G20

δεν είδα και τρομερές διαφορές από την 1η εκτός από την αντίθεση που είναι μεγαλύτερη (από 2.000.000:1 είναι 5.000.000:1) εκτός και αν εγώ δεν μπόρεσα να καταλάβω κάτι άλλο.

για αυτήν τι γνώμη έχετε ? αξίζει τα παραπάνω 200 ?

πρέπει να είναι πιο καινούργιο μοντέλο μάλλον σωστά?

Καλα μην κολας σε NeoDPD και βλακειες του marketing...με λιγα λογια η G20 ειναι το αμεσως επομενο μοντελο απο την S20 με κυρια διαφορα την καλυτερη αντιανακλαστικη επιστρωση...

To αν αξιζει τα παραπανω λεφτα δεν μπορουμε να το πουμε με σιγουρια ακομη...

Καλα μην κολας σε NeoDPD και βλακειες του marketing...με λιγα λογια η G20 ειναι το αμεσως επομενο μοντελο απο την S20 με κυρια διαφορα την καλυτερη αντιανακλαστικη επιστρωση...

To αν αξιζει τα παραπανω λεφτα δεν μπορουμε να το πουμε με σιγουρια ακομη...

δεν ξέρω για την επιστρωση , αλλά αφου σαν σειρά είναι το επόμενο μοντέλο λογικά θα είναι και καλύτερη , και τα χαρακτηριστικά της είναι καλύτερα π.χ. Εγγενής αντίθεση 5.000.000:1 (G20) - 2.000.000:1 (S20) , ένα επιπλέον HDMI η G20 , V-real Pro 5 αντί για 4 κτλ.

το θέμα είναι αν στην πράξη φαίνονται καλύτερα αποτελέσματα και όχι μόνο στα χαρτιά και απ'οτι διάβασα ένα review της 46G20 :worshippy: όλα δείχνουν ότι θα μου τα "φάει" το επιπλέον 300αρι η Panasonic.....χαχαχα

Καλυτερη την καινουργια !(τα HDMI θα ειναι version 1.4;)

αν δεν κάνω λάθος πρέπει το ένα μόνο να είναι v1.4 αλλά αυτό λίγο με νοιάζει , μακάρι να υπήρχε κάπου στημένη η G20 να την δούμε live !

πάντως επειδή έχω ψηθεί "άσχημα" με αυτό το .... πλάσμα ! σήμερα θα μιλήσω και με 2 μαγαζιά για τις τιμές και θα προχωρήσω μέσα στην Μ.Εβδομάδα στην αγορά της !

Δεν ειναι πιο καινουργια η G20 , και η S20 μοντελο 2010 ειναι οπως και οι V20/Χ20 κτλ...

σωστά ,

μιας και το κατέχεις το θέμα με τις panasonic , μπορείς να γράψεις ποια είναι επίσημα η φετινή σειρά της Panasonic στις πλάσμα από τις πιο απλές στις πιο μεγάλες ?

π.χ. S20 , G20 κτλ.

και η παραγγελεία μόλις δώθηκε !!!!

θα είμαι ένας από τους (θέλω να πιστεύω τυχερούς) κατόχους της νέας Panasonic TX-P50G20 !!!!!

αν και απ'ότι μου είπανε δεν έχει έρθει Ελλάδα ακόμα , και η επίσημη αντ/πεία παραλαμβάνει μέσα στην Μ.Εβδομάδα , εγώ μάλλον θα την έχω την εβδομάδα μετά το Πάσχα....:furious3:

δεν πειράζει θα περιμένουμε !
Αντε να έρθει να την δούμε και στην πράξη!

Όσο για το burn in δεν συμαίνει πως επιδεί παίζεις παιχνίδια θα το πάθεις άσε που δεν θα είναι και μόνιμο, αλλα αν παίζεις παιχνίδια όπως εγώ τύπου Mass Effect, Dirt2... τα οποία δεν έχουν μπάρες ζωής και άλλα δεν θα πάθεις καθόλου Burn in οι στατικές εικόνες είναι αυτές που το διμιουργούν και όχι τα παιχνίδια.