Αλλαγή Woofer και diy κολώνες

takis22

New member
16 January 2010
28
Πολύ καλημέρα σας κύριοι.

Θα ήθελα τη βοήθεια και τις πολύτιμες γνώσεις σας σε θέματα ήχου,μιας και γνωρίζω τα βασικά μόνο στο θέμα αυτό.

Θα ξεκινήσω απο τα “υλικά” που έχω διαθέσιμα (και το πολύ βασικό οτι λεφτά δεν υπάρχουν :bigcry:)

Ο ταπεινός ενισχυτής μου ένας technics se ca10 με τα παρακάτω specs,τον έχω 20 χρόνια το "σκύλο" και ασχέτος αν είναι ποιότικός ή όχι τον σέβομαι μιας και κατά την μετεφηβική ηλικία που τον πήρα τον ξεζούμιζα καθημερινά
Είναι ένα παλιό home theater mini συστηματάκι με κάτι μέτρια 2 δρόμων ηχεία συν 1 center και 2 surround.
o8iirm.jpg
[/IMG]
20pqx6u.png
[/IMG]
Μου χαρίστηκαν όμως πρόσφατα και αυτά τα vintage technics sb-3050 3way (closed box) με τα εξής χαρακτηριστικά αλλά σχισμένα τα 2 10'' woofer που έχει.Τα δοκίμασα χωρίς να ξέρω ότι είναι σχισμένα και έμεινα πολύ ενθουσιασμένος από τον ήχο τους (φυσικά στα δικά μου αυτιά ήταν πολύ καλός).
29xyhpd.jpg
[/IMG]
qoizy9.png
[/IMG]
Tι θέλω τώρα:

1ον) Nα μου προτείνετε 2 10'' wooferάκια φτηνά όσο γίνετε αλλά να μην είναι μπρρρ μπμπρρρρρ μπρρρρρ (ελπίζω να έγινα κατανοητός)

2ον) Μου αρέσουν αισθητικά πολύ οι κολώνες (floor standing speakers) και μιας και έχω γνώσεις επιπλοποιίας θα ήθελα τα sb 3050 να τα κάνω 2 όμορφες κολώνες,με μόνο πρόβλημα τον όγκο λόγο του 10'' ιντσου woofer,γιαυτό και θα ήθελα να μου πείτε αν βάλω 8'' woofer (λογικά μικρότερος χώρος?) η διαφορά στα μπάσα θα είναι αισθητή?

Nα διευκρινίσω ότι μπουμ μπουμ μπουμ μουσική δεν ακούω δηλαδή r'n'b' και τέτοια sublovers ήχους......ροκιές :thrasher:,blues :guitarist:,και ταινίες είναι τα ενδιαφέροντα μου....φυσικά το μπασάκι είναι ωραίο και καλοδεχούμενο.Ο ενισχυτής είναι συνδεδεμένος σε ένα htpc με μια αρκετά καλή κάρτα ήχου.

ευχαριστώ για την όποια βοήθεια. :smile:

Re: αλλαγή woofer και diy κολώνες.

εγω θα σου προτεινα να μην ασχοληθεις καθολου μ'αυτο μιας και πλεον υπαρχουν παρα πολλα και πολυ καλα πραγματα σε πολυ καλες προσιτες τιμες.Εκτος αυτου αν παρεις και νεα ηχεια σε συνδιασμο με ενισχυτη θα ομορφυνεις και τον χωρο σου κατα πολυ.κανε μια βολτα στα μαγαζια ηχου και εικονας πριν ξεκινησεις ολη αυτη την ιστορια.επισης αν δε θες να ανεβεις κατα πολυ σε χρηματα παρε καλυτερα ενα σετ ht για pc οπως της Logitech Z906 η καποιο αντιστοιχο τελοσπαντων και θα εισαι οκ