ΑΛΛΑΞΕ Ο ΜΑΝΩΛΙΟΣ.....(ΒΙΖΑ)

Γλιτωνεις ομως τα πηγαινε-ελα στην πρεσβεια, τα εξοδα εκδοσης και την αναμονη παραλαβης του διαβατηριου σου (1-2 εβδομαδες). Το θετικοτερο ειναι πως σταματησε αυτη η ταπεινωτικη αντιμετωπιση των Ελληνων σε σχεση με τους υπολοιπους Ευρωπαιους (που δεν χρειαζονται βιζα εδω και χρονια...).

Όταν βγάλουμε τα πετρέλαια του Αιγαίου και γίνουμε Κουβέιτ θα επιβάλουμε βίζα στους Αμερικανούς μπατίρηδες που θα θέλουν να έρθουν εδώ να δουλέψουν για ένα κομμάτι ψωμί :flipout:

Last edited:
παιδια απλα μην πατε ποτε στην Αμερικη ,δεν σας προσκαλεσε κανεις να πατε

Απάντηση: Re: ΑΛΛΑΞΕ Ο ΜΑΝΩΛΙΟΣ.....(ΒΙΖΑ)

παιδια απλα μην πατε ποτε στην Αμερικη ,δεν σας προσκαλεσε κανεις να πατε

ούτε στην Ελλάδα καλέσαμε ποτέ τους Αμερικανούς, αλλά ήρθαν και στρογγυλοκάτσανε ...
icon10.gif

Κι όμως Βαγγγελη, την πρώτη φορά που τους καλέσαμε ήταν το 1922 για να μπουν εγγυήτρια δύναμη για τη συνθήκη της Λωζάννης.

σωστά Βλάση, απλά κάνω πλάκα στο Λάρυ και στην "ευαισθησία" του απέναντι στην Αμερική. οι προσκλήσεις μας στους Αμερικανούς ήταν ανέκαθεν είτε επιλογή της εκάστοτε ηγεσίας - και η χούντα τους κάλεσε - είτε επιβεβλημένες από τις συγκυρίες - όπως αυτή που αναφέρεις. απλά, η Αμερική, όταν την καλείς, έχει την τάση από φιλοξενούμενη να γίνεται οικοδέσποινα ...

σωστά Βλάση, απλά κάνω πλάκα στο Λάρυ και στην "ευαισθησία" του απέναντι στην Αμερική. οι προσκλήσεις μας στους Αμερικανούς ήταν ανέκαθεν είτε επιλογή της εκάστοτε ηγεσίας - και η χούντα τους κάλεσε - είτε επιβεβλημένες από τις συγκυρίες - όπως αυτή που αναφέρεις. απλά, η Αμερική, όταν την καλείς, έχει την τάση από φιλοξενούμενη να γίνεται οικοδέσποινα ...

Μήπως αντί για τη φράση "αρμένικη βίζιτα" πρέπει να λέμε "αμερικάνικη βίζιτα";

Νομίζω έχει δίκιο ο Larry. Αυτήν την διαδικασία βάζει αυτή η χώρα σε όσους θέλουν να την επισκεφτούν. Αν δεν θες να την υποστείς, δεν πας. Δεν είναι κάποιο δικαίωμα που σου περιορίζουν δλδ.

Δεν μπορεί κάποιος να σου απαγορέψει να ταξιδέψεις οπουδήποτε στον κόσμο. Αυτό που κάνουν οι Αμερικανοί (και όποιοι άλλοι το κάνουν) είναι απαράδεκτο.

Εγώ μπορεί να θέλω να δω το Grand Canyon ή οποιαδήποτε άλλη ομορφιά γέννησε η φύση, αδιαφορώντας για τους Αμερικανούς σαν λαό ή σαν πολιτισμό.

Αυτό άλλωστε δεν κάνουν οι Εγγλέζοι και οι άλλοι "πολιτισμένοι" στα παραθεριστικά μέρη των P.I.G.S.;

Τα αγαθά και οι άνθρωποι πρέπει να διακινούνται ελευθερα.

Η Γή δεν είναι coca-cola στο ράφι που άμα δε θέλεις επιλέγεις fanta, είναι κληρονομιά ολόκληρης της ανθρωπότητας.

Last edited:
Δεν το κάνουν μόνο οι αμερικάνοι, ολοι το κάνουν με τον ένα η τον άλλο τρόπο.
Κάθε κράτος βάζει τους περιορισμούς που αυτό θέλει στην είσοδο και στη παραμονή σε αυτό. Ώς πολίτης χώρας μέλους της Ε.Ε. έχεις το δικαίωμα να μετακινήσε ελεύθερα μέσα στα σύνορα της ένωσης όπως ορίζουν οι σχετικές συμφωνίες. Δεν ισχύει το ίδιο με τους μή πολίτες της ένωσης όμως. Στην Γερμανία ας πούμε, ένας φίλος μου απο Εκουαδόρ, πρέπει κάθε 6 μηνες να ανανεώνει την βίζα του, και όταν πρωτοήρθε έπρεπε να παρακολουθήσει 100 ώρες μαθήματος γλώσσας και εθίμων.

Οσο υπάρχουν κράτη, έτσι θα λειτουργει το πράγμα. Όπως ο Αμερικάνος για να δεί τον Παρθενώνα πρεπει να έρθει στην Ελλάδα, έτσι και ο Έλληνας για να δεί το Γκραντ Κανυον πρέπει να πάει στην Αμερική. Και οι δύο πρέπει να συμβιβαστούν με τους όρους των εκάστοτε διακρατικών συμφωνιών.

Last edited:
Δεν διαφωνώ ότι και άλλοι το κάνουν, οι Αμερικανοί όμως το παρακάνουν λίγο με τους Έλληνες σχετικά με τους άλλους Ευρωπαίους γι' αυτό δημιουργήθηκε και το θέμα.

Ο φίλος σου δεν επισκεύτηκε για βόλτα απ' ότι καταλαβαίνω τη Γερμανία, οπότε μου ακούγεται ΟΚ η ανανέωση της visa κάθε 6μηνο. To ότι υπάρχει πρόνοια σε μια χώρα, για να γνωρίσει ο ξένος τα βασικά, είναι προς τιμήν της.

Μακάρι να υπήρχαν ανάλογα προγράμματα ένταξης των αλλοδαπών στη χώρα μας με αυτά της Γερμανίας.