Άλλο το hype του λα(γ)ού και άλλο της κουκουβάγιας.

petros_m

Supreme Member
18 June 2006
8,207
Αλιμος
Απο το Other Side:grandpa:

Όσο για τον Bruce Springsteen, τι να πω; Ένας μεγάλος καλλιτέχνης που έχουν περάσει τόσα χρόνια και όμως παραμένει στην πρώτη γραμμή. Και δεν μιλάω μόνο από μουσικής απόψεως. Ποτέ δεν μας έχει ενοχλήσει και σε τίποτε. Ούτε μία φορά δεν έχει κάνει κάτι που να γυρίσουμε και να πούμε «καλά, τι μαλακίες είναι αυτές τώρα». Ούτε μία φορά. Respect από κάθε άποψη. Άλλωστε όλοι οι νεότεροι πίνουν νερό στο όνομά του. Όπως και οι Arcade Fire. Οι οποίοι τελικά αποτελούν τον κόλαφο κάθε indie μουσικού επαΐοντα που θέλει να ακούει καλλιτέχνες που γνωρίζει μόνο ο ίδιος και πέντε ακόμα σε ολόκληρη την Ελλάδα (αν ρωτήσεις βέβαια τους καλλιτέχνες είναι το μόνο που δεν θα ήθελαν, αλλά τέλος πάντων). Βγάζουν οι καναδοί λοιπόν το ντεμπούτο τους και να οι διθύραμβοι από όλους αυτούς για το καινούργιο όνομα που ανέτειλε στη σκηνή κι εσείς δεν το έχετε ακούσει ποτέ (όταν εμείς το γνωρίζουμε ήδη πολύ καιρό τώρα). Έλα όμως που οι Arcade Fire προς μεγάλη απογοήτευση όλων αυτών των κομπλεξικών, διέθεταν προδιαγραφές για μεγάλη καριέρα. Έτσι, από τον δεύτερο μόλις δίσκο τους αρχίζουν και αποκτούν μεγάλη δημοσιότητα αναγκάζοντας τους τύπους αυτούς (που δηλώνουν ξεχωριστοί – εδώ γελάνε) να την κάνουν σιγά-σιγά, στραβωμένοι. Πάω στοίχημα πως θα προτιμούσαν να βλέπουν το συγκρότημα σε έναν χώρο σαν το «Αν» που χωράει 400 άτομα παρά σε έναν μεγαλύτερο που θα έπαιρνε τέσσερις και πέντε χιλιάδες. Κι ας μην είχε αλλάξει τίποτε στη μουσική του συγκροτήματος. Αλλά αυτό δεν είναι τίποτε. Το χειρότερο είναι άλλο. Έρχονται οι Arcade Fire και νιώθουν μεγάλη τιμή που βρίσκονται στην ίδια σκηνή με τον Bruce Springsteen (στο καινούργιο Spin είναι μάλιστα στο εξώφυλλο). Καταστροφή. Το συγκρότημα-παντιέρα των ανεξάρτητων αποθεώνει έναν καλλιτέχνη που «ποτέ δεν μας άρεσε» και «σιγά τώρα» κ.ο.κ. Η εκδίκηση του καλού; Περιμένουμε με αγωνία το επόμενο χτύπημα. Μέχρι τότε, μπορείτε να διαβάσετε αυτές τις μέρες τις λίστες όλων ετούτων κι αν δεν γνωρίζετε παρά ελάχιστα από τα ονόματα που θα σας προτείνουν, μην απελπίζεστε. Δεν χάνετε και τίποτε. Έτσι το κάνουν, απλώς για να πουλήσουν μούρη.

Πέτρο δεν σημαίνει και κάτι αυτό που γράφει ο τύπος.
Εντάξει και εγώ δεν έχω ψηθεί με τους Arcade Fire αλλά φίλε το νέο άλμπουμ του Μπρους είναι μία από τα ίδια. Χιλιοπαιγμένα πράγματα, μία συνηθισμένη μανιέρα.
Και να μη το κυκλοφορούσε δεν θα έτρεχε και τίποτα.
Από την άλλη σέβεται βέβαια τον ευατό του γιατί δεν έβγαλε καμμία πατάτα αλλά η επανάληψη ,εμένα με κουράζει τρελά.
Προτιμώ 1000 φορές τους MURDER BY DEATH, NATIONAL, WOOVEN HAND κ.τ.λ.
Έχουν πιο φρέσκες ιδέες, πειραματίζονται περισσότερο, προσφέρουν περισσότερα.
Δεν μιλάω για την καλλιτεχνική αξία του Μπρους αλλά μόνο για την καινούργια του κυκλοφορία.

Και ο συγχωρεμένος ο J Cash στα τελευταία του, έπαιζε διασκευές.
Αλλά έδινε στα κομμάτια την προσωπική του μεγαλοπρεπή και χαλασμένη πινελιά ,τα έκανε δικά του.
Καλλιτεχνικά προτιμώ τις διασκεύες από την original του Μπρους.

Και για να μη κουράσω άλλο ,θα πω πως η νέα αυτή δουλειά απευθύνεται αυστηρά στους φανατικούς οπαδούς του.
Αυτοί καλά έκαναν και το πήραν.

Δημητρη, το θεμα δεν ειναι ο Μπρους και οι Arcade Fire αλλα η γελοιοτητα του να θεωρειται κατι καλο για οσο το γνωριζουμε μονο εμεις και αλλοι 5 και να το φτυνουμε οταν κανει επιτυχια.

Παρεπιπτοντως, οι National εχουν ενα απο τα καλυτερα αλμπουμ της χρονιας. Εχω παραλείψει να το αναφερω στις επιλογες μου...

Απο το Other Side:grandpa:

τον κόλαφο κάθε indie μουσικού επαΐοντα που θέλει να ακούει καλλιτέχνες που γνωρίζει μόνο ο ίδιος και πέντε ακόμα σε ολόκληρη την Ελλάδα
όλων αυτών των κομπλεξικών,
τους τύπους αυτούς (που δηλώνουν ξεχωριστοί – εδώ γελάνε) να την κάνουν σιγά-σιγά, στραβωμένοι.
Έτσι το κάνουν, απλώς για να πουλήσουν μούρη.[/I]

Πω πω τσαντίλα :eek:
φωνή λα(γ)ού οργή Θεού :grandpa:

εγώ πάντως εξακολουθώ να θεωρώ τον Μπρούς έναν συμπαθητικό has been με εκλάμψεις: ο τελευταίος καλός δίσκος του -Tunnel Of Love- είναι ήδη 20 ετών. :blink: Το Devils & Dust είναι απλά αξιοπρεπές. Τα άλλα, ενδιάμεσα, δυστυχώς, δεν μου λένε τίποτα.

Εξακολουθώ επίσης να χαρίζω το πρώτο Arcade Fire: δεν θα τολμούσα να ζητήσω και λεφτά γι αυτή την πατάτα :eek:

Απάντηση: Re: Άλλο το hype του λα(γ)ού και άλλο της κουκουβάγιας.

Εξακολουθώ επίσης να χαρίζω το πρώτο Arcade Fire: δεν θα τολμούσα να ζητήσω και λεφτά γι αυτή την πατάτα :eek:

Πως τον αγαπώ αυτόν τον άνθρωπο.:ernaehrung004: ( Αν και εγώ ζήτησα λεφτά όταν πούλησα την πατάτα - την πούλησα όμως σε δισκοπωλείο με μεταχειρισμένα -γιατί να λυπηθώ τον έμπορο; ) .

Υ.Γ. Αυτό το Avopolis δεν έχει σχέση με το Sonik του οποίου γραφικοί συντάκτες και editors προσπάθησαν επανειλημμένως να μας πείσουν ότι οι Duran Duran δεν είναι σκουπίδι; ( ξέρετε τώρα - αισθητική Nitro και Κλικ - απενοχοποίηση του μαζικού γούστου - κατηγοριοποίηση των πάντων στον ελάχιστο κοινό παρονομαστή - η δημοκρατία του προσωπικού γούστου )

το θεμα δεν ειναι ο Μπρους και οι Arcade Fire αλλα η γελοιοτητα του να θεωρειται κατι καλο για οσο το γνωριζουμε μονο εμεις και αλλοι 5 και να το φτυνουμε οταν κανει επιτυχια.

και συνεχιζω με ενα παραδειγμα απο το χωρο της μουσικης.

Πηγαν 1200 ατομα (sold out) στη συναυλια των (υπερβαρετων ΙΜΗΟ) Cocorosie. Οπως μου μεταφερθηκε και διαβασα, η συντριπτικη πλειοψηφια του κοινου αποτελείτο απο τα γνωστα "τυπακια" που συνομιλουν με τις παρεες τους καθ'ολη τη διαρκεια μιας συναυλιας, βρισκονται συνεχως στο μπαρ και παραγγελνουν, στελνουν μηνυματακια απο το κινητο τους για να κανονισουν το "μετά" και γενικα, κανουν οτιδηποτε αλλο εκτος απο το να παρακολουθουν τη συναυλια. Μετα το περας της συναυλιας, διαλαλούν ή/και γραφουν στα blog τους και στα διαφορα "ψαγμενα" site, πως η συναυλια ηταν "εξαιρετικη".

Λοιπον, ο μονος λογος που η συναυλια γι'αυτους ηταν "εξαιρετικη", ειναι επειδη πήγαν! Μαλιστα, αν την ιδια ημερα επαιζε πχ, ο Springsteen ή οι Ζεπελιν στην Αθηνα (λεμε τωρα:silly:) η συναυλια των Cocorosie θα ηταν ακομα εξαιρετικότερη μιας και οι αθηναικες κουκουβαγιες θα ειχαν αγνοησει τον βλαχοαμερικανο Springsteen και θα ειχαν διαλεξει το εστετ θεαμα των Cocorosie.

και συνεχιζω με ενα παραδειγμα απο το χωρο της μουσικης.

Πηγαν 1200 ατομα (sold out) στη συναυλια των (υπερβαρετων ΙΜΗΟ) Cocorosie. Οπως μου μεταφερθηκε και διαβασα, η συντριπτικη πλειοψηφια του κοινου αποτελείτο απο τα γνωστα "τυπακια" που συνομιλουν με τις παρεες τους καθ'ολη τη διαρκεια μιας συναυλιας, βρισκονται συνεχως στο μπαρ και παραγγελνουν, στελνουν μηνυματακια απο το κινητο τους για να κανονισουν το "μετά" και γενικα, κανουν οτιδηποτε αλλο εκτος απο το να παρακολουθουν τη συναυλια. Μετα το περας της συναυλιας, διαλαλούν ή/και γραφουν στα blog τους και στα διαφορα "ψαγμενα" site, πως η συναυλια ηταν "εξαιρετικη".

.

E αφού πήγαν στους Cocorosie ευνόητο είναι ότι θα μιλούσαν στα κινητά , ή θα συνομιλούσαν συνεχώς . Πως διάολο θα περνούσε η ώρα σε συναυλία ενός τόσο βαρετού συγκροτήματος ; :flipout:

Λοιπον, ο μονος λογος που η συναυλια γι'αυτους ηταν "εξαιρετικη", ειναι επειδη πήγαν! Μαλιστα, αν την ιδια ημερα επαιζε πχ, ο Springsteen ή οι Ζεπελιν στην Αθηνα (λεμε τωρα:silly:) η συναυλια των Cocorosie θα ηταν ακομα εξαιρετικότερη μιας και οι αθηναικες κουκουβαγιες θα ειχαν αγνοησει τον βλαχοαμερικανο Springsteen και θα ειχαν διαλεξει το εστετ θεαμα των Cocorosie.

Από την άλλη όμως θα πρέπει να λάβεις υπ' όψιν σου ότι το καλλιτεχνικό status του Σπρίνγκστην δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτό των Ζέπελιν . Αλλα τα μάτια του λαγού κι άλλα της κουκουβάγιας . ( Οπότε περί ορέξεως κολοκυθόπιττα )

Γιατί γράφετε για το πρώτο μόνο των Arcade Fire, το δεύτερο και αυτό μες τη μετριότητα και αδιαφορία δεν είναι ή εμένα μου φαίνεται;

Γραφει ο All Gone.

03. Το alternative είναι το νέο mainstream. Και τούμπαλιν. Έχει γίνει κοινός τόπος πλέον σε όλους να ακούμε John Maus, ή I Like Trains ή Efterklang ή Colleen. Μάλιστα. Επετεύχθη το ζητούμενο… Η πρόκληση τώρα, είναι πλέον να βρεθούν τα acts που θα ακούμε ΟΛΟΙ και θα μοιραζόμαστε την ίδια γεύση. Εναλλακτικό είναι πλέον (με την παλιά έννοια του όρου) ο,τιδήποτε μαζικό βρεθεί της προκοπής και πουλήσει πάνω από 2500 αντίτυπα. Και όχι αριθμημένα. Και όχι η Madonna και οι Eagles. Eίναι παλιοί.