αλλοιωμένα χρώματα απο htpc

bower

Senior Member
19 October 2010
497
χαιρετώ τα μέλη του φόρουμ και ζητώ συγνώμη για την ερώτηση ασχετοσύνης.

έχω ένα htpc από το οποίο δίνω με HDMI σε μια samsung 40a686 για αναπαραγωγή mkv.
το πρόβλημα είναι ότι η εικόνα που παίρνω με το htpc στην tv ειναι εντελώς αφύσικη. το ιδιο mkv στο φθηνο laptop των 600 ευρω δίνει πολυ καλύτερη εικόνα (δεν ψάχνω την ευκρίνεια, αλλα τη φυσική αποτύπωση των χρωμάτων). αλλάζοντας τη tv σε τυπική και πειράζοντας ένα κάρο ρυθμίσεις η αλλοίωση των χρωμάτων διορθώνεται κάπως αλλα και πάλι το αποτέλεσμα είναι υποδεέστερο. απο bdplayer δεν εχω τετοιο θέμα..
καμιά συμβουλή?

με ποιον player παιζεις,τι ρυθμισεις εχεις κανει & τι καρτα γραφικων εχεις για να μπορεσουμε να σε βοηθησουμε..

ευχαριστώ για την απόκρισή σου!
media player classic home cinema με καρτα ati radeon hd 4670. στο pc και στον player δεν εχω πειραξει τιποτα στην εικονα.
στην τηλεοραση, αν βαλω λειτουργια:δυναμικη η εικονα ειναι χαλι. αν βαλω λειτουργια:τυπικη, μαφηνει ναλλαξω παραπανω ρυθμισεις οποτε εκανα ρυθμισεις λεπτομερειων:

δυναμικη αντιθεση: χαμηλη
gamma: -2
χρωμματικη περιοχη -> πηρα
____________μπλε-κοκκινο-πρασινο
μπλε_________50____0_______0
κοκκινο_______0____50_______0
πρασινο_______0_____0_______50
και τα εκανα ολα μηδεν. και βελτιωθηκε καπως η κατασταση. μια φωτεινοτητα και μια κιτρινιλα ομως σε σχεση με το laptop παραμενει

Last edited:
Αν έχει η τηλεόραση λειτουργία PC, απενεργοποίησε την. Θα σου βάλει το γάμμα στο 1, αν είναι ενεργή.

Τα χρώματα στο desktop έχουν πρόβλημα; Ή μόνο στις ταινίες έχεις πρόβλημα;

Επίσης, κάπου στους οδηγούς της ΑΤΙ είναι κρυμμένη μια λειτουργία για χρήση ή όχι των πληροφοριών EDID της οθόνης. Τι τιμή έχει αυτή η επιλογή...

Εγω παντως χρησιμοποιω παντα την RGB θυρα. Οποτε βαζω την HDMI σε τηλεοραση η εικονα ειναι χαλια. Σε οποιαδηποτε τηλεοραση..

Εγω παντως χρησιμοποιω παντα την RGB θυρα. Οποτε βαζω την HDMI σε τηλεοραση η εικονα ειναι χαλια. Σε οποιαδηποτε τηλεοραση..

Χαλια ειναι γιατι εχεις κανει λαθος στις ρυθμισεις.

Πολυ καλυτερη εικονα δινει το HDMI.

Πρωτα απ`ολα δες αν η ταινια παιζει κανονικα με τον ιδιο Η/Υ στο μονιτορ του Η/Υ.

Δες η τηλεοραση σου σε ποια θυρα HDMI συνιστα να συνδεσεις Η/Υ.
Αλλαξε ρυθμιση αναλυσης και ρυθμο ανανεωσης. Βαλε υποστηριζομενα.
Αλλαξε καλωδιο. Ειδικα αν εχεις μακρυ δοκιμασε με καποιο 3μετρο (ή λιγοτερο).

Αν ειναι μονο στα χρωματα η διαφορά τοτε μην περιμενεις να δεις τα χρωματα ενος μονιτορ σε μια τηλεοραση. Μια μικρη διαφορά θα την εχει.
Αν ειναι μεγαλη μαλλον κατι δεν εχεις κανει σωστα στις ρυθμισεις της καρτς γραφικων/player/τηλεορασης.

Μα κανονικα θα πρεπει να το συνδεω και να παιζει σωστα η εικονα! Οπως γινεται με την RGB! Αλλωστε η ιδια συνδεση HDMI σε μονιτορ τηλεοραση 23αρα παιζει μια χαρα. Το προβλημα το παρατηρω οταν βαζω απο 32" και πανω. Και λεω παλι σε οποιοδηποτε υπολογιστη και οποιαδηποτε τηλεοραση!

Αν εχει καποιος απαντηση σε αυτο ευχαριστως να την ακουσω μιας και δεν εχω καταφερει να βρω καποια λυση.

Καρτα γραφικων Ati εχεις;
Αν ναι, και εχεις παλιο driver, τοτε τσεκαρε το alternate DVI operation.
Αν δεν εχεις Ati ή δεν εχεις παλιο driver, τοτε αλλαξε driver. Δοκιμασε καποιον πιο παλιο.

Βεβαια σε καθε περιπτωση κοιταξε τις ρυθμισεις.
Και μην χρησιμοποιεις ρυθμιση εξοδου σε πολλαπλες οθονες.

ναι ΑΤΙ εχω αλλα οι drivers μου ειναι οι τελευταιοι. Τα τελευταια 4 χρονια που εχω τον υπολογιστη πανω στην τηλεοραση αντιμετωπιζω το ιδιο προβλημα. Και εχω αλλαξει 2 φορες καρτα γραφικων και 2 τηλεορασεις ( και οι δυο Sony και οι δυο ΑΤΙ!!). Να παω σε driver πιο παλιο απο 4 χρονια??? :)
Εχω κοιταξει τις ρυθμισεις δεν βρισκω τιποτα που να το φτιαχνει. Και ξανατονιζω οταν παρω το ιδιο καλωδιο και το βαλω σε ενα 23αρι Samsung monitor/TV που εχω ιδιας αναλυσης παιζει μια χαρα!

Ε οχι και να βαλεις οδηγο 4 χρονια πισω.
Απλα ανα διαστηματα η ΑΤΙ βγαζει οδηγους με προβληματα στα χρωματα.
Ισως πεφτεις σε προβληματικους.

HTPC:

Resolution: 1920x1080 32bit 50Hz (PAL TV)
Pixel Format: RGB Limited (Video levels)
Overscan: 0%

TV:

Picture Mode: Movie (defaults)
TV Size: Screen fit (match 0% HTPC overscan)
HDMI Black level: Low (match RGB Limited)
Dynamic contrast: Off
Digital noise reduction: Off
Edge enhancement: Off

Δοκιμασε τον παραπανω συνδυασμο.

Οκ πειραξα τις ρυθμισεις στην τηλεοραση και κατεβασα αρκετα sharpness οποτε και βελτιωθηκε αισθητα η εικονα. Ακομα ομως δεν ειναι οπως με την VGA εισοδο. Αυτο που παρατηρω ειναι κυριως στα κοκκινα γραμματα που φαινεται σαν να χυνεται το χρωμα προς τα εξω για παραδειγμα στη σελιδα του avclub πανω δεξια που δειχνει την ωρα οι αριθμοι φαινονται σαν θαμποι... Επισης αν επιλεξω RGB στην καρτα γραφικων η εικονα γινεται ροζ!
Τα αλλα τα εχω οπως τα λες αν και το picture mode μπηκε αυτοματα graphics...