Άλλος ένας που ψάχνει...

axrst

Senior Member
18 November 2007
303
... και ζητάει τα φώτα σας.

Χαίρετε κατ αρχάς.

Θέλω ένα προβολέα σε χαμηλή κατηγορία τιμής, που να καλύπτει τις εξής ανάγκες:

1. Παρουσίαση οθόνης υπολογιστή μέσα σε αίθουσα, αλλά με αρκετό φως. Δηλαδή θέλω να παίζει ικανοποιητικά σε μη σκοτεινό περιβάλλον.

2. Να μπορώ να τον μεταφέρω και σπίτι αν είναι να βλέπω κανα ματσάκι στο μπαλκόνι με φίλους.

Δεν τον προορίζω για κινηματογραφική χρήση, αλλά η ικανότητά του να παίζει ανεκτά και καμια ταινία, θα εκτιμηθεί ιδιαίτερα. Όπως και ο χαμηλός θόρυβος, το ηχείο και οτιδήποτε άλλο (χαμηλό κόστος λάμπας, ευκολίες κτλ)

Θα μου ήταν ανεκτήμιτη η βοήθεια σας.

Ευχαριστώ.

οπτομα 65, dlp, αν αντεχεις το rainbow, λιγο θορυβωδης λογω ακανονιστης λειτουργιας του ανεμιστηρα (απο οτι λεγεται), φωτεινος και με καλη ευκρινεια (λογω ενος τσιπ) περιπου στα 750Ε καινουργιος.

Σε κάποιο άλλο thread είδα οτι μιας και χρειάζεται να μετακινείται ο προβολέας, καλό θα ήταν να προτιμήσω LCD. Επ' αυτού υπάρχει καμιά πρόταση;

Ευχαριστώ.

Και για να γίνω πιο συγκεκριμένος, σε άλλο thread διάβασα πολύ καλά λόγια για έναν Epson 700. Πιστεύετε οτι κάνει για την περίπτωσή μου; Πού μπορώ να τον αγοράσω; Είδα οτι κάνει γύρω στα 750 αλλά με ένα γρήγορο ψάξιμο στο ίντερνετ, τον βρήκα γύρω στα 1000....

Για τη χρήση που έχεις κατά νου, η σωστή λύση είναι να πάρεις κάποιον προβολέα data ανάλυσης 1024 x 768 με τουλάχιστον 2000 ANSI lumens.

O 700άρης που σκέφτεσαι είναι home cinema προβολέας, ως εκ τούτου δεν είναι καλή λύση για παρουσιάσεις. Παρόλα αυτά, εάν επιμένεις, μπορείς να τον βρεις στα 750 στο bannerάκι που υπάρχει στο πάνω μέρος της σελίδας που διαβάζεις. :smile:

Συμφωνώ με τον προλαλήσαντα. Data projector με φωτεινότητα από 2000 Ansi και πάνω. Υπάρχουν πλέον και σε 16:9 1280x768 και HDMI όπως ο EP1691 της Optoma.
Όταν λες χαμηλή κατηγορία τι ακριβώς εννοείς; Μέχρι ποιά τιμή δηλαδή;

με τουλάχιστον 2000 ANSI lumens.

O 700άρης που σκέφτεσαι είναι home cinema προβολέας, ως εκ τούτου δεν είναι καλή λύση για παρουσιάσεις. Παρόλα αυτά, εάν επιμένεις, μπορείς να τον βρεις στα 750 στο bannerάκι που υπάρχει στο πάνω μέρος της σελίδας που διαβάζεις. :smile:

o 700 εχει 3 χρονια σε ολα και 3000 ωρες σε λαμπα
Επισης υπαρχει και ο panasonic pt ax200 2000 ANSI lumens παλι ομως home cinema δηλαδη 16/9 με 755Ε εδω
http://www.my-store.gr/product_info.php?cPath=2_79&products_id=88579

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Η κατηγορία τιμής που θέλω είναι μέχρι τα 700 περίπου (στην τιμή του 700ρη της epson). Εκτός από τον optoma 1691 που προαναφέρατε, μπορείτε να αναφέρετε και μερικά άλλα μοντέλα με τα χαρακτηριστικά αυτά; Δηλαδή data 4:3 και τουλάχιστον 2000 Ansi lumens σ' αυτή την κατηγορία τιμής που προανέφερα; Το DLP ή CRT δεν έχει σημασία στην περίπτωση;