AlltDVB και SkystarHD

Θοδωρής Κ.

AVClub Enthusiast
25 June 2006
915
Βόρεια
Έχω σπάσει τα νεύρα μου τελευταία με την σωστή λήψη τον HD καναλιών.
Και λέω σωστή γιατί έχω λήψη αλλά με σπάσιμο σαν να έχω χαμένα frames ένα πράμα.
Το πρόγραμμα που δουλεύω είναι το Alt DVB με την Skystar HD.Δοκίμασα και αλλά χωρίς καλύτερο αποτέλεσμα.
Το παράξενο είναι ότι με το software της κάρτας βλέπω κανονικά πχ, anixehd .
Το σετ είναι ισχυρό και δεν νομίζω να είναι πρόβλημα hardware αφού παίζει με Quad core.
Από codec έχω εγκαταστήσει core avc & Power DVD 7.
Έχω βγάλει το συμπέρασμα ότι κάτι παίζει με τα graphs,αν υπάρχει κανείς που το ξέρει καλά το πρόγραμμα ας μου δώσει καμία ιδέα.
Επίσης να προσθέσω ότι αν κάνω εγγραφή ένα κλιπ σε HD αν και παίζει με σπάσιμο στο Altdvb ,
μετά το κάνω playback με κάποιον player όλα νορμάλ κανονική ροή χωρίς σπάσιμο.
Υ.Γ. Από ότι κατάλαβα (κάπως αργά ) δεν υπάρχει ακόμη codec που να κάνει HA και τι κάρτα γραφικών και να χεις δεν ιδρώνει καθόλου.
Μιλάω για λήψη δορυφορικού σήματος πάντα .

Θοδωρη καλη σου μερα

γιωργος εδω επειδη ειμαι και εγω καταχως τις sky star hd ποια καρτα γραφικων χρησοπιεις?
και εγω αυτο το προγραμα εχω βαλει αλλα με εχει κουρασει παρα πολυ

Το ίδιο συμβαίνει και σε μένα που δεν έχω καν HD αλλά την απλή skystar2 pci.
Βλέποντας ένα κανάλι HD απο τον δορυφόρο κάνει κολλήματα. Αν το κάνω record όμως μετά βλέπω το .TS με τον MPC χωρίς ούτε ένα κολληματάκι.
Το software της κάρτας τι codecs χρησιμοποιει;
Ισως εχουν κάποιο ειδικό codec που δίνει εντολή να ξεκινήσει το hardware accelaration...δεν ξέρω, υποθέσεις κάνω.

Ψάξε το please για να ξέρουμε κι εμείς αν συμφέρει να προχωρήσουμε σε αγορά skystar HD η οχι :)

Last edited:
Γιατί δε δοκιμάζεις με άλλο player; Προτείνω DVBViewer.
Με την ATI 2600XT και τον Cyberlink codec, μου κάνει κανονικά HD acceleration σε HD κανάλια (1920x1080), δηλ. cpu usage ως 6% .

edit: Έχω τη Hauppauge HVR-4000.

Θοδωρη καλη σου μερα

γιωργος εδω επειδη ειμαι και εγω καταχως τις sky star hd ποια καρτα γραφικων χρησοπιεις?
και εγω αυτο το προγραμα εχω βαλει αλλα με εχει κουρασει παρα πολυ

Γεια σου Γιωργο.
Εχω την 2600XT τωρα και πριν την 2400pro.(καμια απολυτος διαφορα σε video)
ειχα δοκιμασει και nvidia 7300 και αυτο που διαπιστωσα ειναι οτι ηταν σταθεροτατη
σε σχεση μαυτες.

Γιατί δε δοκιμάζεις με άλλο player; Προτείνω DVBViewer.
Με την ATI 2600XT και τον Cyberlink codec, μου κάνει κανονικά HD acceleration σε HD κανάλια (1920x1080), δηλ. cpu usage ως 6% .

edit: Έχω τη Hauppauge HVR-4000.

Δεν θα εννοεις αυτον που εχει η καρτα μαζι στην συσκευασια.Μαλλον την αγορασμενη εκδοση, ετσι?

Το ίδιο συμβαίνει και σε μένα που δεν έχω καν HD αλλά την απλή skystar2 pci.
Βλέποντας ένα κανάλι HD απο τον δορυφόρο κάνει κολλήματα. Αν το κάνω record όμως μετά βλέπω το .TS με τον MPC χωρίς ούτε ένα κολληματάκι.
Το software της κάρτας τι codecs χρησιμοποιει;
Ισως εχουν κάποιο ειδικό codec που δίνει εντολή να ξεκινήσει το hardware accelaration...δεν ξέρω, υποθέσεις κάνω.

Ψάξε το please για να ξέρουμε κι εμείς αν συμφέρει να προχωρήσουμε σε αγορά skystar HD η οχι :)

Ποια καναλια HD βλεπεις με την SS2? Γιατι τα περισσοτερα ειναι dvbs-2.
H skystar hd ειναι καλη καρτα,αλλα ακομη δεν ειναι τοσο διαδωμενη οσο SS2.
Τις εχω και τις δυο και μπορω να πω οτι,οτι κανει η ss2 το κανει hd το αναποδο ομως οχι.

Ηθελα ακομη να προσθεσω οτι το AltDVB ειναι βραχος σταθεροτητας σε σχεση με αλλα και ειναι ταχυτατο, τουλαχιστων για τα δικα μου δεδωμενα.
Και κανει παπαδες.
Γιαυτο και θελω να το "ψαξω" παραπανω.
Πριν δουλευα με το prog αλλα ηταν καλο μονο με την SS2.Τωρα οχι.

Ποια καναλια HD βλεπεις με την SS2? Γιατι τα περισσοτερα ειναι dvbs-2.
H skystar hd ειναι καλη καρτα,αλλα ακομη δεν ειναι τοσο διαδωμενη οσο SS2.
Τις εχω και τις δυο και μπορω να πω οτι,οτι κανει η ss2 το κανει hd το αναποδο ομως οχι.

Αυτή τη στιγμή πιάνω μόνο τον hotbird, οπότε το μοναδικό ελεύθερο HD κανάλι που βλέπω είναι το HD suisse.
Εχω και πρόσβαση στο πακέτο Cyfra μέσω cs αλλά το canal+ sport hd δεν....
μάλλον είναι σε διαφορετική κωδικοποίηση.

Ναι... την έκδοση 3.9.0.0. Pro. Αλλιώς δοκιμάζεις και το DVBDream που είναι δωρεάν.

Το δοκίμασα to DVBdream αλλά το βρήκα κομμάτι πολύπλοκο και δεν μπόρεσα να περάσω ούτε ένα graph.Άσε που βαριέται να κουνηθεί.
Αν το DVB viewer αξίζει τα λεφτά του το αγοράζω άμεσα.
Για πες μου μόνο σε παρακαλώ, δέχεται τα γνωστά plug-in για την εκπαιδευτική παρακολούθηση κλειδωμένων καναλιών? :grinning-smiley-043

Ναι, τα δέχεται. Δεν ξέρω όμως αν θα λύσει το πρόβλημά σου με τα σπασίματα, γιατί ίσως να οφείλεται αλλού. Αξίζει όμως η αγορά, 15 αν θυμάμαι καλά.

Παιδιά εγώ έχω την ΤΤ S2-3200 με ATI 2600 XT. Χρησιμοποιώ DVBViewer με codecs της Cyberlink. Ενώ βλέπω κανονικά τα ελεύθερα HD στον Astra (Anixe, pro1, sat1, astra promo) βλέπω με σπασίματα τα Premiere HD και Discovery HD.
Μπορεί κάποιος να βοηθήσει. Ευχαριστώ.

Attachments

• astra hd+.jpg
    astra hd+.jpg
    103.9 KB · Views: 34
Last edited:
Kαλησπέρα και χρόνια πολλά.
Εχω έναν υπολογιστή με SEMPRON 2600 +1GB μνήμη και αγόρασα μια saphire 2600pro 512mb +skystar hd και απο πρόγραμμα το altdvb .Eβγαλα την παλιά μου καρτα μια mmx400 64mb την οποία οταν χρησιμοποιούσα, είχα cpu usage στα ελεύθερα κανάλια 45-50%, και στα HD 90-95%.
Eβγαλα λοιπόν την καρτα και έβαλα την ΑΤΙ αφού πρότα έβγαλα τους παλιούς και εγκατέστησα τους drivers.Το αποτέλεσμα το ίδιο ίδια ακριβώς χρήση της cpu.Εκανα και φορματ 2 φορες για καθαρή εγκατάσταση αλλά τίποτα έχω τρελαθεί.
Στον παλιο υπολογιστη του γιού μου (ATHLON XP 2000 +1GB RAM +ATI9600 PRO )χρησιμοποιώντας την scystar2 η χρήση του επεξεργαστή ηταν 4-5% στα ελευθερα και20% περιπου στα HD.Αλλα και αυτός μετα απο φορματ και εγκατάσταση win xp pro +sp2 δεν έπερνε κανονικα τους οδηγους και η χρήση της cpu ανέβηκε κατακόρυφα.
Πίστευα οτι με την 2600 pro 512mb δεν θα είχα πρόβλημα και να που πάλι έχω προβλήματα:BDBDG54::BDBDG54:

O επεξεργαστης σου ειναι αρκετα αδυναμος για HD mgg4.
Η σκυσταρ2 δεν βλεπει τα hd dvbs2 (mpg4 συμπιεση), μονο mpg2 HD, γι αυτο και τα βλεπεις κανονικα.

Δυστυχως τα καναλια σε dvbs2 ειναι πολυ απαιτητικα !

Τι codec χρησιμοποιείς; Πρέπει να έχεις τον Cyberlink (που έρχεται με το PowerDVD) και να ενεργοποιήσεις το hardware acceleration από τα properties του Cyberlink video codec. Δε χρειάζεται format. Ένα καλό uninstall των ati drivers με το drivercleaner και να περάσεις τον τελευταίο ATI Catalyst.

Δοκίμασα όλα τα εργαλεία που υπάρχουν για καθαρισμο των τελευταίων drivers αλλά και πάλι τίποτα. Εβαλα μέχρι και τουs τελευταίους omega αλλά καμία διαφορά.Και εντάξει τα s2 κανάλια θέλουν ψωμί, αλλά σε ελεύθερα κανάλια έχωντας απενεργοποιήσει όλλα τα plugins να έχω μέχρι και 60% χrήση της cpu χωρις να υπάρχει καμία διαφορά μεταξύ κάρτας γραφικών 64 και 512 ΜΒ?
Το hardware acceleration απο το powerdvdτο έχω ενεργοποιήσει

Λεω σημερα να ξεκινησω με δαυτη δειλα δειλα..

Απ οτι βρηκα γυρω γυρω μιλαμε για την ιδια καρτα με τις

TT-budget S2-3200 της Τechnotrend και την AD- SP400 της Τwinhan.

Θα ξεκινησω με vista , εχετε καμμια ιδεα για το ποιοι εχουν τους πιο ενημερωμενους driver ???