ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΙΑΤΙΚΑ

LUXMAN

Senior Member
19 June 2006
399
Χαράτσι 6 δισ. ευρώ για το τρικ

Η Ε.Ε. ετοιμάζει τη... λυπητερή για την αναθεώρηση Αλογοσκούφη:music-smiley-006:

ΕΙΡΗΝΗ ΧΡΥΣΟΛΩΡΑ , ΤΑ ΝΕΑ

Βαρύ χαράτσι, που μπορεί να φτάσει τα 6 δισ. ευρώ, θα κληθεί να πληρώσει η Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, εξαιτίας της αναθεώρησης από την κυβέρνηση του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος κατά 25%, που κατέταξε τη χώρα μεταξύ των πλουσίων μελών.


Πρόκειται για τη βαρύτερη συνέπεια της αναθεώρησης αυτής, που τελικά αποδεικνύεται ότι δεν κάνει την Ελλάδα πλουσιότερη αλλά... τις Βρυξέλλες, αφού ο εθνικός μας προϋπολογισμός θα καταβάλει αυξημένη εισφορά στον κοινοτικό προϋπολογισμό και μάλιστα αναδρομικά, όπως βεβαιώνουν πηγές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Αυτό το νέο χαράτσι έρχεται να προστεθεί στα περίπου 1,4 δισ. ευρώ που χάνει η χώρα από το Ταμείο Συνοχής μετά το 2010, όπως έχει διαμηνύσει η εκπρόσωπος της επιτρόπου Ντ. Χούμπνερ.
Συγκεκριμένα, η αύξηση του ΑΕΠ κατά 25% οδηγεί σε αύξηση της υποχρεωτικής εισφοράς της χώρας στον κοινοτικό προϋπολογισμό (που υπολογίζεται βάσει του ΑΕΠ) κατά 470 εκατ. ευρώ (όπως υπολόγισαν οι «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς»), ενώ η χώρα καλείται να πληρώσει και αναδρομικά για όλα τα προηγούμενα χρόνια που υπολόγιζε λάθος το ΑΕΠ της. Σύμφωνα με εκτιμήσεις του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργού Οικονομίας Νίκου Χριστοδουλάκη, που αποκάλυψε το θέμα, αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα πρέπει να πληρώσει περίπου 6 δισ. ευρώ για τα 12 χρόνια που προηγήθηκαν, αφού η τελευταία μεγάλη αναθεώρηση του ΑΕΠ της έγινε το 1994. Άλλες πηγές από τις Βρυξέλλες εκτιμούν ότι το ποσό ίσως είναι μικρότερο, αλλά οι συνολικές απώλειες δεν θα είναι χαμηλότερες από 4 δισ. ευρώ. Έτσι, μετά τη γελοιοποίηση της χώρας από τα ξένα μέσα ενημέρωσης, έρχεται και ο λογαριασμός για τους Έλληνες φορολογουμένους.
Ο υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης:music-smiley-006: , μιλώντας χθες σε δημοσιογράφους στη Βουλή, αναγνώρισε ότι «ίσως κληθούμε να πληρώσουμε και αναδρομικά» την εισφορά μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Μάλιστα, ο ίδιος προσέθεσε ότι η κυβέρνηση ακόμη δεν έχει αξιολογήσει τις επιπτώσεις από αυτή την αναθεώρηση του ΑΕΠ και ότι βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τις Βρυξέλλες, αλλά «δεν θέλουμε να ανοίξουμε τα χαρτιά μας».
Δυσαρέσκεια Αλμούνια
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επίτροπος Χ. Αλμούνια δεν είναι διατεθειμένος να χαριστεί στην Ελλάδα, δεδομένου ότι αιφνιδιάστηκε και ενοχλήθηκε από την ανακοίνωση της αναθεώρησης του ΑΕΠ. Όπως σχολίαζαν πηγές της Επιτροπής, μεταφέροντας τη δυσαρέσκεια του Ισπανού επιτρόπου, «είναι πρωτοφανές μια χώρα να μπαίνει σε επιτήρηση ύστερα από αναθεώρηση των στοιχείων της και να επιχειρεί να βγει από την επιτήρηση με άλλη αναθεώρηση».

Πέφτει το έλλειμμα κάτω από 3% του ΑΕΠ


Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ Γ. Αλογοσκούφης:music-smiley-006: παρουσίασε χθες στη Βουλή τα στοιχεία για το νέο ΑΕΠ, από τα οποία προκύπτει αύξηση κατά 25,8% έως 26,4% όλα τα προηγούμενα χρόνια από το 2000.
Η αύξηση του ΑΕΠ έχει δραστική επίδραση στο έλλειμμα, το οποίο υπολογίζεται ως ποσοστό του ΑΕΠ. Έτσι, το 2005 το έλλειμμα πέφτει από το 5,1% του ΑΕΠ που υπολογιζόταν έως τώρα στο 4,1%. Αντίστοιχα μειώνεται έως και 1,5% τα προηγούμενα χρόνια. Έτσι, η κυβέρνηση διασφαλίζει ότι το έλλειμμα του 2006, όσο και του 2007, θα είναι σίγουρα κάτω από 3% του ΑΕΠ. Η ίδια υποστηρίζει ότι αυτό θα γινόταν ούτως ή άλλως, δεδομένου ότι το έλλειμμα φέτος προβλέπεται να κλείσει στο 2,6% με το παλιό ΑΕΠ, αλλά δεν είναι σίγουρο ότι οι Βρυξέλλες θα δέχονταν αυτή την εκτίμησή της καθώς υπάρχουν αμφισβητούμενα μεγέθη.
Η νέα απογραφή της κυβέρνησης αγγίζει - όπως αποδεικνύεται - ακόμη και την ανεργία, η οποία τελικά εκτιμάται ότι διαμορφώθηκε το 2005 στο 9,4% από 10,4% που την υπολόγιζε έως τώρα η κυβέρνηση.
Εξάλλου, μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, ο κ. Αλογοσκούφης τόνισε ότι «η αναθεώρηση ήταν υποχρεωτική για την Ελλάδα» και ότι θα έπρεπε να είχε γίνει πολύ νωρίτερα. «Αν γινόταν ανά πενταετία, όπως σε άλλες χώρες, τότε δεν θα φαινόταν τόσο μεγάλη η αναθεώρηση που προέκυψε», είπε.

Ν. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ
Θα πληρώνουμε 500 εκατ. ευρώ επιπλέον τον χρόνο στην Ε.Ε.

Ν. Χριστοδουλάκης. «Έως το τέλος του Δ' ΚΠΣ, το 2013, θα έχουμε γυρίσει πίσω στις Βρυξέλλες το μισό από το Πακέτο των 20 δισ. ευρώ που πήραμε»
Ο Κ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ επικαλείται απόφαση του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης του περασμένου Μαρτίου, σύμφωνα με την οποία όταν μια χώρα αναθεωρεί το ΑΕΠ της καλείται να καταβάλει αναδρομικά τις αυξημένες εισφορές της στον κοινοτικό προϋπολογισμό και το μόνο που είναι υπό διαπραγμάτευση είναι πώς θα τις πληρώσει. Αυτό σημαίνει, λέει ο ίδιος, ότι στο εξής θα πληρώνουμε 500 εκατ. ευρώ τον χρόνο επιπλέον εισφορές στον κοινοτικό προϋπολογισμό, ενώ θα κληθούμε να δώσουμε και αναδρομικά αυτές τις αυξημένες εισφορές για όλα τα χρόνια από την τελευταία αναθεώρηση.

Η Ολλανδία
Μάλιστα, επικαλείται το παράδειγμα της Ολλανδίας, η οποία έκανε αναθεώρηση 7% του ΑΕΠ της και ήδη έχει κληθεί να πληρώσει αναδρομικά αυξημένες εισφορές.
«Δεν τίθεται θέμα αν θα πληρώσουμε, αλλά σε πόσες δόσεις και με ποιο τρόπο», δηλώνει στα «ΝΕΑ» ο πρώην υπουργός Οικονομίας. «Μάλιστα», προσθέτει, «αν υπολογίσουμε και τις αυξημένες εισφορές από τώρα και στο εξής, έως το τέλος του Δ' ΚΠΣ, το 2013, θα έχουμε γυρίσει πίσω στις Βρυξέλλες το μισό από το Πακέτο των 20 δισ. ευρώ που πήραμε».
Το ακριβές ποσό που θα κληθεί να πληρώσει η Ελλάδα στον κοινοτικό προϋπολογισμό θα προσδιοριστεί προφανώς αφού συμφωνήσει η Eurostat με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία ως προς το ύψος της αναθεώρησης. Αν η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία περιορίσει την αναθεώρηση σε χαμηλότερο ποσοστό, τότε θα είναι χαμηλότερο και το ποσό που θα κληθεί να πληρώσει η Ελλάδα στον κοινοτικό προϋπολογισμό.
Επίσης, θα εξαρτηθεί από το πόσα χρόνια θα ζητήσουν οι Βρυξέλλες να ισχύσει η αναδρομική συνεισφορά. Πηγές από τις Βρυξέλλες αναφέρουν ότι θα ισχύσει τουλάχιστον από το 2000, το νέο έτος βάσης της ΕΣΥΕ για την αναθεώρηση του ΑΕΠ, αλλά προσθέτουν πως είναι πιθανό να ισχύσει ακόμη και από το 1995, όταν έγινε η τελευταία αναθεώρηση.
Πάντως, η Ελλάδα έχει βγει οριστικά από την κατηγορία των χωρών που δικαιούνται την κοινοτική στήριξη και γι' αυτήν δεν θα υπάρξει άλλο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης.

:devil-smiley-029: :devil-smiley-029: :devil-smiley-029: :devil-smiley-029: :devil-smiley-029: :devil-smiley-029: :devil-smiley-029:
 
Δε φτάνει που τώρα θα μπορείς να πάρεις μεγάλο δάνειο , επικαλούμενος και έσοδα από έκδοση γυναικών , από κάτι φούντες που καλλιεργείς στο χωράφι του παππού σου και από μιά επιχείρηση που έχεις με δυο τρείς αλβανούς φίλους σου και πουλάτε λαθραία τσιγάρα , ζητάς και τα ρέστα από πάνω...
 
Να ρωτήσω εγώ τώρα κάτι; Και ας το πάρουμε όπως να 'ναι. Με το να νομιμοποιείς τα έσοδα από μια παράνομη δραστηριότητα, δεν γίνεσαι συνεργός στο οργανωμένο έγκλημα του πλυντήριου χρήματος (για το οποίο η παρούσα κυβέρνηση έχει πρόσφατα νομοθετήσει κι όλας); Εκτός και αν έχουν σκοπό να νομιμοποιήσουν τη φούντα, οπότε το πράγμα αλλάζει ραγδαία θα έλεγα...
 
Δηλ, εσοδα απο πονηρες δουλειες μπορουμε πλεον να τα δικαιολογουμε ...
αρκει να μη φοροκλεβουμε !!!!!!

αυτη ειναι οντως προκοπη !!!!!!!! ΜΠΡΑΒΟ στον Αετο !! Αλογοσκουφη !!!! υποκλινομαι ..

με τι αλλο θα μας κουφανει στο μελον ;;;;;

οχι τιποτα αλλο αλλα πανε και τα κονδυλια ......
 
Α. Είμαι κομματικά ανένταχτος.
1. O Almunia δυσαρεστηθηκε γιατί θα τα έπαιρνε πολλαπλάσια απο τους ελέγχους και τη επιτήρηση.
2. Η αύξηση του ΑΕΠ, μάλλον ήταν επιβεβλημένη γιατί η ΕΕ ήθελε να προσαρτήσει 60% παραοικονομία απο το έτος 2000 εώς το 2004, όπως καταλαβαίνετε άντε να γινόταν 40%, ενώ τώρα έγινε 25% και ευτυχώς αιφνιδιάστηκε.
3. Η ΕΕ ένωση δεν δέχθηκε δυστυχώς την δημιουργική λογιστική του Κου Χριστοδουλάκη και σε κάθε υποβολή στοιχείων τα αναθεωρούσε με δικούς της συντελεστές δηλ όχι επιτήρηση αλλά αμφισβήτηση και ή Ελλάδα δεν ήξερε τι να πεί και γιαυτό έγινε και η απογραφή την οποία δέχθηκε η ΕΕ και σταμάτησαν οι αναθεωρήσεις και φυσικά οι εισφορές προς τα πάνω, μέσω ΦΠΑ.
4. Το ΠΑΣΟΚ αντι να απολογείτε για τις .....κίες που έκανε βγαίνει και απο πάνω. Μήπως ξεχάσατε πως μπήκαμε στην ΟΝΕ, έγινε η Ελλάδα ξαφνικά ισχυρή οικονομία, πως ο πληθωρισμός απο το 18% σε 14 μήνες έγινε μονοψήφιος, φαίνονται σήμερα, άντε απο το 2003 η δύναμη της ελληνικής οικονομίας που έψαχνε ο Σημίτης να βρεί χρήματα να πληρώσει μισθούς και ´δωρα Χριστουγέννων των δημοσίων υπαλλήλων, για ανατρέξτε για να βρείτε τους όρους δανεισμού.
5. Υπήρξε ποτέ ισοσκελισμένος προυπολογισμός;
6. Το 18,9% του φετεινού προυπολογισμού πάει για αποπληρωμή τόκων δανείων, μήπως ξεχάσατε τα δάνεια του ΠΑΣΟΚ με την μεταχρονολόγημένη απόδοση τόκων που δυστυχώς ξεκινούσαν το 2006;
To κακό είναι ότι μπήκαν στο παιχνίδι οι δημοσιογράφοι και τα έκαναν σαν τα μούτρα τους. Εκαναν μια σε βάθος έρευνα; όχι γιστί δεν έχει αίμα! πιστεύω ότι αργότερα, όταν θα είναι εκτός φωτιάς, θα γίνουν γιατί σήμερα καίγονται μεγάλα ονόματα του τόπου.
Εγιναν απεργίες για τα δάνεια που παίρνει η Ελλάδα;
Ζήτησαν οι Έλληνες τον έλεγχο της οικονομικής διαχείρισης των κομμάτων;
Ζήτησαν οι Έλληνες τον έλεγχο του πόθεν έσχες απο ιδιώτες φοροτέχνες-λογιστές των βουλευτών και των προέδρων οργανισμών;
Έγινε έλεγχος στους προμηθευτές του δημοσίου και ειδικά στην υγεία;
Κύριοι ηθελημένα ή αθέλητα είμαστε όλοι κοματόσκυλα αφού επιτρέπουμε τα κόμματα και τους βουλευτές να λειτουργούν με μαύρο χρήμα.
Ο Τζανετάκος είπε, και δεν τον διέψευσε κανένας, την περασμένη Κυριακή στον 9,84FM ότι στην Β´Αθηνών, την μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της Ελλάδας με 1.500.000 ψηφοφόρους ένας υποψήφιος βουλευτής για να κάνει προεκλογικό αγώνα και να έχει πιθανότητες να εκλεγεί χρειάζεται απο 100.000.000δρχ έως 300.000.000δρχ. Χρήματα που δεν θα τα βγάλει ποτέ, άσε που οι περισσότεροι δεν τα 'εχουν και αρχίζουν οι χορηγίες. Ονόματα; Παπαθανασίου, Κουλούρης, Καμένος κλπ που ας τα συμπληρώσει όποιος τα ξέρει. Που τα βρήκαν και πως τα βρήκαν κύριοι; τι υποχρεώσεις ανέλαβαν;
Μπορεί κανείς να μου εγγυηθεί ότι οι ταγοί είναι οι καλοί καγαθοί;
Tα υπόλοιπα είναι για να κοιμάται ο κόσμος και να μην ασχολείται με τα προβλήματα. Πότε ξεκίνησαν τα καρτέλ; και mhn εγκλωβίζεστε πολιτικά η Ελλάδα δεν ήταν χώρα αγγέλων και σε δύο χρόνια έγινε χώρα σατανάδων, μην μασάτε.
 
Κανεις δε μασαει κ.Κυριτση. Τα βλεπω με ηρεμο ματι τα πραγματα και ξερω ανακριβειες οταν τις βλεπω. Αυτα που λες και χειροτερα ακομη.
 
Απάντηση: Re: ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΙΑΤΙΚΑ

ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ said:
Α. Είμαι κομματικά ανένταχτος.
1. O Almunia δυσαρεστηθηκε γιατί θα τα έπαιρνε πολλαπλάσια απο τους ελέγχους και τη επιτήρηση.
2. Η αύξηση του ΑΕΠ, μάλλον ήταν επιβεβλημένη γιατί η ΕΕ ήθελε να προσαρτήσει 60% παραοικονομία απο το έτος 2000 εώς το 2004, όπως καταλαβαίνετε άντε να γινόταν 40%, ενώ τώρα έγινε 25% και ευτυχώς αιφνιδιάστηκε.
3. Η ΕΕ ένωση δεν δέχθηκε δυστυχώς την δημιουργική λογιστική του Κου Χριστοδουλάκη και σε κάθε υποβολή στοιχείων τα αναθεωρούσε με δικούς της συντελεστές δηλ όχι επιτήρηση αλλά αμφισβήτηση και ή Ελλάδα δεν ήξερε τι να πεί και γιαυτό έγινε και η απογραφή την οποία δέχθηκε η ΕΕ και σταμάτησαν οι αναθεωρήσεις και φυσικά οι εισφορές προς τα πάνω, μέσω ΦΠΑ.
4. Το ΠΑΣΟΚ αντι να απολογείτε για τις .....κίες που έκανε βγαίνει και απο πάνω. Μήπως ξεχάσατε πως μπήκαμε στην ΟΝΕ, έγινε η Ελλάδα ξαφνικά ισχυρή οικονομία, πως ο πληθωρισμός απο το 18% σε 14 μήνες έγινε μονοψήφιος, φαίνονται σήμερα, άντε απο το 2003 η δύναμη της ελληνικής οικονομίας που έψαχνε ο Σημίτης να βρεί χρήματα να πληρώσει μισθούς και ´δωρα Χριστουγέννων των δημοσίων υπαλλήλων, για ανατρέξτε για να βρείτε τους όρους δανεισμού.
5. Υπήρξε ποτέ ισοσκελισμένος προυπολογισμός;
6. Το 18,9% του φετεινού προυπολογισμού πάει για αποπληρωμή τόκων δανείων, μήπως ξεχάσατε τα δάνεια του ΠΑΣΟΚ με την μεταχρονολόγημένη απόδοση τόκων που δυστυχώς ξεκινούσαν το 2006;
To κακό είναι ότι μπήκαν στο παιχνίδι οι δημοσιογράφοι και τα έκαναν σαν τα μούτρα τους. Εκαναν μια σε βάθος έρευνα; όχι γιστί δεν έχει αίμα! πιστεύω ότι αργότερα, όταν θα είναι εκτός φωτιάς, θα γίνουν γιατί σήμερα καίγονται μεγάλα ονόματα του τόπου.
Εγιναν απεργίες για τα δάνεια που παίρνει η Ελλάδα;
Ζήτησαν οι Έλληνες τον έλεγχο της οικονομικής διαχείρισης των κομμάτων;
Ζήτησαν οι Έλληνες τον έλεγχο του πόθεν έσχες απο ιδιώτες φοροτέχνες-λογιστές των βουλευτών και των προέδρων οργανισμών;
Έγινε έλεγχος στους προμηθευτές του δημοσίου και ειδικά στην υγεία;
Κύριοι ηθελημένα ή αθέλητα είμαστε όλοι κοματόσκυλα αφού επιτρέπουμε τα κόμματα και τους βουλευτές να λειτουργούν με μαύρο χρήμα.
Ο Τζανετάκος είπε, και δεν τον διέψευσε κανένας, την περασμένη Κυριακή στον 9,84FM ότι στην Β´Αθηνών, την μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της Ελλάδας με 1.500.000 ψηφοφόρους ένας υποψήφιος βουλευτής για να κάνει προεκλογικό αγώνα και να έχει πιθανότητες να εκλεγεί χρειάζεται απο 100.000.000δρχ έως 300.000.000δρχ. Χρήματα που δεν θα τα βγάλει ποτέ, άσε που οι περισσότεροι δεν τα 'εχουν και αρχίζουν οι χορηγίες. Ονόματα; Παπαθανασίου, Κουλούρης, Καμένος κλπ που ας τα συμπληρώσει όποιος τα ξέρει. Που τα βρήκαν και πως τα βρήκαν κύριοι; τι υποχρεώσεις ανέλαβαν;
Μπορεί κανείς να μου εγγυηθεί ότι οι ταγοί είναι οι καλοί καγαθοί;
Tα υπόλοιπα είναι για να κοιμάται ο κόσμος και να μην ασχολείται με τα προβλήματα. Πότε ξεκίνησαν τα καρτέλ; και mhn εγκλωβίζεστε πολιτικά η Ελλάδα δεν ήταν χώρα αγγέλων και σε δύο χρόνια έγινε χώρα σατανάδων, μην μασάτε.

το μονο που μασαω αυτη τη στιγμη ειναι κατι ηλιοσπορους που εφερε εδω το LIDL ...... :ernaehrung004: