Amanero και κινέζικο 9023

tonal

Moderator
Staff member
29 September 2006
3,149
Γεια σας συνάδελφοι. Έχω καιρό να μπω και έχω χάσει επεισόδια.

Πριν πολύ καιρό είχα πάρει ένα Amanero και ταυτόχρονα τούτο:
http://www.ebay.co.uk/itm/Audiophon...aspberry-PI-/331552761400?hash=item4d3215a638
με σκοπό να φτιάξω ένα υποτυπώδες dacάκιον για αρχή και μετά βλέπουμε...

Φτιάχνω τα καλώδια και ένα μικρό σταθεροποιημένο τροφοδοτικό ανακυκλώνοντας πακάκι (με μετασχηματιστή όχι switching τς τς τς) για το κινεζάκι (το αμανέρο από την USB).
Κουμπώνω και τζίφος. Μόνο κάτι πολύ χαμηλά τσίκι τσίκι. Χρόνος δεν υπήρχε να το ψάξω οπότε το παράτησα.

Σήμερα του ξαναέριξα μια ματιά και παρατήρησα πως στο master clock που έρχεται από το αμανέρο κατέλληγε και ο ταλαντωτής που έχει πάνω στην πλακέτα του το ντακάκι μέσω αντισασεων 75 και 100Ω. Αφαιρώντας την αντίσταση από τον ταλαντωτή του κινεζάκου απομονώνοντας τον κρύσταλλο του διορθώθκε το θέμα και τώρα παίζει κανονικότατα (σε linux γιατί τα windows στον ιδιο υπολογιστή πλέον δεν βλέπουν κανέναν εξωτερικό δίσκο ή φλασάκι αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα...)

Μια χαρά παίζει πάντως το σκατούλι :)

Γεια σου Λάμπρο.
Πολύς καιρός που έχεις κάνει σιγή radio!

Το μικρούλι αυτό έχει γράψει τη δική του ιστορία, τόσο στη χώρα μας όσο και έξω από αυτήν. Έχει δεχθεί υλοποιήσεις των μερικών ευρώ μέχρι και των 2500ευρώ.
Έχει δημιουργήσει αγάπες μέχρι και απίστευτους τσακωμούς!

Παίζει ασύγχρονα, δίχως την ανάγκη μεταφοράς του master clock από τον κλάδο του i2s. Για αυτό και το 99% των υλοποιήσεών του είναι με ταλαντωτή δίπλα του και μεταφορά του i2s δίχως το master clock.
Υπάρχει και η περίπτωση να παίξει σύγχρονα, αλλά πρέπει να σετάρεις την Amanero slave και να έχεις υλοποιήσει εξωτερικά το reclocking που θα το οδηγήσεις κατευθείαν στο 9023.
Τέτοια υλοποίηση είχε κάνει ο Acko με το S03 (υλοποίηση πασπαρτού, όχι αποκλειστικά για το 9023), αλλά κοστίζει πάρα πολλά χρήματα και απαιτεί πολλές ανεξάρτητες τροφοδοσίες.

Αν θέλεις να παίξεις περισσότερο μαζί του, φτιάξε ένα Reflektor-D και δώσε του αρχική τροφοδοσία από αυτό. Για ακόμη πιο τρελά αποτελέσματα παρακάμπτεις το τοπικό τροφοδοτικό και φτιάχνεις ένα πάνω στο TPS7A4700x ή το τελευταίο LT3042 και αρχίζει το 9023 να πετάει με άψογα συριστικά και όχι μόνο!

Γεια σου Μανόλη,
Τώρα έχω απομονώσει τον τοπικό κρύσταλλο του 9023 και παίρνει το master clock από το αμανέρο.
Το πλακετάκι του 9023 δεν έχω σκοπό να το πειράξω. Τουλάχιστον όχι το συγκεκριμένο για να έχω κάτι να ακούω. Μάλλον θα παραγγείλω ένα δύο να έχω να σχολούμαι, αφού το κόστος τους είναι αστείο, και μετά βλέπουμε.
Έχω μαζέψει ένα σωρό ολοκληρωμένα dac από wolfson, cirrus, analog, texas και κάτι TDA1543 οπότε έχω υλικό για να παίξω, πολύ ελεύθερο χρόνο δεν έχω.

Ναι το διάβασα ότι παρέκαμψες τον τοπικό ταλαντωτή.
Συνήθως σε αυτό το σημείο έβαζαν ένα τζάμπερ, για σήμα είτε τοπικά είτε από εξωτερικό ρολόι. Εδώ απλά τα έβαλε μαζί για ελεύθερη προσαρμογή.

Τα 75-100R πάνω στη γραμμή είναι λίγο υπερβολικά, το συνηθίζουν αρκετοί...αλλά σε μια σωστή σχεδιασμένη πλακέτα με τους συνήθεις χαλκοδιαδρόμους αρκούν 15-30R.

Καλώς όρισες και πάλι...αν και σε βλέπω ότι είσαι "πνιγμένος" χρονικά.

Και το αμανέρο παίζει και με το τάμπλετ (lenovo s8, android 5.0.1)!!!
Με τη δοκιμαστική έκδοση αυτού του app έχω ήχο μόνο όταν αναπαράγεται ένα αρχείο από την εφαρμογή όχι όμως γενικά.
Έχω χάσει πολλλλλλά επεισόδια...

Αυτό το app το είχα δοκιμάσει πριν 2-3 χρόνια, σε free-demo κατάσταση όχι την Pro (με αγορά) με CMedia6631Α αν δεν με απατά η μνήμη μου.
Είχα παρατηρήσει ότι δεν υποστήριζε όλες τις αναλύσεις και είχε αρκετά προβλήματα νεότητας.
Ψάχνοντας κάποιος μου είχε πει ότι ήταν εγγενής αδυναμία του ίδιου του λειτουργικού Android 4.X και έπειτα το παράτησα.

Στην αμανέρο παίζει όλες τις αναλύσεις;

Ήχο έχουν εκείνα που έχουν usb OTG (On The Go). Με την κατάλληλη εφαρμογή, ενεργοποιούν το usb streaming μέσω της OTG θύρας και αρχίζει το παιχνίδι. Αυτή η δυνατότητα δεν είναι εγγενής στο λειτουργικό android - τουλάχιστον δεν ήταν σε εκδόσεις 4.Χ που είχα ψάξει - και θέλει ειδική εφαρμογή όπως το app που κατέβασες.
Αυτή είναι και η αιτία που δεν παίζει ο ήχος γενικά μέσω otg.

Τελικά αγόρασα την εφαρμογή.
Δεν το δοκίμασα με άλλες αναλύσεις εκτός της 44.1/16 μιας και δεν έχω υλικό σε HD εκτός από λίγους δίσκους.
Το ότι το τάμπλετ μου είχε otg το ανακάλυψα τυχαία.
Δεν είχα δώσει πολύ σημασία στο συγκεκριμένο χαρακτηριστικό μιας και δεν είχα κάποια ιδέα για χρήση του.
Τώρα όμως ίσως αποκτήσει κάποιο νόημα

Sent from my Lenovo TAB S8-50L using Tapatalk