Amazon.co.uk για αγορά TV

nexxer

New member
3 February 2008
92
Καλησπέρα και καλό Πάσχα,

Βλέπω οτι το αγγλικό amazon ξεκίνησε πρόσφατα να στέλνει tv και λοιπά ηλεκτρονικά Ελλάδα, ενώ πριν δεν έστελνε. Ενδεικτικά βλέπω την P42G20 που ψήνω από τη στιγμή που βγήκε (πριν έψηνα την G10 από το καλοκαίρι και έμεινα να περιμένω την επόμενη) στα 950 ευρώ με 30 ευρώ μεταφορικά για Αθήνα.

Ο φόβος μου είναι η τυχόν καφρίλα του ντόπιου αντιπρόσωπου σε περίπτωση βλάβης. Το amazon μου απάντησε οτι τον πρώτο χρόνο ο ντόπιος αντιπρόσωπος θα κάνει τυχούσα επιδιόρθωση δωρεάν, και εαν δεν το αναλαμβάνει η δεν το επισκευάσει για οποιοδήποτε λόγο, το στέλνω πίσω στο amazon και μου στέλνουν αυτοί καινούριο ή τα λεφτά μου πίσω (και τα μεταφορικά). Το δεύτερο χρόνο της εγγύησης δεν ισχύει αυτό και μιλάω μόνο με τον αντιπρόσωπο.

Απ´ότι έχω συνειδητοποιήσει τα ντοπια service centers θα φέρουν προβλήματα στην επισκευή ενός κομματιού που δεν πούλησαν οι ίδιοι (ο εισαγωγέας), μιας και μόνο θα χάσουν από αυτό. Έτσι, το "μαξιλαράκι" ασφαλείας του amazon τον πρώτο χρόνο με καθησυχάζει λίγο, αλλά και πάλι είμαι σκεπτικός αν αξίζει η μικρή διαφορά τιμής.

Τι λέτε; Έχει πάρει κανείς τηλεόραση από κει;

Eιδικά για τη Panasonic, βάσει του χαρτομανίου που συνοδεύει τις τηλεοράσεις της τον τελευταίο χρόνο, ισχύει πανευρωπαϊκή εγγύηση. Το θέμα όμως με το amazon UK είναι, αν θα σου στείλει μοντέλο με τον κωδικό Ε, που προορίζεται για την ελληνική αγορά, ή θα βρεθείς με κανένα B, των οποίων ο ψηφιακός δέκτης είναι ρυθμισμένος για τα της Αγγλίας, με άγνωστη συμπεριφορά ως προς τα δικά μας συν του ότι θα χρειαστείς και επιπλέον καλώδιο ρεύματος... :chinscratch:

Άλλωστε, την 42G20 μάλλον μπορείς να τη βρεις στα 980 ευρώ μετρητά και στην Ελλάδα...

Τι σας κανει να πιστευετε οτι το service ασχολειται απο που αγοραστηκε η τηλεοραση?
Συνηθως τα service των πολυεθνικων πληρωνονται κατευθειαν απο τον κατασκευαστη αναλογα με την επισκευη που κανουν, και συχνα ειναι επιχειρησεις που δεν εχουν αμεση σχεση με τον εισαγωγεα...

Δεν ξερω ειδικα τι κανει η panasonic στην ελλαδα βεβαια.

Tα Αγγλικα μοντελα πολλες φορες εχουν αποκλισεις απο τα υπολοιπα Ευρωπαικα οπως λεει και ο Γιαννης...πρεπει να κανονισεις για το μοντελο P42G20Ε...

Φιλε αμα η διαφορα τιμης ηταν, μεγαλη, π.χ. 150-200 Ε τοτε θα σου ελεγα και εγω μαζι σου παρτην απ εξω αλλα για τοσο μικρη διαφορα στην τιμη (περιπου 50Ε) ειναι κριμα να το ρισκαρεις...:ernaehrung004: :ernaehrung004: :ernaehrung004:

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας και καλή Ανάσταση πλέον.

Ναι η αλήθεια είναι οτι η διαφορά τιμής είναι μικρή εδώ πλέον που μάλλον δεν αξίζει την όλη βαβούρα, οπότε για τον φίλο που με ρωτάει μάλλον θα προτείνω να πάει να τη δει σε κανα Public ή Multirama που λένε οτι τις έχουν άμεσα διαθέσιμες. Πάντως Πλαίσιο και Κωτσόβολος ήταν στο "δεν ξέρω / δεν απαντώ" για τις καινούριες Panasonic, ενώ είχαν την 42G10 στα 1300 .

Τώρα για τη διαφορά B και Ε δεν είμαι σίγουρος. Νομίζω οτι τα Β έχουν μόνο έξτρα το freeview το δορυφορικό δέκτη τους. Θα ρωτήσω αν και ο ψηφιακός είναι ρυθμισμένος για εκεί και αν αυτό αλλάζει, καθώς νομίζω οτι διαλέγεις χώρα όταν το ρυθμίζεις (πχ διαβάζοντας περι Digea εδώ: http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=1069899&postcount=1302 );

Έπρεπε πάντως να είχα σημειώσει στο πρώτο ποστ οτι η ερώτηση πάει και για μένα που πλέον μένω Κύπρο, όπου οι τιμές είναι πάνω κάτω +200-300 από εδώ, οπότε η διαφορά είναι αισθητή.

Οι υποψίες για την εγγύηση μου μπήκαν όταν μίλησα με άτομο σε κατάστημα με τηλεοράσεις στη Λευκωσία, ο οποίος μου είπε οτι ανεπίσημα στο service έχουν προτεραιότητα τα κομμάτια που πούλησε ο ντόπιος αντιπρόσωπος, μιας και το service δικό του είναι.

Πήρα την Panasonic Κύπρου να διασταυρώσω και έλαβα την απάντηση οτι η διαδικασία επιφέρει καθυστερήσεις γιατί, ενώ καλύπτουν τηλεοράσεις αγορασμένες μέσα στην Ε.Ε, υπόλογος είναι πάντα η αντιπροσωπεία του κατασκευαστή στη χώρα αγοράς. Έτσι, πρέπει να συνεννοηθούν με πχ την Panasonic Γαλλίας για να δουν εαν καλύπτεται, ή και με το κατάστημα από το οποίο αγοράστηκε (η ερώτηση τότε ήταν για το Pixmania), με αποτέλεσμα να καθυστερεί η επισκευή.

Προσωπικά μου φάνηκαν για τεχνητές καθυστερήσεις και αρλούμπες, ως προσπάθεια μίνι εκβιασμού για να μην αγοράζεις απ έξω. Από την άλλη, αν σπάσει ο διαόλος το ποδάρι του και χρειαστεί service δε θέλω ούτε να περιμένω κανά μήνα ούτε να πρέπει να τους κυνηγήσω για να το φτιάξουν, εξ ου και το δίλημμα :)

Εν τέλει νομίζω οτι αν ξεκαθαριστεί κι αυτό με το B vs E θα την ξαναδώ πιο σοβαρά στα τέλη Μαΐου με τις μουντιαλικές προσφορές που σίγουρα θα έχουν οι Άγγλοι.

Τι σας κανει να πιστευετε οτι το service ασχολειται απο που αγοραστηκε η τηλεοραση?
Συνηθως τα service των πολυεθνικων πληρωνονται κατευθειαν απο τον κατασκευαστη αναλογα με την επισκευη που κανουν, και συχνα ειναι επιχειρησεις που δεν εχουν αμεση σχεση με τον εισαγωγεα...

Δεν ξερω ειδικα τι κανει η panasonic στην ελλαδα βεβαια.

ισως σε ενα παραλληλο συμπαν να συμβαινει αυτο. Στην Ελλαδα οχι.

έχει αγοράσει κανείς τελικά από amazon να μας πει εντυπώσεις , τώρα τελευταία το έχω ανακαλύψει και έχει πολύ καλές τιμές και δωρεάν μεταφορικά

Για να μην κουράζεστε άδικα:
Additional delivery restrictions may apply due to the nature of some products. These products might be restricted for delivery, both within the UK and to other countries. For example, large items, such as those that are 30kg or heavier, or have large boxes (typically larger than 100cm x 60cm x 58cm) e.g. widescreen televisions (larger than 26 inch), furniture or some fitness equipment, can only be delivered to mainland UK.

http://www.amazon.co.uk/gp/help/customer/display.html?nodeId=524836

Το έψαχνα πριν λίγες ημέρες...
Δυστυχώς οι περισσότεροι δεν στέλνουν Ελλάδα.

Πληροφοριακά οι τιμές για την τηλεόραση που ενδιαφέρομαι (55VT30) ήταν χειρότερες στην Αγγλία - καλύτερες στα μαγαζιά στη Γερμανία.
Αν και, πάλι, οι περισσότεροι δεν στέλνουν Ελλάδα!

Τελικά βρήκα έναν με βοήθεια από δικό μου πρόσωπο στη Γερμανία (http://www.screenmaxx.com/) που στέλνει Ελλάδα με χρέωση 119Ε.......

Είμαι σε επαφή μαζί τους, πιστεύω την Δευτέρα να μου απαντήσουν στις τελευταίες λεπτομέρειες...

Αν σε ενδιαφέρει πες μου να ενημερώσω.

Re: Απάντηση: Amazon.co.uk για αγορά TV

Πράγματι η παράγραφος που παραθέτει ο συνονόματος πιο πάνω υπάρχει στο Amazon.
Ωστόσο έχει αναφερθεί πρόσφατα σε κάποια ελληνικά sites πως έχουν γίνει αγορές TV 32 ιντσών και έχουν αποσταλεί κανονικά και δωρεάν Ελλάδα.
Απλά πρέπει να φτάσεις πριν το κλείσιμο της αγοράς για να διαπιστώσεις αν μπορεί να αποσταλεί.

το θέμα είναι ότι είναι διαφορετικά τα τιουνερ στην αγγλία γιαυτό και πολλά μοντέλα εχουν τον κωδικό Ε (όπως πχ οι πανασονικ). θα παίζουν εδώ??????

Re: Απάντηση: Amazon.co.uk για αγορά TV

Πράγματι η παράγραφος που παραθέτει ο συνονόματος πιο πάνω υπάρχει στο Amazon.
Ωστόσο έχει αναφερθεί πρόσφατα σε κάποια ελληνικά sites πως έχουν γίνει αγορές TV 32 ιντσών και έχουν αποσταλεί κανονικά και δωρεάν Ελλάδα.
Απλά πρέπει να φτάσεις πριν το κλείσιμο της αγοράς για να διαπιστώσεις αν μπορεί να αποσταλεί.

Χμμ...δεν έχεις άδικο. Έβαλα μια 32αρα στο καλάθι και μέχρι το τελευταίο βήμα της παραγγελίας δεν προειδοποίηση για τον όγκο ή το βάρος.

το θέμα είναι ότι είναι διαφορετικά τα τιουνερ στην αγγλία γιαυτό και πολλά μοντέλα εχουν τον κωδικό Ε (όπως πχ οι πανασονικ). θα παίζουν εδώ??????

Πριν από χρόνια, κάποιοι που είχαν φέρει κάτι Panasonic 10ης-11ης γενιάς, είχαν πρόβλημα με τους δέκτες.

Πέρυσι, κάποιος που είχε ψωνίσει μία G20 από Αγγλία, ανέφερε ότι του δούλεψε κανονικά εδώ, τόσο στα αναλογικά όσο και στα ψηφιακά...

:nounder:

Πάντως αν είναι να αποστέλλουν μέχρι 32άρα, δε νομίζω να αξίζει η αγορά γιατί και εδώ είναι πολύ πεσμένες οι τιμές.
Συμβατότητα, used, εγγύηση...τρέχα γύρευε.

Έριξα στο καλάθι του Αmazon μια Samsung PS50C450 50" και έβγαλε το μήνυμα οτι δεν μπορούν να τη στείλουν.
Το ωραίο είναι οτι με ειδοποίησαν σήμερα οτι η συγκεκριμένη έπεσε απο τις 1050 λίρες στις 450....

Απάντηση: Re: Amazon.co.uk για αγορά TV

Έριξα στο καλάθι του Αmazon μια Samsung PS50C450 50" και έβγαλε το μήνυμα οτι δεν μπορούν να τη στείλουν.
Το ωραίο είναι οτι με ειδοποίησαν σήμερα οτι η συγκεκριμένη έπεσε απο τις 1050 λίρες στις 450....

950 εννοείς, έτσι?

Μην ξεχνάς οτι το Amazon παιζει πολλά παιχνίδια με τις τιμές για να φαίνονται μεγάλες οι εκπτώσεις που κάνει. Μάλλον τώρα που περάσανε οι προσφορές Black Friday και Cyber Monday, η τιμή επέστρεψε σε κανονικά επίπεδα. Οπως και να το κάνουμε, αλλιώς φαίνεται η "προσφορά" όταν πέφτει απο 1050 στα 400 και αλλιώς απο τα 450 στα 400.