AMD 36-110 vintage tube amp

Tsakalos!

Supreme Member
8 December 2009
5,346
Samos!
Παιδες σημερα μου δωσανε τσαμπε εναν παλιο λαμπατο ενυσχητη.Ειχα την εντυπωση οτι ηταν marantz αλλα τελικα γραφει πανω AMD 36-110.. εψαξα να βρω στοιχεια αλλα τζιφος. μονο 1-2 αναφορες σε φορουμς.Να καποιες φωτο

IMG_0249.jpg

IMG_0248.jpg

IMG_0247.jpg

Λετε να αξιζει να ασχοληθει κανεις μ αυτον?..βασικα φοβαμαι να τον βαλω στην πριζα γιατι εχει να χρησημοποιηθει καπου 10 χρονια..
Καποια στοιχεια που βρηκα ειναι τα εξης:

4x 6BQ5/7189 (Power tubes)

2 x 12AX7 (Input tubes)

1 x ECC85/6AQ8 (Driver tube)

1 x EZ81/6CA4 (Rectifier)

Να ασχοληθω εγω αποκλειεται γιατι μου φαινεται πολυ δυσκολο..

Απάντηση: Re: AMD 36-110 vintage tube amp

ποπο σιφη τα εχει τα χρονακια του το θεμα!

Αλλά είναι ερωτιάρης ο άτιμος:grinning-smiley-043
Αν οι ΜΣ είναι σε καλή κατάσταση φτιάχνεται σε χρόνο dt και με μικρό κόστος...
Αν όμως δεν είναι τότε δύσκολα τα πράματα!

oi ΜΣ εξοδου φαινονται σαν αραιοπλεγμενοι με χαρτι ενδιαμεσα..πως μπορω να παρω μια εκτημηση για τον φτιαχνεται και με τι κοστος?
Μαλον πρεπει να ανεβασω καλυτερες φωτο..την πεμπτη που θα μαι χαλαρα θα τον λυσω να δω κ απο κατω.. αυτον πως μπορω να τον καθαρησω καλα?..

Last edited:
Τι φοβάσαι? Σχεδόν ακούγεται ότι παίζει... Πολύπριζο με διακόπτη, φακό στην τσέπη, απομακρύνεσαι λίγο και κλικ.
Πριν τον αγγίξεις δοκιμαστικό.
Στη πρίζα ρε!!!

Last edited:
Απάντηση: Re: AMD 36-110 vintage tube amp

σκελετους θα χει μεσα!πρεπει να ναι καποθ 30 χρονων...στανταρ..

Στ' αυτιά.
Κράνος, εξάρτηση, τα γνωστά...

Και πούσε!
Να 'λλάξεις το nick σε skeleton!:grinning-smiley-043

Μπράβο για την αυτοσυγκράτηση πάντως, εγώ πρώτα θα τον έβαζα στην πρίζα να ζεσταίνεται και μετά θα έβγαζα το μπουφάν...

Αφού λοιπόν τον βάλεις και είναι όλα καλά, δοκιμαστικό στο σασί ότι δεν τζιζ και πολύμετρο στην έξοδο ότι δεν ντι σι. Σβήνεις, είσοδο, ηχεία, ανάβεις τσιγάρο και ακούς... Και μας λες!

Μετά βάζεις αγγελία τους κλώνους :)

Last edited:
ρε σεις με μπριζωσατε ρε!!!.παναθεμα σας!..σημερα μολις παω σπιτι πευτει δοκιμη!..αυτος τι βατ αραγες να βγαζει?
Τελευταια φορα επαιξε πριν 10 χρονια σε μια μικροφωνικη!!χεχε..

μεγαλε :grandpa: ξεσκονισε τον οσο μπορεις με κανενα πινελακι ,αν ειν εφικτο φυσα τον με αερα και βουρ στην πριζα!!!!

....θα συμφωνησω με τον φιλο παραπανω,οτι σχεδον ακουγεται οτι παιζει!!!!

Last edited:
αυτο που γραψα γιατις λαμπες το διαβασα σε ενα φορουμ αλλο...υπαρχει περιπτωση να χει καμια απο κατω?

Σήφη , ανεξάρτητα απο οτι δήποτε άλλο περί ποιοτητας κλπ , ΠΡΟ-ΣΕ-ΧΕ !!!
Το μηχανάκι αυτο έχει παραπάω απο 50% πιθανότητες να πάρει φωτιά ή να κάνει τσαφ και μπάμ κανένας ηλεκτρολυτικός
Καλό καθάρισμα , πλύσιμο μετά με πετρέλαιο , μετα στέγνωμα με πιστολάκι και αφού στεγνώσει συνδέεις ΜΙΑ ΛΑΜΠΑ ΠΥΡΑΚΤΩΣΕΩΣ σε σειρά με τήν τροφοδοσία του για να δείς αν αναβει ΠΟΛΥ ή λιγο ή καθόλου (αυτο θα σου δείξει αν έχεις μεγάλη / ασυνήθιστη κατανάλωση ρεύματος που σημαίνει κάποια μεγάλη απορρόφηση απο υλικό ή κάποιο βραχυκύκλωμα
Αυτο είναι ένα πρώτο μέτρο , αφού φυσικά τσεκάρεις οτι δέν έρχεται φάση (live) πάω στο σασσί
Και μετά τον κλείνεις ΑΜΕΣΩΣ και ΑΛΛΑΖΕΙΣ ΟΤΙ ΗΛΕΤΡΟΛΥΤΙΚΟ ΕΧΕΙ ΠΑΝΩ
Εν τω μεταξύ επειδή οι πυκνωτές σήματος κλπ είναι ΧΑΡΤΟΥ-ΚΕΡΙΟΥ , θα πρέπει να τους μετρήσεις έναν έναν για διαρροή
Και φυσικά θέλει και γερό καθάρισμα ΜΕΣΑ οι βάσεις τών λυχνιών
Για ενασχόληση καλός είναι ....

Σα να σου λέει ο Μανόλο:grinning-smiley-043 να έχεις και πυροσβεστήρα κοντά σου!
Το κράνος που σου έγραψα εγώ, είναι για να μην σε πετύχει κανάς ηλεκτρολυτικός!:flipout:

Μαχιμες καταστασεις δηλαδη!!!! Ε αυριο που χει αραλικι θα πεσει λιγο δουλιτσα! Σημερα βαριεμαι κ νυσταζω!! Ε πρεπει νς ξεκουραστουμε κ λιγακι ε!!

Λοιπον ο γιαπωνεζακος μπαινει στην ακρη προς το παρον.. Δε το ρισκαρω να τον δοκιμασω ετσι.. Θα τελειωσω πρωτα αυτα που ηδη εχω αρχισει κ βλεπουμε αργοτερα..