αμεση αγορα smart tv 3D 40-42 help !!!!!!!!!!!

arma

AVClub Addicted Member
4 January 2012
1,826
καλα λεμε εχω ζαλιστει, δε ξερω τι να παρω και επειδη η βοηθεια σας θα μου ειναι πολυτιμη, γι αυτο λοιπον οποιος εχει τον χρονο να μου προτεινει 2-3 τηλεορασεις (την καλυτερη επιλογη που μπορουμε να εχουμε) με τα χαρακτηρηστικα που αναφερω πιο πανω μεχρι 750 euro, μεχρι παρασκευη πρεπει να κανω την αγορα, ευχαριστω εκ των προτερων !

καλα λεμε εχω ζαλιστει, δε ξερω τι να παρω και επειδη η βοηθεια σας θα μου ειναι πολυτιμη, γι αυτο λοιπον οποιος εχει τον χρονο να μου προτεινει 2-3 τηλεορασεις (την καλυτερη επιλογη που μπορουμε να εχουμε) με τα χαρακτηρηστικα που αναφερω πιο πανω μεχρι 750 euro, μεχρι παρασκευη πρεπει να κανω την αγορα, ευχαριστω εκ των προτερων !
αν προσέξεις στο φόρουμ προτείνεται συχνά η Samsung UE46EH6030, την οποία προτείνω και εγώ καθώς έχει την καλύτερη σχέση απόδοσης/τιμής (και είναι και 46'', σαφώς καλύτερα απο 42'') αυτή τη στιγμή. Για καλύτερες προτάσεις θα ήταν ορθότερο να μας γράψεις και για το που προορίζεται η τηλεόραση (πχ σαλόνι, κρεβατοκάμαρα), τι θα βλέπεις (πχ μόνο τηλεοπτικό;, gaming; σύνδεση με pc; ταινίες; αθλητικά; κλπ κλπ) καθώς και μέση απόσταση θέασης (παίζει μεγάλο ρόλο στο πόσες ίντσες τηλεόραση συνιστάται να πάρεις για να απολαύσεις περισσότερο την εικόνα της).

Απάντηση: Re: αμεση αγορα smart tv 3D 40-42 help !!!!!!!!!!!

αν προσέξεις στο φόρουμ προτείνεται συχνά η Samsung UE46EH6030, την οποία προτείνω και εγώ καθώς έχει την καλύτερη σχέση απόδοσης/τιμής (και είναι και 46'', σαφώς καλύτερα απο 42'') αυτή τη στιγμή. Για καλύτερες προτάσεις θα ήταν ορθότερο να μας γράψεις και για το που προορίζεται η τηλεόραση (πχ σαλόνι, κρεβατοκάμαρα), τι θα βλέπεις (πχ μόνο τηλεοπτικό;, gaming; σύνδεση με pc; ταινίες; αθλητικά; κλπ κλπ) καθώς και μέση απόσταση θέασης (παίζει μεγάλο ρόλο στο πόσες ίντσες τηλεόραση συνιστάται να πάρεις για να απολαύσεις περισσότερο την εικόνα της).

καλημερα, καταρχας να σ ευχαριστησω για την απαντηση σου, επι του θεματος τωρα την θελω για την σαλοκουζινα και η αποστασση θεασης θα ειναι περιπου 2,5 με 3 μετρα, τωρα το τι θα βλεπω μαλλον τα παντα διοτι με την υπαρχον tv 37αρα lcd και ποδοσφαιρο βλεπω και εργα βλεπω και με το pc συνδεδεμενο ειναι με hdmi, τωρα τι να πω ζητω πολλα? τωρα για 46αρα μαλλον θα μου ειναι λιγο μεγαλη

edit επισης θελω να εχει καλο browser

edit 2 γι αυτην εδω τι αποψη εχετε? http://www.skroutz.gr/s/3085277/LG-42LA620S.html?from=autocomplete&keyphrase=42la620

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: αμεση αγορα smart tv 3D 40-42 help !!!!!!!!!!!

καλημερα, καταρχας να σ ευχαριστησω για την απαντηση σου, επι του θεματος τωρα την θελω για την σαλοκουζινα και η αποστασση θεασης θα ειναι περιπου 2,5 με 3 μετρα, τωρα το τι θα βλεπω μαλλον τα παντα διοτι με την υπαρχον tv 37αρα lcd και ποδοσφαιρο βλεπω και εργα βλεπω και με το pc συνδεδεμενο ειναι με hdmi, τωρα τι να πω ζητω πολλα? τωρα για 46αρα μαλλον θα μου ειναι λιγο μεγαλη

edit επισης θελω να εχει καλο browser

edit 2 γι αυτην εδω τι αποψη εχετε? http://www.skroutz.gr/s/3085277/LG-42LA620S.html?from=autocomplete&keyphrase=42la620
2,5 - 3μ = 46'' τουλάχιστον, οι 42'' θα είναι λίγες για ταινίες κλπ... Βέβαια η απόφαση δική σου, απλά το μεγαλύτερο μέγεθος το συνηθίζεις γρήγορα (και το απολαμβάνεις περισσότερο), το μικρότερο μπορεί να το μετανιώσεις στην πορεία.
Για την χρήση σου (λίγο απο όλα) καλό θα ήταν να είναι τουλάχιστον 100hz πραγματικά (τα νούμερα που γράφουν με cmr, mci κλπ δίπλα είναι ψευδά και παραπλανούν).

Η LG LA620 που γράφεις έχει το (πολύ) κακό οτι είναι 50hz πραγματικά (όπως και οι περυσινές LG LM6xx) οπότε σε γρήγορες σκηνές χάνει ανάλυση και εμφανίζει θολούρες (κοινό χαρακτηριστικό των 50hz lcd τηλεοράσεων).
Εγώ θα πρότεινα την 6030 που γράφω παραπάνω (δεν έιναι smart tv αλλά αφού συνδέεις pc δεν νομίζω να σε πειράζει ιδιαίτερα), ειδάλλως σε φετινά μοντέλα την Samsung F6100 και Samsung F6400 (οτι και η 6100+ smart tv).
Όλες οι παραπάνω είναι 100hz πραγματικά και 3D!
Για ποικιλία επίσης δες και την panasonic et5e (περσινό μοντέλο αλλά και sτo νεότερο μοντέλο et60 δεν έχει προστεθεί κάτι ιδιαίτερο ενώ κοστίζει πολύ παραπάνω απο όσο αξίζει ακόμη στις 42 & 47 ίντσες), 100hz, 3d (passive),μεγαλύτερες γωνίες θέασης και smart tv αλλά με μικρότερη αντίθεση (χειρότερο μαύρο σε σκοτεινό χώρο).

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: αμεση αγορα smart tv 3D 40-42 help !!!!!!!!!

οπα φιλε γιατι μπερδευτηκα, την lg την αποκλειω διοτι απ οτι λες χανει στις γρηγορες σκηνες αρα αυτην την απορριπτω, τωρα με ενδιαφερει οπωσδηποτε να ειναι 3D k smart tv, απο τις samsung που αναφερεις ποια ειναι καλυτερη?αυτες δεν εχουν προβλημα στις γρηγορες σκηνες? χιλια ευχαριστω και παλι για την βοηθεια σου, δε γνωριζω κ πολλα και επειδη την πατισα μια φορα δε θελω ξανα (ευτυχως που δε παρηγγειλα την lg ετοιμος ημουνα)

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: αμεση αγορα smart tv 3D 40-42 help !!!!!

Όλες οι παραπάνω τηλεοράσεις που πρότεινα είναι 100hz πραγματικά (και 3D)...
100hz πραγματικά σημαίνει οτι μπορούν ανάμεσα σε 2 καρέ να δημιουργήσουν νέα (ανάμεσα σε 2 καρέ να παρεμβάλουν ενα που δημιουργούν-κατ' επιλογή του χρήστη πάντα) με αποτέλεσμα ομαλότερη κίνηση (αν και αυτό εμπεριέχει τον κίνδυνο δημιουργητών artifacts στο ενδιάμεσο καρέ λόγω του λογισμικού). Πάντως οφείλω να σου πω οτι και στα 50hz δεν είναι τραγικά τα πράγματα, απλά με 100hz είναι καλύτερα!!!

Αν σε ενδιαφέρει να είναι ΚΑΙ smart τv κοιτάς:
samsung F6400 και πάνω (η σειρές sasmung F είναι φετινές)
panasonic et5e (περυσινη), panasonic et60 (φετινή αλλά οι 42'' & 47'' εχουν παραμείνει ακριβές προς το παρόν),
Toshiba 46TL938G (περυσινή, μέτριο μοντέλο με καλή εικόνα για τα λεφτά της).
Επίσης υπάρχουν οι περυσινές Samsung es6100+ που είναι 100hz, smart tv, 3d αν βρεις σε καλές τιμές!

Πάντως λόγω και της απόστασης σου πήγαινε τουλάχιστον σε 46'', θα το δεις στην πορεία οτι είναι καλύτερα!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: αμεση αγορα smart tv 3D 40-42

Βασιλη ευχαριστω πολυ φιλε, τωρα εχω μια εικονα με το τι γινετε, θα κανω ερευνα τιμων για τις samsung που αναφερεις :a0210:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: αμεση αγορα smart tv 3D 40-42

Βασιλη ευχαριστω πολυ φιλε, τωρα εχω μια εικονα με το τι γινετε, θα κανω ερευνα τιμων για τις samsung που αναφερεις :a0210:
Να είσαι καλά φίλε μου,
εύχομαι να βρεις την τηλεόραση που θέλεις και να ειναι όπως την θέλεις!!!

Μην ξεχάσεις να μας πεις ποια επέλεξες τελικά και γιατί, καθώς και τις πρώτες εντυπώσεις σου...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: αμεση αγορα smart tv 3D 40-4

τελικα δεν αντεξα εκανα την παραγγελια κ κατεληξα στην samsung http://www.e-shop.gr/product?id=PER.157279 ,απ οτι μου ειπαν και τηλεφωνικος υπαρχει μεγαλη ζητηση και θα την εχω απο βδομαδα, πιστευω σε σχεση με την samsung 40f6400 (που την ειχαν ετοιμοπαραδοτη πολλα καταστηματα στα 700 euro ) να αξιζει ο κοπος να περιμενω λιγο και να παρω την 6500 στα 740 euro, ελπιζω να εκανα καλυ επιλογη για 40αρα, το σκεφτηκα και για 46αρα αλλα με τις απαιτησεις που ηθελα επρεπε να δωσω ακομη 200 euro, αυτα τα λιγα θα περιμενω να την παραλαβω για να σας πω και εντυπωσεις

Διαβασα κατι χθες και νομιζω οτι πρεπει να σε ενημερωσω. Σε αλλο φορουμ καποιος πηρε φορητο Dell απο το συγκεκριμενο καταστημα και η ιδια η Dell δεν τον καλυπτει σε εγγυηση γιατι ειναι παραλληλη εισαγωγη. Γιαυτο λενε και εγγυηση e-shop 2 ετη. Εαν εσυ εκτιμας οτι θα εχεις καλυτερη υποστηριξη απο το e-shop απο την επισημη αντιπροσωπια της Samsung καλως κανεις και αγοραζεις απο εκει, εαν ομως φοβασαι οτι το καταστημα ειναι σε καθεστως προστασιας απο τους πιστωτες του (δηλαδη το κρατος του δινει μια τελευταια ευκαιρια να παει καλα αλλιως κλεινει και τελος) τοτε ισως να εχεις προβλημα σοβαρο καθως μπορει να μην υπαρχει καταστημα να απευθυνθεις εαν ποτε εχεις καποιο προβλημα.
Να ξεκαθαρισω οτι δεν γνωριζω εαν και οι τηλεορασεις ειναι παραλληλη εισαγωγη οπως ειναι τα φορητα.

Διαβασα κατι χθες και νομιζω οτι πρεπει να σε ενημερωσω. Σε αλλο φορουμ καποιος πηρε φορητο Dell απο το συγκεκριμενο καταστημα και η ιδια η Dell δεν τον καλυπτει σε εγγυηση γιατι ειναι παραλληλη εισαγωγη. Γιαυτο λενε και εγγυηση e-shop 2 ετη. Εαν εσυ εκτιμας οτι θα εχεις καλυτερη υποστηριξη απο το e-shop απο την επισημη αντιπροσωπια της Samsung καλως κανεις και αγοραζεις απο εκει, εαν ομως φοβασαι οτι το καταστημα ειναι σε καθεστως προστασιας απο τους πιστωτες του (δηλαδη το κρατος του δινει μια τελευταια ευκαιρια να παει καλα αλλιως κλεινει και τελος) τοτε ισως να εχεις προβλημα σοβαρο καθως μπορει να μην υπαρχει καταστημα να απευθυνθεις εαν ποτε εχεις καποιο προβλημα.
Να ξεκαθαρισω οτι δεν γνωριζω εαν και οι τηλεορασεις ειναι παραλληλη εισαγωγη οπως ειναι τα φορητα.

καλα κανεις κ μου το λες, αλλα πως να ξερω οτι θα εχω προβλημα αν κατι παει στρβα στην τηλεοραση μετα απο ενα χρονο? γνωριζει καποιος αλλος κατι να μας πει? να την ακυρωσω την παραγγελια? τι να κανω?

Όντως το eshop κάνει παραεισαγωγές και στις τηλεοράσεις από ότι γνωρίζω.

Πάρε όμως ένα τηλέφωνο να το επιβεβαιώσεις.

edit πηρα τηλεφωνο σ ενα καταστημα eshop και τους ρωτησα τι παιζει σ αυτην την περιπτωση, και μου λεει ισχυει οτι και στα υπολοιπα καταστηματα, τωρα τι να πω δε ξερω, αν γνωριζει καποιος περισσοτερα ας το αναφερει

edit2 αξιζει παιδια να την ακυρωσω και να παρω απο αλλο καταστημα την 6400 στα ιδια χρηματα???????? ειναι και ετοιμοπαραδοτη

Last edited:
Να την ακυρώσεις την παραγγελία όχι γιατί το eshop κάνει δικές του εισαγωγές (και στις τηλεοράσεις), ούτε γιατί βρίσκεται στο 99 του πτωχευτικού κώδικα (σχεδόν όλες οι επιχειρήσεις στην ελλάδα σήμερα έχουν αιτηθεί-υπαχθεί ή θέλουν να υπαχθούν στο προστατευτικό του πεδίο) αλλά γιατί πέρνοντας 40αρα τηλεόραση για 2,5-3μ απόσταση, απλώς πετάς τα λεφτά σου. Κράτα καλύτερα και την 37άρα που έχεις και τα 700 ευρώ.

Να την ακυρώσεις την παραγγελία όχι γιατί το eshop κάνει δικές του εισαγωγές (και στις τηλεοράσεις), ούτε γιατί βρίσκεται στο 99 του πτωχευτικού κώδικα (σχεδόν όλες οι επιχειρήσεις στην ελλάδα σήμερα έχουν αιτηθεί-υπαχθεί ή θέλουν να υπαχθούν στο προστατευτικό του πεδίο) αλλά γιατί πέρνοντας 40αρα τηλεόραση για 2,5-3μ απόσταση, απλώς πετάς τα λεφτά σου. Κράτα καλύτερα και την 37άρα που έχεις και τα 700 ευρώ.
τωρα μαλιστα, μας εριξες την ψυχολογια, βουρ για 46αρα? πολλα τα λεφτα τι να πω, εχω 37αρα lg lcd το μονο που εχει ειναι 1hdmi δε με καλυπτει, 9 χρονια την εχω

Υπαρχει καπου τεκμηριωμενα που να λεει για την αποσταση και τις ιντσες ή ειναι υποκειμενικο; Χτες παιζαμε Buzz σε 100 ιντσες πανι με προτζεκτορα στα 4 μετρα και μου φανηκε υπερβολικο καθως τα ματια μου συνεχεια "επαιζαν" απο εδω και απο εκει για να βλεπω ολο το καδρο.Η 55" Tv που ηταν στα 4,5 μετρα απο πισω μετα μου φανηκε μια χαρα που ειδαμε τηλεοραση.

τελικα δεν αντεξα πηρα και εγω την 46F6500, αφου οι 9 στους 10 απ οτι διαβασα εδω στο σαιτ αναφερουν 46 και πανω, ειδη την εχω εγκαταστησει στο σπιτι μου και πρωτες εντυπωσεις θετικες, ελπιζω να εκανα καλα και να μην το μετανοιωσω στην πορεια, ευχαριστω πολυ για την βοηθεια σας !

Re: Απάντηση: Re: αμεση αγορα smart tv 3D 40-42 help !!!!!!!!!!!

τελικα δεν αντεξα πηρα και εγω την 46F6500, αφου οι 9 στους 10 απ οτι διαβασα εδω στο σαιτ αναφερουν 46 και πανω, ειδη την εχω εγκαταστησει στο σπιτι μου και πρωτες εντυπωσεις θετικες, ελπιζω να εκανα καλα και να μην το μετανοιωσω στην πορεια, ευχαριστω πολυ για την βοηθεια σας !

Καλημέρα φίλε μου, βλέπω ήσουν αμεσότατος...
Καλοθέατη η νέα σου τηλεόραση! Και πίστεψε με δεν θα το μετανιώσεις (όσον αφορά το μέγεθος). Υπάρχουν αρκετές ρυθμίσεις στην τηλεόραση οπότε αν κάτι δεν σου αρέσει πρώτα δοκίμασε τις ρυθμίσεις (και πιθανότατα θα φτιάξει).

Καλημέρα φίλε μου, βλέπω ήσουν αμεσότατος...
Καλοθέατη η νέα σου τηλεόραση! Και πίστεψε με δεν θα το μετανιώσεις (όσον αφορά το μέγεθος). Υπάρχουν αρκετές ρυθμίσεις στην τηλεόραση οπότε αν κάτι δεν σου αρέσει πρώτα δοκίμασε τις ρυθμίσεις (και πιθανότατα θα φτιάξει).

Καλορίζικη και καλά έκανες που πήγες σε 46αρα.

σας ευχαριστω πολυ ! -bye-