ΑΜΕΣΗ ΑΓΟΡΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ 40"

STAMATIOU SPIROS

New member
22 June 2006
91
Πριν απο 2 μηνες περιπου και μετα απο μια "γερη" βυθιση,η παλια,αγαπημενη 29ρα CRT μου -μια FQ- της SONY αρχισε να παρουσιαζει το πρωτο της προβλημα,μια λεπτη κατα μηκος γραμμη στο πανω μερος της οθονης.
Απο χτες το προβλημα αυτο μεταλλαχτηκε σε μαυρες πανω και κατω μπαρες κατα μηκος της οθονης οπως ειναι το 16:9 καδρο στην 4:3 τηλεοραση -πολυ μεγαλυτερες ομως- συνοδευομενες απο μια κατα μηκος ασπρη γραμμη στο κομματι που εχει απομεινει και παιζει εικονα.
Ετσι λοιπον αποφασισα να προχωρησω αμεσα σε αντικατασταση της παλιας συσκευης εχοντας καταληξει σε δυο ακριβα μοντελα της SONY την 40x4500 και την 40Z4500.Κατεληξα σε αυτες μετα την πληροφορια οτι η W4500 καταργηθηκε, αναζητωντας μια τηλεοραση απο 100hz, lcd, χωρις clouding και οσο γινεται πιο αξιοπιστη ως προς τις βλαβες που βγαζει.
Η αποσταση θεασης ειναι γυρω στα 2.30μ οποτε 40" ειναι αρκετες - παντα σε σχεση με το οικονομικο - απλα θα ηθελα να ξερω ποια απο τις δυο εχει καλυτερη σχεση τιμης - αποδοσης,ποια δηλ ειναι value for money.
Κι αν τελικα αξιζει να αγορασεις μια τοσο ακριβη TV η οποια θα παιζει κατα κανονα τηλεοπτικο σημα και PS3 και οχι τοσο πολυ DVD και BR αφου υπαρχει στον ιδιο χωρο ο ταπεινος αλλα με αλλη αισθητικη και αισθηση infocus 4805.
Καθε εναλλακτικη προταση-αποψη ειναι δεκτη.
Ευχαριστω εκ των προτερων ολους.

Κρατα κανα φραγκο ρε συ...Δυσκολες εποχες ερχονται!

Παρε μια 14αρα και καθαρισες...:BDGBGDB55:

Γεια σου ρε Σπυρακο! Καλη τυχη στην επιλογη σου!!-bye--bye-

Μεταξυ των δυο ψηφιζω Z4500 αλλα να ξερεις οτι 2 χιλιαρικα για 40" ειναι πεταμενα λεφτα για να μην πω οτι γενικοτερα η αγορα τηλεορασης 40-42" ειναι πεταμενα λεφτα...:BDGBGDB55:

Στην συγκεκριμένη περίπτωση πάντως ο Σπύρος έχει απόσταση 2.3μ και υπάρχει και προβολέας, οπότε οι 40 ίντσες είναι υπεραρκετές.

ποια απο τις δυο εχει καλυτερη σχεση τιμης - αποδοσης,ποια δηλ ειναι value for money.

Καμία από τις δύο δεν μπορεί να θεωρηθεί "value" αγορά και η απόδοση τους δεν πρέπει να διαφέρει πολύ. Η Ζ έχει τα 200Hz που θα δίνουν ελαφρώς καλύτερη κίνηση, ενώ η Χ έχει περισσότερες διαθέσιμες ρυθμίσεις και κάπως αναβαθμισμένη επεξεργασία.

Κι αν τελικα αξιζει να αγορασεις μια τοσο ακριβη TV η οποια θα παιζει κατα κανονα τηλεοπτικο σημα και PS3 και οχι τοσο πολυ DVD και BR αφου υπαρχει στον ιδιο χωρο ο ταπεινος αλλα με αλλη αισθητικη και αισθηση infocus 4805.
Καθε εναλλακτικη προταση-αποψη ειναι δεκτη.

Από την γκάμα της Sony (που δείχνεις να έχει προτίμηση) η Sony 40W4000 μου φαίνεται η πιο "λογική" αγορά για την χρήση που αναφέρεις. Value αγορά θεωρώ και την Samsung 40A786 με το LED backlight.

Για αρχη ενα μεγαλο ΓΕΙΑ στον Αγγελο που τον εχω χασει εδω και καμποσα χρονια,αλλα μαθαινω νεα του τακτικα! -bye--bye-
Ελπιζω να κανουμε ενα meeting καποια στιγμη ολοι οπως παλια.:gossip:
Αγγελε δικιο εχεις αλλα οπως βλεπεις σημερα η ποιοτητα δυστυχως συμβαδιζει και με το μεγεθος - στις τηλεορασεις αναφερομαι :chinese:
Φιλε Yperion κι εγω θα ηθελα μια 46ρα αλλα οταν δεσμευεσαι δραματικα απο χωρο -δεν βγαινουν οι ατιμοι οι 14 Χ 9 παραπανισιοι ποντοι της συσκευης- και υπολογιζεις και τη διαφορα στο χρημα και οταν εχεις κατα νου μακροπροθεσμα την αναβαθμιση του βιντεοπροβολεα, δεν νομιζω οτι η 40" ειναι και τοσο κακη επιλογη τουλαχιστον για το σπιτι που μενω και για τη χρηση που την θελω.
Αν μη τι αλλο αυτη με βολευει προς το παρον ,και οσο για το μελλον σιγουρα θα υπαρξουν καλυτερα συστηματα με πολυ λιγοτερα λεφτα απο οτι εχει η 46" LED Χ4500 σημερα.Και καλα να ειμαστε ελπιζω να εχω παει στο δικο μου χωρο τοτε.:SFGSFGS5:
Το ζητημα για μενα ειναι αν αξιζουν αυτα τα λεφτα αυτες οι ιντζες σαν stand alone κομματια η να παω σε καποια φθηνοτερη ,εξισου αξιοπιστη λυση - και ποια ειναι αυτη? - και οχι σε συγκριση με την ακρως ευνοικη επιλογη των 46".

Γιωργο ευχαριστω για την απαντηση σου,δεν την προλαβα :smile:
Αλλα κι η W4000 δεν ειναι διαθεσιμη πλεον στο site του Πλαισιου.
Αναμενεται γραφει συντομα οπως κι η W4500.Τελικα τι παιζει μ αυτες τις TV?

Re: Απάντηση: ΑΜΕΣΗ ΑΓΟΡΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ 40"

Γιωργο ευχαριστω για την απαντηση σου,δεν την προλαβα :smile:
Αλλα κι η W4000 δεν ειναι διαθεσιμη πλεον στο site του Πλαισιου.
Αναμενεται γραφει συντομα οπως κι η W4500.Τελικα τι παιζει μ αυτες τις TV?

Καταργηση

Τελικα αποφασισα να ακολουθησω τις γνωμες των εμπειροτερων εδω μεσα
και παρηγγειλα χτες απο ΠΛΑΙΣΙΟ την 46" W4000 μετα απο πολυυυυυυυυυυ κοπο να πεισω την γυναικα για τον χωρο στο σπιτι και την αποσταση θεασης,και με τη βοηθεια των πωλητων που προσπαθουσαν να την πεισουν οτι οι 40" τοσο σε W4000 οσο και
σε W4500 εχουν καταργηθει - και αληθεια ελεγαν δλδ οι ανθρωποι!Μεχρι και απο το να αγορασει την 40" demo του καταστηματος την απετρεψα που μας την εδιναν 60 Ε πιο κατω.
Τελικη τιμη 1300 Ε και ελπιζω να εκανα μια καλη αγορα τοσο σε θεμα ποιοτητας οσο και σε θεμα value for money.Απο εικονα παντως προσπαθησα αλλα δεν διεκρινα καποιες διαφορες με την W4500 στις ιδιες ιντσες .
Θα παρακαλουσα πολυ ,αφου ηδη μου εξοικονομησατε χρηματα :a0210: αν μπορουσατε να ποσταρετε καποιες ρυθμισεις της τηλεορασης η καποιο λινκ που θα μπορουσα να βρω.
Επισης πως μπαινω στο service menu και ποιος ειναι ο μαγικος αριθμος που δειχνει τις ωρες λειτουργιας?Αν ξερει καποιος ας απαντησει πλζ.
Παραλαμβανω Τριτη απογευμα απο Τεταρτη, Πεμπτη θα εκφρασω γνωμη και αποψη.
Ευχαριστω και παλι AVCLUB!:grinning-smiley-043

Καλορίζικη!
Πολύ καλή επιλογή έκανες.
Αν ψάξεις στο νήμα της W4000 κάτι θα βρεις από ρυθμίσεις.
Για το σερβις μενού εγώ θα έλεγα καλύτερα να μην το πειράξεις γιατί υπάρχει κίνδυνος να γίνει λάθος ανεπανόρθωτο.
Αν η τηλεόρασή σου με το που την έβαλες στη πρίζα έβγαλε τα γνωστά καρτελάκια για την επιλογή χώρας και το συντονισμό καναλιών αυτό σημαίνει οτι η τηλεόρασή σου είναι αχρησιμοποίητη.

Re: Απάντηση: ΑΜΕΣΗ ΑΓΟΡΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ 40"

Καλορίζικη!
Πολύ καλή επιλογή έκανες.
Αν ψάξεις στο νήμα της W4000 κάτι θα βρεις από ρυθμίσεις.
Για το σερβις μενού εγώ θα έλεγα καλύτερα να μην το πειράξεις γιατί υπάρχει κίνδυνος να γίνει λάθος ανεπανόρθωτο.
Αν η τηλεόρασή σου με το που την έβαλες στη πρίζα έβγαλε τα γνωστά καρτελάκια για την επιλογή χώρας και το συντονισμό καναλιών αυτό σημαίνει οτι η τηλεόρασή σου είναι αχρησιμοποίητη.

+1