Amnesty International

Και πολύ amnesty,έχουν αμνηστεύσει και τον Μπούς.

Επί ήσσονος σημασίας θεμάτων και κομψώς κι επικουρικώς κι υποβολιμιαίως δραστηριοποιούμενοι για τα συμφέροντα της αυτοκρατορίας.

Το Videάκι πολύ καλό.

DIPIE, γίνε σε παρακαλώ πιο σαφής.

Είμαι υποστηρικτής τους και σε μια τέτοια περίπτωση πραγματικά με ενδιαφέρει...

Μακάρι η λεγόμενη και Διεθνής Αμνηστία να ήταν εναντίον όλων τών κατατρεγμένων όπου γής και όχι μια οργάνωση πού δρά επιλεκτικά..
Εχει ενδιαφέρον επίσης η στάση που ακολούθησε το Ελληνικό τμήμα της στούς βομβαρδισμούς τής Γιουγκοσλαβίας...
Και άλλα πολλά...
Γενικώς οι Μ.Κ.Ο. βλάπτουν την υγεία...
Ταχουμε ξαναγράψει.

Υποθέτω ότι η επιλεκτική δράση είναι απαραίτητη ώστε επιτυγχάνεται στοιχειώδες έργο. Εκτός και αν εννοείς "επιλεκτικά".
Φυσικά, δε μπορώ να συμφωνήσω με τη γενίκευση που κάνεις (ΜΚΟ είναι και ο Ερυθρός Σταυρός, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα,η greenpeace κλπ κλπ που το έργο τους είναι αναμφισβήτητο).
Αναμένω ωστόσο πληροφορίες

To έργο τής Greenpeace και τμήματος τών Γιατρών χωρίς Συνορα είναι πλήρως αμφισβητήσιμο.
Και ειδικά τών ´Γιατρών τού Κοσμου´πού ο ιδρυτής τους Μπερνάρ Κουσνέρ καταπάτησε οποιοδήποτε επίπεδο δεοντολογίας,βοηθώντας μόνον τούς Ουτσεκάδες..Τωρα απο ´σοσιαλιστής´ειναι υπουργός τού Σαρκοζί..
Οσο για την Greenpeace έχουν υπάρξει πάμπολλες αναφορές για την άθλια στάση της στούς βομβαρδισμούς της Γιουγκοσλαβίας.Και ο γερμανός Γιόσκα Φισερ οικολόγος δηλώνει..
Φυσικά και οι Μ.Κ.Ο κάνουν κακό στην υγεία γιατί οι περισσότερες μόνον ανεξάρτητες δέν ειναι.

Δεν πιστεύω ότι η πολιτική διαφωνία μας με κάποιες από τις επιλογές τους μπορεί να ακυρώσει συνολικά το έργο τους.
Καθώς δεν υπάρχει εναλλακτική για το έργο το οποίο προσφέρουν, νομίζω ότι είμαστε υποχρεωμένοι να στεκόμαστε - κριτικά πάντα - συμπαραστάτες.

Επίσης, πιστεύω οτι πέφτουμε σε παγίδα όταν πίσω από κάθε προσπάθεια κοινωνικής προσφοράς, βλέπουμε πολιτικές βλέψεις και ματαιοδοξία.

Προσωπικά αρνούμαι να είμαι συμπαραστάτης σέ προσπάθειες,τουλάχιστον αμφιβολες..
Και εδώ δεν μιλάμε για διαφορές στον Κωδικα Οδική Κυκλοφορίας,αλλά γιά σαφέστατες πολιτικές διαφορές στην οπτική τής παγκόσμιας κατάστασης..
Ως εκ τούτου με οπαδούς βομβαρδισμών ή ´ουδέτερους´δήθεν παρατηρητές σφαγών αρνούμαι να συνυπάρχω..
Και θα τούς πολεμαω με τίς ελάχιστες δυνάμεις μου για να μην συμπαρασύρουν και επηρεάζουν καλοπροαίρετο κόσμο.
Η μόνη ισως οργάνωση πού βλέπω με σχετική συμπάθεια ειναι το ελληνικό τμήμα τών ´Γιατρών χωρίς Συνορα´.
Η green peace προσωπικά δεν μέ αφορά..
Οταν παψει να ενδιαφέρεται μόνον για την αρκούδα-τάχαμου-και ενδιαφερθεί και για τον άνθρωπο το ξανασυζητάω.
Οσο για την Δ.Α. θεωρώ ότι μία οργάνωση τέτοια θα πρέπει να βρίσκεται κοντά σε όλους τούς κατατρεγμένους..
Αυτές ολες οι οργανώσεις δόσανε εξετάσεις στούς βομβαρδισμούς μιας Ευρωπαϊκής χώρας και απέτυχαν παταγωδώς...
Ως εκ τούτου μακριά απο μένα.

Γκουαντάναμο,μέση ανατολή,Ιράκ,εξαθλίωση κι εκμετάλευση στις λεγόμενες χώρες του τρίτου κόσμου,για τις ωμές επεμβάσεις...................................................................................
.............................................................................................................................

Γι όλα αυτά τι κάνουν;

Θυμάμαι,πόσο αρμονικά και συνδυασμένα δούλευαν με τις μυστικές υπηρεσίες,για τα ανθρώπινα δικαιώματα στις τέως "σοσιαλιστικές" χώρες.Ολες οι υπόλοιπες δεν υπήρχαν στην...οπτική τους...
Για τον Αλιέντε και την Νικαράγουα είχαν πραγματική αμνηστία.

Παραρτήματα και δημιουργήματα είναι.......

@ Σπύρος :Ξεκαθαρίζω ότι δεν έχω καμμία διάθεση να γίνω συνήγορος κανενός αλλά
η GP έχει σα στόχο μόνο περιβαλλοντικά θέματα και σε αυτά περιορίζεται η δράση της. Οχι άμεσα ανθρωπιστικά. Αν μπεις στο site τους και διαφωνείς με κάποιους από τους στόχους τους έχει καλώς...
Για τη ΔΑ, στη σύντομη αναζήτηση που έκανα σχετικά με τους βομβαρδισμούς έπεσα μόνο πάνω σε μια αναφορά για έκθεση της που έγινε μετά τους βομβαρδισμούς με την οποία, λέγετα, ότι ζητάει καταδίκη των Αμερικάνων στο Διεθνές Δικαστήριο, το οποίο τελικά τους αθώωσε..Άλλος μάλλον είναι ο εχθρός... Αναμένω κανένα Link .

@ DIPIE : Κάποια θέματα είναι καθαρά πολιτικά και είναι δουλειά των πολιτικών κομμάτων και οργανώσεων..
πχ η ΔΑ ξεκαθαρίζει οτι δεν είναι αντιπολεμική οργάνωση. Προφανώς δεν έχει σα στόχο να προλάβει καταστάσεις, αλλά να εντοπίσει κακώς πραχθέντα εκ των υστέρων...

Φυσικά, για τη δεύτερη παράγραφο, αν θέλεις, μου βάζεις ότι πληροφορία έχεις...

Αγαπητέ ttsop.
Η green peace στούς βομβαρδισμούς δεν εβγαλε κουβέντα για τις βομβες ουρανίου.
Μαλιστα το ελληνικό κομματι της έβγαλε μια χλιαρή ανακοίνωση οταν ´εσπασαν´τά τηλέφωνα της οργανωσης.
Τα ευρωπαικά παραρτήματα δεν εβγαλαν κουβέντα..
Το αντιθετο μαλιστα.
Συνταχτηκαν με τούς άθλιους γερμανού Πρασινους τού Κον Μπεντίντ και τού Φισερ.
Η Δ.Α. εξισωσε τούς βομβαρδισμούς με τον Μιλοσεβιτς..
Κουβεντα για τούς Κροάτες ή τούς Βοσνιους Μουσουλμάνους
Και άλλα πολλά..

Πραγματικά δεν ξέρω για τότε (δεν βρίσκω αναφορές) , αλλά εκθέσεις σαν την παρακάτω εμένα μου λέν ότι μάλλον δεν είναι τόσο σάπια τα πράγματα.

http://www.greenpeace.org/raw/content/international/press/reports/securing-our-safety.pdf

Με τους βομβαρδισμούς όλοι -σχεδόν- είχαμε θυμώσει. Ήταν μια εντελώς απαράδεκτη πράξη, άδικη και ανήθικη.Αυτό δε σημαίνει όμως ότι έπρεπε να αθωώσουμε και αγιοποιήσουμε τον Ko Μιλόσεβιτς κάτι που εν πολλοις καταφέραμε...

οσο για τις οργανωσεις αυτες,αν δεν δειξεις και λιγο εργο(εκει που σε περνει),δεν <<τσιμπας>> και τα φραγκα που αναλογουν,κοινως οπως και οι περισσοτερες κυβερνησεις,κανουμε και κανενα εργο για να κανουμε και τις αρπαχτες μας!!Αν οχι ολες,οι περισσοτερες φιλανθρωπικες οργανωσεις δημιουργουνται για να κονομησουν καποιοι πονηροι!

Γι αυτό λέω ότι όλοι κρίνονται εκ του αποτελέσματος.

Τις πραγματικές προθέσεις δεν τις ξέρεις γιατί μπορούν να καμουφλαριστούν.

Αν από μια οργάνωση εγώ περιμένω (σύμφωνα με τις εξαγγελίες της) 100 και κρίνω ότι έκανε 80 τότε εντάξει. Αν κρίνω ότι έκανε 10 τοτε :violent-smiley-030:

Τέλος τέλος καλύτερα να γίνεται κάτι, παρά απολύτως τίποτα με το φόβο ότι κάποιο λαμόγιο τα τρώει.