Amplifier rolling...!

DIAMANTIS SVIGOS

AVClub Addicted Member
7 April 2008
2,887
ΕΛΛΑΔΑ
Γεια σας και παλι.

Επειδη κανω καποιες σκεψεις τελευταια για rolling ενισχυτων σας εχω μια ερωτηση.

Ο AV μου ειναι ο pioneer vsx-d2011 και οδηγει τα τρια μπροστινα καναλια (διενισχυση για τα L & R).

Ενδεχομενως να απελευθερωθει ενας τελικος Cyrus 2 x 50 (ο οποιος οδηγει τα surround) και τη θεση του να παρει ενας μικρος τριπαθος.

Αξιζει τον κοπο να χρησιμοποιησω τον cyrus για τα δυο μπροστινα (σημειωνω οτι ο cyrus εχει δυνατοτητα διπλοκαλωδιωσης) ή με την υπαρχουσα διενισχυση μεσω του pioneer ειναι καλυτερα λετε...?

Διαμαντη μην το συζητας καν. Προχωρα. Αληθεια γιατι δεν το ειχες κανει τοσο καιρο και δεν οδηγουσες με τον πιονερο τα πισω?

Καλημερα Μιχαλη (...ελπιζω να το ειπα σωστα), τα surround, απ' οτι θα' δες στο πρωτο μου ποστ, ειναι ασυρματα μεσω ενος πομποδεκτη link technology.
Δεν τρεχουν καλωδια προς τα πισω γι αυτο και ο τελικος. Τωρα ομως που μου περισσευει ενα τριπαθακι και σκεφτηκα οτι ισως να 'ναι καλη ιδεα...

Αρκει να μην υπαρξει καποιο προβληματακι με τον τριπαθο (ξερεις στην αλυσιδα volume του pioneer/ασυρματη ζευξη/volume του τριπαθου)...

Α και ξεχασα να θυμισω πως τωρα τα μπροστινα διενισχυονται μεσω του pioneer ενω με τον τελικο θα 'χουν απλα διπλοκαλωδιωση. Ειναι κι αυτο ενα ερωτηματακι...?

Last edited:
Απάντηση: Re: Amplifier rolling...!

Καλημερα Μιχαλη (...ελπιζω να το ειπα σωστα), τα surround, απ' οτι θα' δες στο πρωτο μου ποστ, ειναι ασυρματα μεσω ενος πομποδεκτη link technology.
Δεν τρεχουν καλωδια προς τα πισω γι αυτο και ο τελικος. Τωρα ομως που μου περισσευει ενα τριπαθακι και σκεφτηκα οτι ισως να 'ναι καλη ιδεα...

Αρκει να μην υπαρξει καποιο προβληματακι με τον τριπαθο (ξερεις στην αλυσιδα volume του pioneer/ασυρματη ζευξη/volume του τριπαθου)...

Α και ξεχασα να θυμισω πως τωρα τα μπροστινα διενισχυονται μεσω του pioneer ενω με τον τελικο θα 'χουν απλα διπλοκαλωδιωση. Ειναι κι αυτο ενα ερωτηματακι...?

Αν απαντας σε μενα προτιμω το Βασιλης :flipout::flipout::flipout:.
Πρωτα απο ολα δεν ειδα πουθενα να γραφεις για ασυρματα (μπας και μπερδευτικες με αλλο θεμα γιατι ουτε τωρα το βλεπω?:flipout::flipout:).
Απο εκει και περα αρχιζουν οι αποριες. Ο πομποδεκτης δεν ειναι και τελικος (τουλαχιστον αυτο το μοντελο ηξερα)? Αν ναι γιατι εβαλες αλλον τελικο?
Αν οχι ομως τοτε κατανοω το τελικο για τα πισω.
Σχετικα με τον τριπαθο δεν τον εχω δει καν οποτε δεν μπορω να πω τιποτα.
Τελος εγω προσωπικα προτιμω οδηγηση απο τελικο (εστω και με λιγοτερα watt) απο οδηγηση απο ολοκληρομενο (ακομα και με διενισχυση).

Sorry Βασιλη για το... βαφτισμα...:flipout:
Κι εχεις δικιο, μπερδευτηκα με το θεματακι για τους τριπαθους στη hifi... το ασυρματο συστηματακι ειναι απλος δεκτης σηματος (γι αυτο και ο τελικος).

Καλυτερα με τελικο λες ε...??? Χμμμ ας κανω λοιπον το πειραμα εντος του ΣΚ να δω τι θ' ακουσω και θα επανελθω με εντυπωσεις...

Λοιπον δεν αντεξα κι εκατσα να κανω αποψε τη δοκιμη, τελικα... τζιφος η δουλεια...

Το μικρο τριπαθο δυστυχως δεν ειναι σε θεση (φυσικα) να δωσει αρκετες σταθμες (ουτε καν κοντα στις σταθμες του τελικου) στα surround ηχεια. Το πειραμα εγινε χρησιμοποιοντας μουσικο προγραμμα σε '5 channel stereo' και απλα στην κανονικη θεση ακροασης τα πισω δεν ακουγονται σχεδον καθολου. Τα σκεπαζουν τα μπροστινα τελειως, ακομα και με την ενταση του τριπαθου στο φουλ εννοειται.
Βεβαια ο μικρος μονος του -σχετικα- μια χαρα ακουγεται στο χωρο μου (σε σταθμες) αλλα... εντελως μονος του. Τωρα που ειχε τον 2011 απεναντι απλα σιωπη...

Μαλλον ο τελικος θα παραμεινει ως εχει να οδηγει τα πισω γιατι οπως φαινεται μονο ετσι μπορουν αξιοπρεπως ν' ακουστουν...