αν μπορει να με βοηθησει καποιος θα το εκτιμουσα ¨)

elinaras

New member
12 December 2007
7
λοιπον παιδια αγορασε ο πατερας μου καινουργιο σπιτι που ειναι 3 οροφους..στους 2 οροφους αν γινεται θελουμε να βαλουμε ηχεια ετσι ωστε εαν βαλουμε καποιο cd να ακουγεται παντου καθως και αμα βλεπουμε ταινια παντου..τωρααμα γινεται ας μουμε οταν δεν γουσταρουμε να κλεινουμε τα ηχεια στον 1 και να εχουμε ανοιχτα μονο στο 2 για να βλεπουμε ταινια γινεται?μπορει καποιος να μου πει περιπου τιμες και τι εξαρτημα θα χρειαστω..

ΥΣ το σπιτι ειναι 350 τμ .

παιδια επειδη εψαξα και δεν καταλαβα τπτ ουτε εβγαλα ακρη μηπως μπορει να μου τα πει αναλυτικα καποιος γιατι ειμαι εντελως ασχετος με τον οικιακο σινεμα και με τετοια θεματα?

Εγω θα σου ελεγα για αρχη να δεις τον καταλογο της Legrand (http://www.legrand.com.gr/inter/liblocal/PDFs/ENTYPA2006/Automn06/GaleaLifeCONS.pdf) και να πας σε καποιο απο τα show rooms τους και να συζητησεις μαζι τους γιατι για νεα σπιτια εχουν καταληλες συσκευες (θα σου δωσουν και λεπτομερειες για την καλωδιωση που θα χρειαστεις) που κανουν αυτο που ζητας. Στο λεω αυτο γιατι θα παρεις μια τεκμηριωμενη γνωμη και θα εχεις και εσυ ενα μπουσουλα και μετα το ξανα-συζηταμε.

Απάντηση: Re: αν μπορει να με βοηθησει καποιος θα το εκτιμουσα ¨)

παιδια επειδη εψαξα και δεν καταλαβα τπτ ουτε εβγαλα ακρη μηπως μπορει να μου τα πει αναλυτικα καποιος γιατι ειμαι εντελως ασχετος με τον οικιακο σινεμα και με τετοια θεματα?

Αν μπεις στην σελιδα της ELAN θα δεις τα προιοντα. Στειλε και mail στην αντιπροσωπεια και εξηγησε τι θες να κανεις και θα σε εξηπηρετησουν. Τουλαχιστον σε μενα αυτο εκαναν.

λοιπον παιδια αγορασε ο πατερας μου καινουργιο σπιτι που ειναι 3 οροφους..στους 2 οροφους αν γινεται θελουμε να βαλουμε ηχεια ετσι ωστε εαν βαλουμε καποιο cd να ακουγεται παντου καθως και αμα βλεπουμε ταινια παντου..τωρααμα γινεται ας μουμε οταν δεν γουσταρουμε να κλεινουμε τα ηχεια στον 1 και να εχουμε ανοιχτα μονο στο 2 για να βλεπουμε ταινια γινεται?μπορει καποιος να μου πει περιπου τιμες και τι εξαρτημα θα χρειαστω..

Επειδή πρόκειται για μεγάλη εγκατάσταση με ιδιαίτερες απαιτήσεις, για να μην μπλέξεις θα σου πρότεινα να απευθυνθείς σε κάποιο σοβαρό κατάστημα του χώρου που αναλαμβάνει υπεύθυνα όλο το πακέτο.

Από την μελέτη - εγκατάσταση - ως και την διάθεση προιόντων.

Επειδή πρόκειται για μεγάλη εγκατάσταση με ιδιαίτερες απαιτήσεις, για να μην μπλέξεις θα σου πρότεινα να απευθυνθείς σε κάποιο σοβαρό κατάστημα του χώρου που αναλαμβάνει υπεύθυνα όλο το πακέτο.

Συμφωνω απολυτα.

ΒΑΣΙΚΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΓΩ ΦΑΝΤΑΖΟΜΟΥΝ ΚΑΤΙ ΠΙΟ ΑΠΛΟ..ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΤΑ ΗΧΕΙΑ,ΕΝΑΝ ΕΝΙΣΧΥΤΗ,ΤΗΝ ΣΥΝΔΕΣΗ,ΚΑΝΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΓΙΑ ΣΥΝΔΕΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΗΧΕΙΑ ΣΤΟ BLUE RAY PLAYER ΚΑΙ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΚΑΙ ΟΛΑ ΚΑΛΑ..ΤΩΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΦΑΡΜΟΣΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ LEGRAND ΘΑ ΜΟΥ ΚΟΣΤΙΣΕΙ ΚΑΝΑ 10.000 (ΠΕΡΙΠΟΥ ΠΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΙΡΑ ΣΑΣ):ernaehrung004:

Υπαρχουν γραμες (καλωδια) περασμενες στο σπιτι σου.
Αν θες κατι απλο μπορεις μα παρεις απλα και ενα Swither ηχειων και με τον καταληλω ενισχυτη να πετυχεις αυτο που θες. Ολα ομως θελουν συζητηση και μελετη...

φιλε στρατο τι εννοεις υπαρχουν γραμμεσ μεσα στο σπιτιμου?τι ειδους γραμμες?αμα εννοεις μελετη σε ποια σημεια θα μπουν τα ηχεια ναι αυτο το εχω κανει..αν μπορεις σε παρακαλω γινε αναλυτικος γιατι οπως προειπα ειμαι τελειως ασχετος με ηχεια ?και επισης αναυτο το συστημα γινε να δουλειψει και ως ηχεια για home cinema αλλα μονο για τον πρωτο οροφο?

υπαρχει και η εξης λυση και οικονομικη

καθε οροφος το δικο του σετακι (1 ενισχυτη ηχεια και μεσω προβολης)

Θελεις δηλαδη κεντρικη εγκατασταση απο οσο καταλαβα. Επομενως πρεπει να αποφασισεις που θα ειναι τοποθετημενη η πηγη σου/πηγες (ενισχυτης, κτλ) ωστε απο εκει να ξεκινησουν ολα τα καλωδια σου. Ενα κεντρικο rack δηλαδη που θα συνδεεται με ολα τα outputs μεσα ή ακομα κι εξω απο το σπιτι. Αυτο φυσικα θελει μελετη και να ξερεις ακριβως τι θελεις να βαλεις (ηχεια, προβολεις,...) ωστε να περασεις απο τωρα τα απαραιτητα καλωδια. Αφου αποφασισεις για αυτα, μετα πας παρακατω.
Σιγουρα παντως, οπως ειπε κι ο Κωστας Παπαγεωργιου, σε μια τετοια περιπτωση ενα εξειδικευμενο συνεργειο μπορει να σου λυσει τα χερια και να σου δωσει λυσεις που μπορει να μην εχεις σκεφτει καθολου!
Οπως επισης υπαρχει και η λυση η οικονομικη, οπως αυτη που ειπε και ο φιλτατος Larry.
Για εμενα αποφασισε πρωτα που θα μπει το καθενα και μετα κοιτα για τα υπολοιπα. Στο λεω γιατι κι εγω στην ιδια φαση ημουνα...
-bye-

ναι η πηγη μου θελω να ειναι στο σαλονι και ξερω ακριβως το σημειο που θελω να βαλω τα ηχεια.λοιπον τωρα τι πρεπει να κανω?να το αναθεσω σε καποια εταιρια?να αγορασω εγω τα απαρραιτητα πραγματα και απλως να τα συνδεσει καποιος?και κατι ακομα γινεται ολα αυτα τα ηχεια εκτος απο το να παιζουν μουσικοι να λειτουργουν και σαν ηχεια home cinema(μονο τα ηχεια στον 1 οροφο)και να συνδεονται σε ενα blue rat dvd player η στο καταλληλο
μηχανημα?

παιδια μηπως μπορει να μου πει αν γινονται αυτα που ειπα σε προηγουμενο ποστ και να μου απαντησει γιατι θελω να προχωρησω σε αγορες??

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ?

Δεν χρειάζεται να φωνάζουμε, ούτε να εκβιάζουμε απαντήσεις.Δεν θα μας ακούσουν έτσι περισσότεροι.Οποιος έχει να πεί κάτι σίγουρο, σε αυτο που ρωτάς θα το πεί.Εαν όχι σημαίνει ότι απλά δεν γνωρίζει κάποιος αυτο που ρωτάς η δεν έχει διαβάσει ακόμη την ερώτηση.......

:grinning-smiley-043
Δεν χρειάζεται να φωνάζουμε, ούτε να εκβιάζουμε απαντήσεις.Δεν θα μας ακούσουν έτσι περισσότεροι.Οποιος έχει να πεί κάτι σίγουρο, σε αυτο που ρωτάς θα το πεί.Εαν όχι σημαίνει ότι απλά δεν γνωρίζει κάποιος αυτο που ρωτάς η δεν έχει διαβάσει ακόμη την ερώτηση.......

.........................σωστα respect.................................

Συμφωνώ απόλυτα επίσης.