ΑΝ ΖΕΣΤΑΘΕΙ ΠΟΛΥ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ???

andreas_a

Senior Member
24 November 2009
413
Αθήνα
Παιδιά γεια σας κι απο μένα,

δεν ξέρω αν το ερώτημα που θέτω είναι στη σωστή κατηγορία, αν όχι διορθώστε με.

Έχω ένα laptop με intel core 2 duo 2,4Ghz 3 gb μνημη κτλ.

Οταν κάνω rip καποια ταινία bluray με dvdfab 8 σε λειτουργία full copy ή main movie ο επεξεργαστής και η μνήμη του laptop δουλευουν σε φυσιολογικά επίπεδα και η διαδικασία διαρκεί το πολύ 1 - 1,5 ωρες.

Τώρα, όταν κανω rip με το ίδιο πρόγραμμα αλλά σε mkv H264 profile το laptop βαραει κόφτη...!....επεξεργαστης δουλευει στο τέρμα και η μνήμη πανω απο τη μέση. Η διαδικασία βάσει εκτιμωμενου χρόνου θα διαρκέσει 5 -6 ώρες.

Ρωτάω λοιπον, αν αφήσω το laptop 6 ωρες να βαράει κοφτες θα τα βγάλει πέρα η θα κάνει κανα μπάμ????

τη γνώμη σας παρακαλώ!!!!

ευχαριστω

ανδρεας
 
Το πολύ πολύ να κλείσει.

Αλλά γιατί να παίζει στο 100% ? Μήπως έχει χαλάσει η πάστα στον επεξεργαστή και ζεσταίνεται ? Ή μήπως το λειτουργικό θέλει ξεσκόνισμα ?
 
delllaptop.jpg



..
.
.
.

το πολύ πολύ να βαρέσει κανα reset, μη μασάς!
 
απ' οτι κατάλαβα προτείνετε να το αφήσω να ολοκληρώσει τη διαδικασία.

φιλέ sfortis ελπίζω να μην καταλήξει και το δικό μου σαν αυτό στη φωτο.!!!

Johnson, μόνο σε rip mkv h264 profile τερματίζει....Σε οποιαδήποτε άλλη διαδικασία και με οποιοδήποτε άλλο προγραμμά ποτέ δεν περνάει τη μέση η χρήση του επεξεργαστή.

Τι να πω και γω τώρα καθότι ανίδεος με το ζήτημα.

Αλλά μου κάνει εντύπωση που τερματίζει με τη συγκεκριμένη λειτουργία και μόνο.

Μπας και έχει βιώσει και κανας άλλο παρόμοια εμπειρία χρησιμοποιώντας dvdfab σε rip mkv H264????
Μπας και το δικό μου laptop έχει πρόβλημα???
Τι να πω...
 
Από ότι καταλαβαίνω από τα γραφόμενα σου, την πρώτη φορά απλά στο αντιγράφει αυτούσιο ή μόνο το κυρίως αρχείο (που είναι και όλη η ταινία) κάτι που δεν είναι ιδιαίτερα απαιτητικό σε ισχύ επεξεργαστή, ενώ την δεύτερη το κάνει re-encode με h264 σε mkv... Το encoding είναι μια από τις πιο βαριές διαδικασίες που μπορείς να κάνεις σε ένα υπολογιστή. Αποτελεί μάλιστα σε πολλά sites και benchmark για τους επεξεργαστές, μιας και μπορεί να "τερματίσει" όσους πυρήνες και αν έχει το cpu σου. Είναι απόλυτα φυσιολογικό να τερματίζει λοιπόν το λάπτοπ σου...
Στο παρελθόν το δικό μου σε αντίστοιχη διαδικασία έκανε shutdown.

Αν θες να το δοκιμάσεις, φρόντισε να είναι υπερυψωμένο (συνήθως από κάτω αναπτύσσονται υψηλές θερμοκρασίες, και δεν μπορεί να ρουφήξει αέρα να ανασάνει). Μια βάση με ανεμιστήρα, επίσης θα βοηθούσε... αυτά στην θεωρία. Τώρα στην πράξη, γιατί να μπεις στον κόπο να κάνεις εσύ (ο κάθε "εσύ", όχι εσύ προσωπικά) rip μια ταινία, αφού υπάρχουν έτοιμες από άτομα και group που ξέρουν τι κάνουν?
 
Last edited:
Lykman ακριβώς αυτό που λες γινεται...kanei re-encode με Η264 σε mkv και τερματίζει τον επεξεργαστή (και γω που νόμιζα ότι είναι καλό μηχανάκι...με απογοήτευσε!!!)....

Ετσί κι αλλιώς είναι πάνω σε βάση-ψύκτρα με εναν ανεμιστήρα 25cm. Δε ξέρω κατά πόσο βοηθάει αυτό.

Ο λόγος που θέλω να κάνω μια τέτοια διαδικασία είναι για κάποιες ταινίες που νoικιάζω απο videoclub και θέλω να τις έχω στο αρχείο μου και επειδη σαν full rip πιάνουν απο 20-45 Gb (και τα 2ΤB μου έχουν γονατίσει) έλεγα να τις μικρύνω λιγο μέχρί το πολυ 10Gb έκαστη!

Οσο γιατί το κανώ εγώ???....δεν το κάνω σε όλες τις ταινίες αλλα σε κάποιες που δεν μπορώ να βρώ ιντερνετικά!!!

Αλλά το φοβάμαι ρε γαμώτο με τους κόφτες που βαραει ο επεξεργαστης!!!
 
Last edited:
Απάντηση: Re: ΑΝ ΖΕΣΤΑΘΕΙ ΠΟΛΥ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ???

kanei re-encode με Η264 σε mkv και τερματίζει τον επεξεργαστή (και γω που νόμιζα ότι είναι καλό μηχανάκι...με απογοήτευσε!!!)....

Για την συγκεκριμένη διαδικασία του re-encode θα χτύπαγε 100% το λάπτοπ σου, ότι cpu και αν είχε... ακόμα και desktop 6πύρηνο να είχες, 100% θα έπαιζε. Απλά θα έκανε λιγότερο χρόνο να τελειώσει η διαδικασία.
 
Θα μπορουσες για να εισαι πιο ασφαλης, να δηλωσεις στην εφαρμογη να χρησιμοποιει μονο το 1 core, απλα θα σου παρει περισσοτερο χρονο.
 
Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα να δουλεύει ο οποιοσδήποτε επεξεργαστής στο 100% για μια αιωνιότητα από την στιγμή που βρίσκεται μέσα στα φυσιολογικά όρια θερμοκρασίας.

Ακόμα όμως κι αν αυτό ξεπεραστεί, τότε απλά θα κλείσει μόνος του αφού είναι εργοστασιακή παράμετρος για την ασφάλειά του.
 
ΠΑΝΤΩΣ Η ΠΑΣΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΚΑΝΗ ΤΡΟΜΕΡΗ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ. ΕΧΩ ΒΑΛΗ ΓΚΡΙΖΑ ΠΑΣΤΑ -ΑΥΤΗ ΜΕ ΤΑ ΡΙΝΙΣΜΑΤΑ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ- ΣΕ 2-3 ΜΗΧΑΝΑΚΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΝΑΙ ΜΕΝ ΑΝΟΙΓΑΝ ΟΙ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΕΣ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΕΙΔΙΚΑ ΟΤΑΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΜΠΑΤΑΡΙΑ.
Η ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΗ. ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΟ ΕΠΕΚΤΕΙΝΑ ΚΑΙ ΣΤΑ 3 ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΨΥΞΗ.
ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗΣ-ΤΣΙΠ-ΤΣΙΠ ΚΑΡΤΑΣ ΓΡΑΦΙΚΩΝ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΥΚΗ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΗ ΠΑΣΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΑΧΡΗΣΤΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΚΑΘΟΤΙ ΕΧΕΙ ΠΕΤΡΩΣΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΨΗΛΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ.
ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΑΡΧΙΣΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΕΣ ΗΤ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟΥΣ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥΣ ΔΙΠΥΡΗΝΟΥΣ.

ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ. ΜΕΤΑ ΤΟ ΕΞΑΜΗΝΟ ΕΧΟΥΝ ΜΑΖΕΨΗ ΠΟΛΥ ΚΑΜΕΝΗ ΜΑΥΡΗ ΣΚΟΝΗ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΔΥΝΑΤΟ ΦΥΣΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ-ΕΞΟΔΟ ΑΕΡΑ ΤΟΥ ΛΑΠΤΟΠ Η ΑΝΟΙΓΜΑ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΜΕ ΠΙΝΕΛΟ.
ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ. ΜΕΡΙΚΟΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ ΣΥΝΙΣΤΟΥΝ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΝΕΟΤΕΡΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΒΙΟΣ (ΝΑΙ! ΑΣΕΡ ΦΕΡΑΡΙ 1100) ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΨΥΞΗ! (ΝΑΙ ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ ΣΕ 3 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΛΑΠΤΟΠ). ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΛΙΓΟ ΨΑΞΙΜΟ.
 
Last edited:
Παιδιά ευχαριστώ για το ενδιαφέρον...οι συμβουλες και οι αποψεις σας ειναι πολυ χρησιμες!!!
 
Re: Απάντηση: ΑΝ ΖΕΣΤΑΘΕΙ ΠΟΛΥ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ???

Αυτο εδω πρεπει να το κανεις.
Ειναι το καλυτερο που εχεις να κανεις, πολυ σωστη επισημανση.

Αν θες να το δοκιμάσεις, φρόντισε να είναι υπερυψωμένο (συνήθως από κάτω αναπτύσσονται υψηλές θερμοκρασίες, και δεν μπορεί να ρουφήξει αέρα να ανασάνει). Μια βάση με ανεμιστήρα, επίσης θα βοηθούσε... αυτά στην θεωρία. Τώρα στην πράξη, γιατί να μπεις στον κόπο να κάνεις εσύ (ο κάθε "εσύ", όχι εσύ προσωπικά) rip μια ταινία, αφού υπάρχουν έτοιμες από άτομα και group που ξέρουν τι κάνουν?

Μιας και στους φορητους ναι μεν δεν παθαινουν τιποτα οι επεξεργαστες αλλά η συνεχης εκθεση σε πολυ υψηλες θερμοκρασιες και ειδικα σε υπερθερμανση (αν κλεισουν οι τρυπες εισοδου/εξοδου αερα) τοτε αρχιζουν τα προβληματα στην μητρικη, σκασμενες κολλησεις ή ραγισματα.
Επισης ο δισκος ειναι ενα αλλο συνηθες υποψηφιο θυμα σε ενα φορητο που υπερθερμαινεται.

Κανονικα οι φορητοι εχουν την εννοια αυτη. Την φορητοτητα. Και δεν εχουν φτιαχτει για να τρεχουν 100% για πολυ ωρα. Αλλιως θα ειχαν και αλλη ψυκτρα (βασικα αλλο ανεμιστηρα που να βγαζει ακομα πιο γρηγορα τον ζεστο αερα εξω), θα ζυγιζαν πιο πολυ και θα ειχαν πιο πολυ ογκο καταναλωνοντας περισσοτερη ενεργεια και αρα θα ειχαν και μειωμενη αυτονομια.
Οπως καταλαβαινεις τα παντα πανω τους ειναι ενας συμβιβασμος μεταξυ φορητοτητας και επιδοσεων. Εχουν δυναμη για μια εφαρμογη, αντεχει να τρεξει στο 100% για συντομο χρονικο διαστημα αλλά δεν φτιαχτηκε για να κανεις rip ταινιες.
Φτιαχτηκε για να τον παρεις μαζι σου, να δουλεψει με την μπαταρια, και να εχει επεξεργαστικη δυναμη για να ανοιξει ενα βαρυ φυλλο excel (με τυπους, κτλ) και ταυτοχρονα να ανοιγει ενα μεγαλο pdf, να ειναι μεσα στο ιντερνετ και να τρεχει και μια αλλη εφαρμογη.
Αυτα χρειαζονται μεγιστη ισχυ για συντομο διαστημα. Ετσι βλεπουμε οι φορητοι να εχουν ισχυ ενω προσπαθουν να διατηρησουν και ποσο μαλλον να μειωσουν βαρος και ογκο.

Αν ηταν desktop θα ειχες μια μεγαλη ψυκτρα στον επεξεργαστη, μια αρκετα μεγαλη στο τσιπσετ και μια στην καρτα γραφικων, και δυο ανεμιστηρες εξοδου, εναν αυτον του τροφοδοτικου και εναν αυτον του κουτιου. Και ολα αυτα μεσα σε ενα μεγαλο κουτι που το φαινομενο γειτνιασης (το ενα εξαρτημα ζεσταινει το αλλο) ειναι σχεδον ανυπαρκτο.
Και παλι το καλοκαιρι ισως παραπονιοσουν οτι ο υπολογιστης σου κολλαει ή κανει ρεσταρτ λογω υπερθερμανσης.

Ενταξει ενας φορητος σιγουρα αποτελειται απο υλικα που καταναλωνουν λιγοτερη ενεργεια, αρα αποβαλλουν λιγοτερη θερμοτητα, αλλά σκεψου το εντονο (τραγικο) φαινομενο γειτνιασης και τον μικροσκοπικο ανεμιστηρα εξοδου...

Και καθε 6 μηνες φυσα τον με πεπιεσμενο αερα (ενω ειναι κλειστος), απο τις τρυπες εισοδου, ωστε να φυγει ολη η σκονη που κανει το εργο πιο δυσκολο.

ΥΓ. Οι φορητοι ειναι φορητοι και ειναι για τετοια χρηση, ασχετα αν εμεις νομιζουμε οτι ειναι ενας compact desktop...
Ειναι πως νομιζουμε οτι τα τζιπ, αυτα με την τεραστια διαδρομη αναρτησης, το υψηλο κεντρο βαρους, κτλ οτι ειναι αυτοκινητα πολης, ε, δεν ειναι. Γι`αυτο βγηκαν τα SUV γιατι ειχαμε μπερδεψει τους ρολους. Και τωρα ειμαστε μια χαρα να χαιρομαστε την τζιπαρα μας (και να καταναλωνει εντος πολης το τριπλασιο απο ενα αυτοκινητο πολης φυσικα).
Μπερδευουμε τους ρολους...
 
Last edited: