Αναβάθμιση cd player

westsound

Supreme Member
13 February 2008
4,294
Kως
Καλημέρα σας.έχω το cdplayer KARIK 3(Προηγούμενη σειρά της Linn) και το Meridian 506.20.Πως μπορώ να τα αναβαθμίσω,αν μπορώ,παρόλο που για μένα στέκοντε ακόμα και σήμερα,έχοντας ακούσει πολλά συστήματα σ εκθέσεις και γνωστούς,κυρίως στο εξωτερικό που μένω 1.3-2μήνες κάθε χρόνο αλλά και στη χώρα μας(η διαφορά ακροάσεων είναι μεγάλη).
Πρέπει να τ αποχαιρετήσω η με τη προσθήκη κάποιου dac,μπορούν να παίξουν φορμά υψηλότερης ανάλυσης??Και τα δύο είναζι 15 ετίας,καλοδιατηρημένα,και το meridian με καινούηρια leizer.(H απάντηση να λάβει υπ' 'οψιν τις καταγιδοφόρες αλλαγές που έρχοντε και την κρίση που ακόμα δεν γευτήκαμε.
icon9.gif

Γιάννης
icon14.gif

Ηξερα αρκετά καλά τον ήχο του 506.20.Πολύ καλό απ' όσο μπορώ να θυμάμαι σ' ένα αναλυτικό σύστημα με avid και atc.

Δεν σε συμφέρει να τα δώσεις.Τσάμπα θα στα τραμπάρουν και χαμηλά θα αναγκαστείς να τα πουλήσεις...

Θα πρέπει να δώσεις αρκετά γι' έναν καλό σύγχρονο μετατροπέα,που θα προσπαθήσει να τα πάει παραπέρα σε ήχο.

Τι να σου πώ...Σου περισεύουν;Αν ναί προχώρα,άν όχι άστο...Σε κάθε περίπτωση έχουμε επαγγελματίες μέλη του φόρουμ,που θα σε διευκολύνουν ν' ακούσεις κάποιους μετατροπείς για να αποφασίσεις.

Εχεις κάτι κατά νου;

Αν κατάλαβες ο Dipie σου εγραψε
Θα πρέπει να δώσεις αρκετά γι' έναν καλό σύγχρονο μετατροπέα,που θα προσπαθήσει να τα πάει παραπέρα σε ήχο

ΑΠΛΑ ΣΥΜΦΩΝΩ
Αν σου αρέσει ο Εγγλέζικος ήχος μην ψάχνεσαι για το CD είναι καλό
ψάξου για ενισχυτή-καλώδια-ρεύματα-Racks-παιχνίδια για τον χώρο κλπ
μιάς και σε τρώσει ο κώ...
να αλλάξεις κάτι

Θα πρέπει να δώσεις αρκετά γι' έναν καλό σύγχρονο μετατροπέα,που θα προσπαθήσει να τα πάει παραπέρα σε ήχο

ΑΠΛΑ ΣΥΜΦΩΝΩ
να αλλάξεις κάτι
Καλησπέρα.Συμφωνώ και γώ για το ότι ειναι καλύτερα να τα κρατήσω παρά να τα δώσω για ένα κομμάτι αντίδωρο..
Παίζω με διάφορα σετ,το karik με όλη την αλυσίδα της LINN του 90 οδηγώντας τα keilinth με διενίσχυση,αφού έδωσα τα isobariks και το meridian σ´ένα όντως αναλυτικό σύστημα με προ τον AR LS25 ΚΑΙ τελικό τον D 240 της ίδιας εαιρείας και ηχεία το κορυφαίο της SD ACOUSTIC ΚΑΙ αναλογική πηγή το pink triangle pt too.Στο 1ο ALL Linn set αναλογική πηγή το LP 12 με βελτιώσεις μέχρι το 2004.Επίσης κρατάω όλες τις συσκευές που μεγάλωσα και μερικές αναπυκνωμένες και φρεσκαρισμένες.
Τα ψηφιακά μπορεί να είναι λίγο ξεπερασμένα,άλλά δεν τσιρίζουν όμως παρά τη μουσικότητά τους που είναι δεδομένη,θα θελα λίγο τον όγκο της karka η της frog του PINK ειδικά στα χαμηλά μπάσα,όταν δανείζομαι το τελεευταίο vintage ηχείο της μόδας το NS 1000,

ΑΠΛΑ ΣΥΜΦΩΝΩ
να αλλάξεις κάτι
Η κρίση μ επειρέασε ώστε να ζευγαρώσω ένα σετ παλιών ενισχυτών μ ένα εύκολο ηχείο ,που πραγματικά με μια καλή πηγή όπως εκεί που τ άκουσα,μ έβαλεε σε σκέψεις...

Η κρίση μ επειρέασε ώστε να ζευγαρώσω ένα σετ παλιών ενισχυτών μ ένα εύκολο ηχείο ,που πραγματικά με μια καλή πηγή όπως εκεί που τ άκουσα,μ έβαλεε σε σκέψεις...

Για πές...

Εχεις καλόν ηχο
μην σε ενυπωσιάζουν τα σημερινά
Αν θες οποσδήποτε κάτι να αλλάξεις και να ραφινάρεις το σύστημα σου πρίν πας σε αλλαγές συσκευών
θα πρότεινα
να παιξεις με rack-καλώδια-και παιχνίδια χώρου

εγώ θα άρχιζα με ενα καλο rack

και κάτι άλλο
Το ζητούμενο δεν είναι μπάσσα ή πρίμμα ....είναι η μουσική
και 2 μόνο χωρες για εμένα ξέρουν απο μουσική
η Αγγλία και η Ιαπωνία
οι υπόλοιποι ξέρουν απο ήχους

Για πές...
Ζευγάρωσα ένα βετεράνο προ τον LS 2 MK2 της AR με έναν από τους 2 τελικούς της LINN τον LK 280 (με τους οποίους οδηγώ τα KEILINTH) με την παράξενη 'ψευδο-balanced' σύνδεση που έχει η LINN άπό τα 80s και ένα ζευγάρι CABBASE IROID που δανείστηκα από φίλο..Το σετ 'ακουσα πριν χρόνια στο εξωτερικό και με άφησε άφωνο με την μουσικότητα και τις χροιές.
Είμαι οποδός της πολυενίσχυσης προφανώς επηρεασμένος από τις επισκέψεις μου στις βόρειες χώρες που περνώ περίπου 2 μήνες κάθε χρόνο.Στο δικό μου ζευγάρωμα πηγή ήταν το meridian ενώ στο σετ που άκουσα το 2007 το LINDEMAN.
θα μπορούσα να ζήσω μ αυτό το σύστημα αλλά με πιο σύγχρονη ψηφιακή πηγή..αλλά οι εξελίξεις μας πρόλαβαν!!!!!!!

Ζευγάρωσα ένα βετεράνο προ τον LS 2 MK2 της AR με έναν από τους 2 τελικούς της LINN τον LK 280 (με τους οποίους οδηγώ τα KEILINTH) με την παράξενη 'ψευδο-balanced' σύνδεση που έχει η LINN άπό τα 80s και ένα ζευγάρι CABBASE IROID που δανείστηκα από φίλο..Το σετ 'ακουσα πριν χρόνια στο εξωτερικό και με άφησε άφωνο με την μουσικότητα και τις χροιές.
Είμαι οποδός της πολυενίσχυσης προφανώς επηρεασμένος από τις επισκέψεις μου στις βόρειες χώρες που περνώ περίπου 2 μήνες κάθε χρόνο.Στο δικό μου ζευγάρωμα πηγή ήταν το meridian ενώ στο σετ που άκουσα το 2007 το LINDEMAN.
θα μπορούσα να ζήσω μ αυτό το σύστημα αλλά με πιο σύγχρονη ψηφιακή πηγή..αλλά οι εξελίξεις μας πρόλαβαν!!!!!!!
Διορθώνω το όνομα της κεφαλής του πικάπ LINN σε karma ..για όποιον απόρησε.Ευχαριστώ για τη βοήθεια και τη φιλοξενία.Με καλώδια πειραματίστηκα ,αλλά τίποτα..οπότε μένει το rak

Re: Απάντηση: Αναβάθμιση cd player

Ηξερα αρκετά καλά τον ήχο του 506.20.Πολύ καλό απ' όσο μπορώ να θυμάμαι σ' ένα αναλυτικό σύστημα με avid και atc.

Δεν σε συμφέρει να τα δώσεις.Τσάμπα θα στα τραμπάρουν και χαμηλά θα αναγκαστείς να τα πουλήσεις...

Θα πρέπει να δώσεις αρκετά γι' έναν καλό σύγχρονο μετατροπέα,που θα προσπαθήσει να τα πάει παραπέρα σε ήχο.

Τι να σου πώ...Σου περισεύουν;Αν ναί προχώρα,άν όχι άστο...Σε κάθε περίπτωση έχουμε επαγγελματίες μέλη του φόρουμ,που θα σε διευκολύνουν ν' ακούσεις κάποιους μετατροπείς για να αποφασίσεις.

Εχεις κάτι κατά νου;
Άκουσα το ΝΑΙΜ και dcs , σε studios ,αλλά και cambridge,δεν ξέρω όμως άν αξίζει να ρισκάρω η να περιμένω τα servers 2ης γενιάς η να ´στήσω καρτέρι σ ένα meridian to G 08 που και αυτό με εντυπωσίασε όπως και τον κο Σταματάκο,και η τιμή του έπεσε αρκετά..Πάντως έρχοντε δύσκολοι καιροί..

Για το Meridian υπάρχουν βελτιώσεις από REFERENCE AUDIO MODS (http://www.referenceaudiomods.com/M...dian_Mods&Category_Code=MODS&Product_Count=52)
βέβαια το τροφοδοτικό μπορείς να το βελτιώσεις και από Ελλάδα κάνε και μια ερώτηση στους DIYer's του forum.
Αν έχει κάποιος σχετική εμπειρία από τους βελτιωτές που ανάφερα πιο πάνω ας γράψει περισσότερα.

Last edited:
2000 για τροφοδοτικό ρολόι και line stage ??
ουτε για πλάκα !!

dac και πάλι dac

Όντως για τα Meridian είναι ακριβοί.
Χωρίς να έχω εμπειρία δεν μπορώ να πω η να ισχυριστώ κάτι περισσότερο απλά νομίζω ότι αν απευθυνθεί στους DIY'ers του forum ίσως βρει λύσεις πιο φτηνές.

Όντως για τα Meridian είναι ακριβοί.
Χωρίς να έχω εμπειρία δεν μπορώ να πω η να ισχυριστώ κάτι περισσότερο απλά νομίζω ότι αν απευθυνθεί στους DIY'ers του forum ίσως βρει λύσεις πιο φτηνές.
Ευχαριστώ και πάλι για τη βοήθεια.Το επόμενο μοντέλλο G 08 είναι και αυτό πιστό στον ήχο της meridian,δηλαδή μουσικό, αναλυτικό και ταυτόχρονα γεμάτο.Το βρήκα μεταχειρισμένο από Αγγλία περίπου στα 1800 €.

Γενικά σ αυτήν την κατηγορία (τη μεσαία),κάποιο υπερτερεί η υστερεί σε κάποια περιοχή από ανταγωνιστικά cd ,άλλων εταιρειών.
Για παράδειγμα το Linn Karik 3 που είναι classic ever για πολλούς audiopohile και περιοδικά,είναι πιο φυσικό στις ψηλές,αλλά πιο 'άδειο' απ το meridian στα χαμηλά,γι αυτό και προτιμώ το δεύτερο.Αλλά με το καιρό μάλλον οι πυκνωτές και το τροφοδοτικό γέρασαν..

Μπορείς ν' αλλάξεις τους πυκνωτές...Φθηνοί είναι.

Το G 08 mk2 λές 1800 ή το 1;Αν είναι το 2,καλή τιμή ακούγεται...

Re: Απάντηση: Αναβάθμιση cd player

Μπορείς ν' αλλάξεις τους πυκνωτές...Φθηνοί είναι.

Το G 08 mk2 λές 1800 ή το 1;Αν είναι το 2,καλή τιμή ακούγεται...
1800 € βρήκα το ΜΚ 2,ΚΑΙ το σκέφτομαι..Καλή τιμή και σαν cd διαφέρει από το 506.20 στις ψηλές αλλά και στα χαμηλά.Είναι πιο αναλυτικό.
όμως και η λύση με τους πυκνωτές ακούγεται καλή.Σαν ποιούς εννοείται??
Και στη φετινή αλλά και στην περσινή έκθεση έδειχνε να στέκεται καλά ,ανάμεσα στα θηρία.Πιθανότατα οι πυκνωτές του θέλουν άλλαγμα.

to 08 ειναι πολυ καλο...

αναλυση, μπασο που δε θα πιστευεις οτι βγαινει απο τα ηχεια σου,οχι τοσο μαλακο οσο τα περασμενα μοντελα,ακριβεστατο και ....μεριντιαν..

Κατά την γνώμη μου ,αν κινηθείς στην απόκτηση καινούργιου player πρέπει οπωσδήποτε να κοιτάξεις το audia flight cd two.Φοβερή κατασκευή,ποιοτικά υλικά,πολύ καλός ήχος και με τιμή στα 2000 ευρώ περίπου.Θαυμάστε κατασκευή...

Attachments

• AudiaFlight2CdPlayer.jpg
    AudiaFlight2CdPlayer.jpg
    32.6 KB · Views: 22
  • audia_flight_cd_two.jpg
    audia_flight_cd_two.jpg
    62.8 KB · Views: 13