αναβάθμιση ή αλλαγή cd-player ?

neXTgen

AVClub Enthusiast
3 July 2007
764
west coast
γειά χαρά σε όλους !

σκέφτομαι να αλλάξω το marantz 5001 (βρέθηκε αγοραστής) με το οποίο παίζω CD, ενισχυτής είναι Nad 3100 (60w) και ηχεία τα ΚEF IQ3 (που δεν μπορώ απ'οτι φαίνεται, λόγω ότι και καλά ματσάρουν με τον Νad , αλλά και στο χώρο των 15τ.μ. που έχω για ακροάσεις, να αποχωριστώ, γενικά με τα μηχανήματά μου για τα χρήματά τους είμαι αρκετά ευχαριστημένος).

αυτό που θέλω να πετύχω είναι κυρίως αναλυτικότερο ήχο (παρ'ότι το marantz είναι αναλυτικό), δεν κυνηγάω τόσο δυναμικότερο μπάσο ή πιο γλυκό πρίμο (αυτά που παίρνω είναι μια χαρά), σφιχτό είναι και το μπάσο (έτσι μου αρέσει, δε θέλω να "απλώσει" και τα πρίμα δεν ξίνουν.. είναι οκ...)

είμαι marantzάκιας, με όλα λοιπόν τα παραπάνω δεδομένα ερωτώ:

θα πετύχω ή όχι κάτι γενικά αν

1) αλλάξω το 5001 με το 6002 (είναι πολυ φθηνό 400ευρώ είναι ΟΚ.)
2) τα ίδια με το λαμπάτο της advance (πόσο τελικά το "αφήνουν μετρητοίς" αυτό? 700? 750?)
3) αν παίξω σε roksan ή cambridge audio (που σέβομαι απεριόριστα) 740 ή 840 (μακάρι να μη δώσω 1300 ευρώ, αν όμως με τα ηχεία και τον ενισχυτή που έχω μου πείτε πως θα πάρω μια κάπως....ανάλογη βελτίωση στον ήχο τότε θα το σκεφτώ σοβαρά)

παρεπιπτόντως έμαθα πως τα musical fidelity (και αυτό μου αρέσει το που άκουσα με ένα ζεύγος opera callas , και pro-τελικό advance, αρκετά αναλυτικό) πλέον ΔΕ φτιάχνονται UK. τα cambridge πήγαν κι αυτά κίνα ?

η μία επιλογή είναι κάτι απ' τα τρία παραπάνω (δεκτές ιδέες,)

ή άλλη ΠΑΝΩ στο 5001 είναι DAC-5 της Xindak ή Benchmark , γενικά DAC, ή (μετά από παρότρυνση φίλου μηχανικού) ένα buffer σαν το x-10d .

μη με βάζετε σε μεγάλα έξοδα, έχω διαβάσει άπειρα threads, παραπέμψτε με , αν έχασα κάτι, και σ'ότι μου πείτε σκεφτείτε τα δεδομένα μου (συνοδά, σκοπός μου περί αναλυτικότητας κλπ.)

κάποιος αντίστοιχα φίλος της marantz σύγκρινε τα 5001-6002 ? και κάτι τελευταίο , o ήχος του 6002 σε άριστα ριπαρισμένο ύψιστου bitrate mp3, πώς είναι? (ενδιαφέρουσα υπόθεση, αν το καινούριο dac σε τόσο χαμηλή τιμή κάνει δουλειά)

σας ευχαριστώ !

Last edited:
το Benchmark ειναι πολυ καλο για τα λεφτα του αλλα επειδη το transport σου δεν ειναι κατι πολυ ιδιαιτερο θα σκεφτομουν μαλλον gia το Cambridge 840

Η λύση του dac ειναι πιο ασφαλής οσον αφορά τις εξελίξεις.
Πάντως εάν το CD player σου σε ικανοποιεί γενικά θα σου ελεγα να μήν κάνεις τίποτα αφού θα πρέπει να ξοδέψεις αρκετά περισότερα για κάτι πραγματικά καλύτερο και πάλι είναι αμφίβολο οτι θα πάρεις την αξία των χρημμάτων σου σε ήχο την ίδια ώρα που οι εξελίξεις στον τομέα της ψηφιακής αναπαραγωγής τρέχουν "με χίλια" φαντάσου... και μόλις άρχισαν να παίρνουν φόρα...
Για ρίξε μισ ματιά..
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=25110

Last edited:
για το Rotel RCD-06 τι γνώμη έχετε (κυρίως οι κατέχοντες) και βέβαια με γνώμονα (στο σκεπτικό σας) και τα δεδομένα συνοδά μου. ?

Αφού είσαι marantzάκιας, οφείλω να σου πω ότι εκτός από τον καλύτερο D/A converter του CD6002 σε σχέση με το CD5001, το CD6002 έχει και HDAM στην έξοδο (ανατροφοδότηση ρεύματος).

Το CD6002 απλά υπερέχει σε όλα σε σχέση με το CD5001 και αυτή είναι μια δοκιμή που έχω κάνει πολλές φορές στο σπίτι σε Α/Β test, (εννοείται με αναλογική σύνδεση). Δεν άκουσα καμμία διαφορά στα δύο ως transport.

Αν είσαι Marantzακιας :grinning-smiley-043 (είμαι και εγώ λίγο) ξέχνα το Advance. Το 6002 είναι πολύ καλό, αλλά δεν θα ακούσεις μεγάλη διαφορά από το 5001. (το οποίο είναι εξίσου καλό για τα λεφτά του)

Αν θες να ακούσεις βελτίωση θα πρέπει να πληρώσεις πάνω από 1200 €.

Σε αυτή την περίπτωση είναι καλύτερα να πας σε DAC. Το Benchmark είναι μία καλή και αξιόπιστη λύση. Αν επιμένεις σε CD Player δες το Cambridge Audio 840 το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν DAC με δύο εισόδους.

Καλή επιλογή -bye-

Bart

Ναί είναι καλό είναι και SACD-με διάφορα,στέκεται και με ακριβά...

Να πάς να τ' ακούσεις.

+1 για dac στο marantz... αλωστε σταδιακά θα δοκιμάσεις και άλλα transports πανω στο DAC... και θα καταλίξεις στο εαν χρειάζεσε καλήτερο transport.

μιλώντας απόψε με έναν φίλο (αρκετά τρελό με το hi-end sport) (αλήθεια πουλάει ένα ζεύγος adam s2.5 -άριστη κατάσταση- καθώς και έναν McIntosh MA6300 -εξίσου άριστης κατάστασης-) μου πρότεινε τη λύση του OPPO dvd σαν CD-Player, συγκεκριμένα (χωρίς να μου αναφέρει ακριβές μοντέλο, πιστεύω πως μάλλον εννοεί το 980h) μου είπε πως το έχει και παίζει σαν βασικό (!) σετ με έναν naim και τα harbeth του...

τι λέτε για το OPPO ?? είναι όντως τόσο καλό ? (στην ελλάδα που μπορώ να το βρώ?)

Κάποιος πρέπει να τα φέρνει αλλά υπάρχει και ευρωπαϊκό μαγαζί
http://www.opposhop.com/

Τα oppo έχουν άλλες χάρες… σαν player εικόνας.
Είναι καλή αγορά από αυτή την πλευρά!

Αλλά πρέπει να αποφασίσεις για το budget σου…

Προσωπικά σου προτείνω DAC (benchmark /xindac / μεταχειρισμένα / trends usb dac κ.ο.κ)!
O Dipie προτείνει to PD9 !
Άλλοι θα σου προτείνουν oppo
Άλλοι το πάμφθηνο Player των carfur
Και πάει λέγοντας

Άρα τι επιλογές έχεις?
Πας και τα ακούς όλα και βγάζεις συμπεράσματα
Βάζεις ένα όριο budget
Σκέπτεσαι μακροχρόνια (λχ. Παίρνω αυτό σήμερα και αύριο το άλλο)
Εμπιστεύεσαι κάποιον (όχι και τυφλά)

Κάνε όλα τα παραπάνω !

μου αρέσει πολύ τo 203ii της advance σαν ήχος, μου αρέσει και το 6002 της marantz (ειπαμε είμαι marantzάκιας) που όπως δεν έχει το σώμα τα γλυκά μεσαία τα στρογγυλεμένα ψηλά που το άλλο λόγω λάμπας etc. έχει..

υπάρχει φθηνή ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ λύση dac ή buffer, (και ποιό) που μαζί με το 6002 να φθάνουν (και να ξεπερνούν) το 203ii σε γλύκα και σώμα ? (όχι το benchmark, πιο φθηνό) σκέφτομαι το DAC-5 της Xindak ή κανα μεταχειρισμένο πείτε ιδέες...

χμ, αν τελικά δε χτυπήσω το 6002 σκέφτομαι το TASCAM CD-01U (πάει κανα 150ρι πιο πάνω απ το μαράτζι) μαζί πάντα με ένα φθηνό dac ή κάτι ..

περιμένω απόψεις !

Η γνώμη μου είναι να μείνεις σε κάποιο ολοκληρωμένο σχετικά φθηνό.
Εχει αξία και νόημα να ανέβεις πάνω απο τα 1000 για πηγή,μόνο άν σκοπεύεις ν´αναβαθμίσεις ενισχυτή κι ηχεία στο άμεσο μέλλον.

Re: Απάντηση: αναβάθμιση ή αλλαγή cd-player ?

Εχει αξία και νόημα να ανέβεις πάνω απο τα 1000 για πηγή,μόνο άν σκοπεύεις ν´αναβαθμίσεις ενισχυτή κι ηχεία στο άμεσο μέλλον.

Με εμάς που έμπλεξε…
Εκεί θα καταλήξει :-)

Πλακitsa κάνω βέβαια. Καθώς η παραπάνω συμβουλή είναι από τις πιο σημαντικές.
Ποτέ μην αναβαθμίζετε υπέρμετρα ένα μόνο κομμάτι… εκτός και αν το λέει η τσέπη σας και για τη συνέχεια.

ΕΙΔΙΚΑ στα ψηφιακά!

είναι ωραίο να "μπλέκεις" έτσι.... αν έχεις ανοιχτό μυαλό και ακούς και απόψεις αρκετά extreme τα πράγματα είναι καλά.... εξάλλου, η συσσωρευμένη εμπειρία αρκετών από εδώ μέσα είναι πολύ χρήσιμη...

πάντως, ακούω οπότε συνεχίστε (στο τέλος, που μπορεί να αργήσει πολύ ακόμα) θα σας πω και τι θα κάνω/έκανα... ! να είστε καλά