Αναβάθμιση ή αλλαγή ενισχυτή και πηγής??

pankar0

Senior Member
4 February 2011
403
Νεα Φιλαδελφεια
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ
ΜΑΛΛΟΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΜΟΥ ΔΩΣΟΥΝ ΛΙΓΟ ΑΠ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΡΟΚΥΨΕΙ. ΚΑΙ ΕΞΗΓΟΥΜΕ

ΕΙΜΑΙ ΚΑΤΟΧΟΣ ΕΝΟΣ AUDIOLAB 8000S ,ENOΣ PLAYER PIONEER PD-S06 ΚΑΙ ΗΧΕΙΩΝ SONUS FABER TOY TOWER.
ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ. ΞΕΚΙΝΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΝΙΣΧΥΤΗ Η ΜΙΑ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΟΥΣ ΜΟΝΟΜΠΛΟΚ ΤΗΣ AUDIOLAB 8200MB ΚΑΙ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΡΩ ΚΑΠΟΙΟΝ ΕΚ ΤΩΝ (AUDIA FL THREE, HEGEL H 100,KRELL S300,CREEK DESTINY 2 )...ΤΩΡΑ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΠΗΓΗ ΚΙ ΕΔΩ ΔΥΟ ΕΧΩ ΣΚΕΦΤΕΙ ΠΡΩΤΟΝ ΝΑ ΠΑΡΩ ΕΝΑ DAC ΕΩΣ 600 ΕΥΡΩ ΑΛΛΙΩΣ ΝΑ ΔΩΣΩ ΤΟ PIONEER ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΟ AUDIOLAB 8200CD??

ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ !!!!

Re: ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ή ΑΛΛΑΓΗ ΕΝΙΣΧΥΤΗ ΚΑΙ ΠΗΓΗΣ??

Να πάρεις Dac και να κρατήσεις transport το PIONEER PD-S06.
Από ενισχυτή δεν θα διάλεγα κανένα από όσους αναφέρεις αλλά θα διάλεγα κάποιο "ατμοσφαιρικό" ενισχυτή όπως είναι ο YBA,ο ROKSAN,ο CAIRN κλπ

Πως οδηγει ο 8000s με τα Sonus? Εχω εναν 8000 και μπορω να φανταστω.
Αν πας για DAC υπαρχει το ολοκαινουριο Arcam rDac στα 330 ευρω και το Musical Fidelity Μ1 στα 400. Με την αγορα Dac ακομα κι αν σου παραδωσει πνευμα το Πιονερι, με ενα entry level cdplayer με εναν στοιχειωδως καλο μηχανισμο, εχεις λυσει το προβλημα.

Οσον αφορα την ενισχυση, η αποψη μου εχει εκφραστει στο θεμα που ειχες ανοιξει για τα ηχεια.

Καλοακουστα τα ηχεια σου!:2thumb22sup:

Να πάρεις Dac και να κρατήσεις transport το PIONEER PD-S06.
Από ενισχυτή δεν θα διάλεγα κανένα από όσους αναφέρεις αλλά θα διάλεγα κάποιο "ατμοσφαιρικό" ενισχυτή όπως είναι ο YBA,ο ROKSAN,ο CAIRN κλπ

τους αλλους δεν τους εχω ακουσει, για ROKSAN ομως +1

Πως οδηγει ο 8000s με τα Sonus? Εχω εναν 8000 και μπορω να φανταστω.
Αν πας για DAC υπαρχει το ολοκαινουριο Arcam rDac στα 330 ευρω και το Musical Fidelity Μ1 στα 400. Με την αγορα Dac ακομα κι αν σου παραδωσει πνευμα το Πιονερι, με ενα entry level cdplayer με εναν στοιχειωδως καλο μηχανισμο, εχεις λυσει το προβλημα.

Οσον αφορα την ενισχυση, η αποψη μου εχει εκφραστει στο θεμα που ειχες ανοιξει για τα ηχεια.

Καλοακουστα τα ηχεια σου!:2thumb22sup:

Αφού θέλει AUDIOLAB 8200CD καλύτερα να πάει σε βουβάλι...

Απάντηση: ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ή ΑΛΛΑΓΗ ΕΝΙΣΧΥΤΗ ΚΑΙ ΠΗΓΗΣ??

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΒΟΥΒΑΛΙ??? ΕΚΤΟΣ ΦΥΣΙΚΑ ΑΠ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΞΕΡΩ.... ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΤΑΒΑΝΙ ΓΙΑ ΕΝΙΣΧΥΤΗ ΕΙΝΑΙ 2000. ΕΧΕΙΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΑΠΟΨΗ ΠΟΙΟΝ ΠΡΟΤΙΝΕΙΣ.....??

Απάντηση: ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ή ΑΛΛΑΓΗ ΕΝΙΣΧΥΤΗ ΚΑΙ ΠΗΓΗΣ??

Τώρα περί Dac είμαι κι εγώ ανάμεσα στα δυο που προτείνατε απλά επειδή δεν έχω ιδιαίτερη γνώση του θέματος πιο να πάρω ? έχω στο PC μου πάρα πολλά giga μουσικής κι έχω σκοπό να συνδέσω το laptop με το dac

φιλε μου το Buffalo ειναι DAC.

Εγω προτεινω, για να λυσεις ολα σου τα προβληματα με μια αγορα, μπορεις να παρεις ενισχυτη με ενσωματωμενο DAC στο οποιο θα συνδεσεις το cdplayer σου, καθως και το PC σου αναβαθμιζοντας τον ηχο τους.
Τετοιος ενισχυτης ειναι ο Harman Kardon ΗΚ-990 με 2χ188W μετρημενα εργαστηριακα, καθως και ο Leema Pulse III ο οποιος για την συνδεση του με H/Y εχει και εισοδο USB!

Για δες :

http://www.leema-acoustics.com/shop/component/amplifiers/pulse#2

Για Harman Kardon με αυτά τα ηχεία δεν θα το έλεγα εξάλλου δεν έχουν ανάγκη τόσα Watt.
Θέλουν ένα καλό ενισχυτή σύγχρονο, γρήγορο,με μουσικότητα μέχρι 100Watt.
Mετά θέλει ένα Dac 300 Ευρώ σύν την M2tech άλλα 100 ευρώ.

ναι σιγουρα δε θελει τοσα βατ αλλα αν υπαρχουν ειναι ευπροσδεκτα. Γιαυτο ειπα κ για τον Leema που εχει 80 καλα βατ και ολες τις αλλες ευκολιες που του γλιτωνουν χρημα κ συσκευες.

Φιλε, αυτο που πρεπει να προσεξεις, ειναι η αναβαθμιση στον ενισχυτη που θα κανεις, να ειναι ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ, και οχι απλως να αλλαξεις ηχο.

Ακουσε λοιπον πολυ προσεκτικα, αυτους που αναφερθηκαν πιο πανω, αλλα και οποιον Plinius-Musical Fidelity και Krell ειναι μεσα στο μπατζετ σου.

Ακου τελος και εναν καλο push-pull λαμπατο, (ενας Ayon ας πουμε εχει πολυ κατω απο 2000ε) και ....αποφασιζεις.

Ο Audia Three δεν είναι δηλ αναβάθμιση;
Τον άκουσα σε Α/Β, όχι με 8000s, αλλά με μηχάνημα της κατηγορίας του που προτάθηκε εδώ, και το έστειλε για σπίρτα!
(μη με ρωτήσετε τι και ποιό... ποτέ δεν γράφω τι ακούω σε Α/Β. αρκετές αντιπάθειες έχω, δεν χρειάζομαι άλλες!)

Άκουσον μεν, πάταξον δε... ;)

Συμφωνώ με τον Tyler στο θέμα του Leema Pulse III. Τον ενισχυτή τον έχω και είναι πραγματικός πολυσουγιάς για τα σημερινά δεδομένα. Επιπροσθέτως το usb που έχει είναι in/out, δλδ μπορείς να γράψεις κατ ευθείαν από την usb στον υπολογιστή σου σε wav.

Ο Audia Flight III είναι άλλης τάξης μηχάνιμα. Τον έχω ακούσει στο σύστημά μου και πήγα για χόρτα....Για μένα πάρε αυτόν αν θέλεις μόνο ενισχυτή.

Αν θέλεις και ευκολίες κινήσου σε κάτι σαν τον Leema...

Επίσης πολύ καλή υλοποίηση είναι και ο Unison Reseasrch Unico. Και αυτόν τον άκουσα στο σύστημά μου με λαμπάτη προενίσχυση. Πιο ατμοσφαιρικός.

Απο τιμές τώρα : Audia Flight III & Unison Research γύρω στα 2000Ε, Leema Pulse στα 1550Ε (καινούριος, περί τα 1000Ε μεταχειρησμένος).

Re: Απάντηση: Αναβάθμιση ή αλλαγή ενισχυτή και πηγής??

Συμφωνώ κι εγώ για τον Audia, μαζί με dac + m2tech και νομίζω οτι ξεμπερδέψαμε για αρχή τι λέτε?????

Εγώ θα σου έλεγα να μην πας σε Ιταλικό αλλά σε κάτι άλλο όπως είναι ο Cambridge Audio Azur 840A.

Παίρνεις και ένα μεταχειρισμένο DacMagic στα 200 ευρώ συν το M2Tech άλλα 100 ευρώ.

Φραγκούλη με την ιδέα του Musicalicius (used dacmagic+M2tech) -με την οποία συμφωνώ- θα πάει περίπου στα 2300.
Εκτός αν τσιμπήσει demo τον Audia 3 (υπήρχε ένα τεμάχιο την περασμένη εβδομάδα) ή πετύχει καμιά έκπτωση με το γνωστό σε όλους μας μπίρι-μπίρι! Σε κάθε περίπτωση πάντως ο AF3 αξίζει, όχι μόνο τα λεφτά του, αλλά και περισσότερα από όσα ζητάει, τολμώ (και έχοντας ακούσει) να πω.

O unico, αν δεν κάνω λάθος, είναι αρκετά κάτω από 2χίλιαρο.
Τον είχα... Δεν τον προτείνω...

Last edited: