Αναβάθμιση ηχείου,AUDIOVECTOR C-1

δώσε μερικές πληροφορίες παραπάνω.. σε ενοχλεί κατι στον ήχο? πχ σου ακούγεται λαμπρό, κι αν ναι πόσο κοντά ειναι οι πλαϊνοί τοίχοι? οι επεμβάσεις που μπορεί να κάνει κανείς (αν δεν περάσει σε redesign του cross) πρέπει να ειναι πολύ διακριτικές, πχ αντικατάσταση (και κόλληση) των καλωδίων ή και των πυκνωτών αν η ποιότητά τους είναι μέτρια. Σε καμιά περίπτωση δεν πειράζεις τιμές εξαρτημάτων στο κρος (εκτός απο την αντίσταση του tweeter με μικρές μεταβολές και μόνο αν αυτο επιβάλλεται απο την συμπεριφορά του ηχείου στον συγκεκριμένο χώρο) και πολλή προσοχή στις πολικότητες αν αποσυνδέσεις καλώδια.

Απάντηση: Re: Αναβάθμιση ηχείου,AUDIOVECTOR C-1

δώσε μερικές πληροφορίες παραπάνω.. σε ενοχλεί κατι στον ήχο? πχ σου ακούγεται λαμπρό, κι αν ναι πόσο κοντά ειναι οι πλαϊνοί τοίχοι? οι επεμβάσεις που μπορεί να κάνει κανείς (αν δεν περάσει σε redesign του cross) πρέπει να ειναι πολύ διακριτικές, πχ αντικατάσταση (και κόλληση) των καλωδίων ή και των πυκνωτών αν η ποιότητά τους είναι μέτρια. Σε καμιά περίπτωση δεν πειράζεις τιμές εξαρτημάτων στο κρος (εκτός απο την αντίσταση του tweeter με μικρές μεταβολές και μόνο αν αυτο επιβάλλεται απο την συμπεριφορά του ηχείου στον συγκεκριμένο χώρο) και πολλή προσοχή στις πολικότητες αν αποσυνδέσεις καλώδια.
συμφωνω.-bye-

Απάντηση: Re: Αναβάθμιση ηχείου,AUDIOVECTOR C-1

Γιάννη δεν θέλω να πειράξω το cross-over,(άσε που δεν έχω και τις κατάλληλες γνώσεις για κάτι τέτοιο) βασικά σκέφτομαι για αλλαγή καλωδίων και να καταργήσω τη διπλοκαλωδίοση που έχει και βέβαια να κολλήσω εσωτερικά τα καλώδια γιατί είναι όλα με φισάκια.Αργότερα θα δούμε για αλλαγή τουλάχιστον των πυκνωτών με κάτι καλύτερο.Να γίνουν πρώτα αυτά,να παίξει για ένα χρονικό διάστημα να δούμε συμπεριφορά και μετά βλέπουμε για τα υπόλοιπα.Θα ανεβάσω κάποια στιγμή και φωτογραφία από τον χώρο που είναι στημένα.

εφόσον θα το ανοίξεις, ρίξε και μια ματιά μην τυχόν ( που δε νομίζω ) και ο πυκνωτής που είναι σε σειρά με το tweeter είναι ηλεκτρολυτικός. Στην περίπτωση αυτή καλό είναι να αντικατασταθεί με έναν πολυπροπυλαινίου. Αν ειναι πλαστικός, μην πειράζεις τίποτα. Οταν λες να καταργήσεις την διπλωκαλωδίωση τι εννοείς? Εσωτερικά οι κλάδοι του κροσόβερ είναι ανεξάρτητοι, κι αυτό ειναι όλο. Το μόνο που μπορεις να κάνεις είναι να αντικαταστήσεις τους βραχυκυκλωτήρες γεφυρώνοντας εσωτερικά με εναν αγωγό τους αντιστοιχους ακροδέκτες. Επίσης καλό ειναι να ελέγξεις/σφίξεις τις βίδες του woofer. Και don't forget, προσοχή στις πολικότητες!

Γιάννη όντως θέλω να αντικαταστήσω τους βραχυκυκλωτήρες γεφυρώνοντας εσωτερικά δεν νομίζω ότι χρειάζεται η διπλοκαλωδιωση σε αυτό ηχείο.Ακόμα δεν το έχω ανοίξει το cross-over,το μόνο που είδα είναι τα φυσάκια στα μεγάφωνα.Μόλις το ανοίξω θα βάλω φώτο.