Αναβάθμιση παλαιού ενισχυτή

silisab

New member
17 April 2013
99
ΑΘΗΝΑ
Καλησπέρα σε όλους. Θα μπορούσε να μου απαντήσει κάποιος σε μια απορία: Έχω ένα παλαιό 5.1 ενισχυτή. Το έχω συνδέσει σε dvd που έχει 5.1 αναλογικές εξόδους. Ως εδώ καλά, όμως επειδη ο ενισχυτής είναι παλαιός (μόλις είχαν πρωτοβγεί στην αγορά τέτοια συστηματάκια) τα surround ηχεία ίσα που ακούγονται. Σκεφτόμουν αν γίνεται να συνδέσω ένα μικρό ενισχυτάκι 20watt στις ανάλογες εξόδους του dvd και αυτό με τη σειρά του να στείλει το σήμα στον ενισχυτή δυνατότερο και με αυτό το τρόπο τελικά να στείλω μεγαλύτερη ισχύ στα περιφερειακά μου. Είναι κάτι τέτοιο τεχνικά εφικτό ή είναι ανοησία η όλη μου σκέψη;

Χωρίς να είμαι ειδικός, μου φαίνεται παρακινδυνευμένο. Καλύτερα να τσεκάρεις αν ο ενισχυτής σου έχει επιλογή για να ρυθμίσεις την ένταση κάθε ηχείου ξεχωριστά. Υπάρχει περίπτωση πάντως, επειδή ο ενισχυτής σου είναι παλιός να μην μπορεί να αποκωδικοποιήσει πιο καινούριες μορφές κωδικόποίησης.

Η αποκωδικοποίηση γίνεται από το dvd player, όσο για την ρύθμιση των ηχείων το έχω ελέγξει, είναι στο μέγιστο.

Δεν γίνεται, θα γίνει ζημιά στον ενισχυτή. Οι είσοδοι έχουν δυνατότητα να δεχτούν σήμα κάποιων mV.
Αν ο ενισχυτής έχει εξόδους προενισχυτή για όλα τα κανάλια, καλύτερα να οδηγήσετε τα πίσω ηχεία με ένα τελικό που θα παίρνει από εκεί σήμα

Last edited: